התמחות בעליון!

BlackUnicorn

New member
תלוי - איפה אתה רואה את עצמך אחרי ההתמחות?

בפרקטיקה? באקדמיה? כעו"ד? באיזה תחום? זה יותר מתאים למי שרוצה ללכת לתחום האקדמי. בעיקרון עד כמה שאני יודעת, התנאים שם מאוד קשים, המון עבודה עד השעות הקטנות של הלילה, מחייה יקרה מאוד בירושלים וכו'. אותי אישית זה לא מעניין אבל אני מקווה שנתתי כיוון.
 

Scarlight

New member
אני לא בטוח...

ממה ששמעתי ההתנסות בעליון אכן לא ממש פרקטית, אבל ההתמחות שם מאוד יוקרתית ונותנת נקודות בונוס. למיטב זיכרוני ההתמחות בעליון היא חצי שנה, מה שמאפשר - אני מניח - להתמחות גם במשרד בחצי השנה הנותרת.
 

BlackUnicorn

New member
ההתמחות בעליון היא שנה עד כמה שידוע לי

כמו כל התמחות אחרת. אפשר להוסיף אח"כ עוד חצי שנה במשרד אחר אם אתה רוצה. למה הכוונה ב"נקודות בונוס"? ברור שאתה תקבל את המוניטין שלך (חתיכת כבוד), אבל בזמן שאתה תהיה בעליון תוכל גם לבסס מוניטין לא רע במשרד מסוים. ואם בקרוב תהיה סגור על תחום לפחות, כך שהסיכויים הם שתישאר במשרד מסויים ולא תנדוד מאחד לאחד, עדיף לך ללכת למשרד שמתמחה בתחום שמעניין אותך.
 

yam 1

New member
התמחות בעליון

סוף כל סוף הנושא האהוב עליי ! ראשית, כמה הבהרות: ההתמחות בבית המשפט העליון נחשבת להתמחות היוקרתית ביותר. עם זאת, היא גם נחשבת לזו שמספקת את הכלים המועטים ביותר לפעילות כעורך דין (כפועל יוצא מכך שמרבית העבודה עוסקת בהכנת חוות דעת ולא בהגשת תביעות או עיסוק בפרוצדורות שכל עורך דין חייב לדעת). במובן הזה, זהו אחד מהחסרונות העיקריים שיש להתמחות בעליון. מהצד השני, ההתמחות משמשת מקפצה רצינית מאוד להמשך החיים האקדמיים בעיקר. זו הזדמנות נדירה לשבת אחד על אחד עם המוחות המשפטיים המבריקים ביותר. מטבע הדברים, סיכויי הקבלה נמוכים ביותר וניסיון אקדמי (כתב עת, משרת עוזר/ת מחקר, הצטיינות דקאן) מהווה יתרון משמעותי. חשוב להבהיר- ההתמחות היא לשנה ! כך, שלא ניתן להתמחות במשרד כחלק משנת ההתמחות. יש הנוהגים לעשות התמחות בת שנה בעליון וסוגרים על התמחות נוספת למשך חצי שנה במשרד- אבל זאת בהנחה שהמשרד והם אכן מעוניינים בכך. יש המגדילים לעשות ופורשים את תקופת ההתמחות שלהם על פני שנתיים. אגב, היו תקופות שבהן חלה החובה להתמחות בת שנתיים וכיום ישנן קריאות לחזור לכך (בכל אופן זה לא רלוונטי ללומדים כעת). באשר לשאלה אצל מי להתמחות- זה תלוי מאוד בתחומי העניין שלך. לכל שופט ושופטת יש את התחומים החזקים יותר או המודגשים יותר. מבחינתי, מי שיקבל אותי- הוא מי שארצה ללכת אליו
(או אליה
) בהצלחה !
 
שאלה סופר צעירה../images/Emo3.gif

אני קצת לא בקיאה בתהליכי ההתמחות.. והשאלות שאני אשאל רק יראו כמה אין לי מושג
אז מישהו יכול לספר- איזה סוגים יש לבחור? מתי בוחרים אותם? (באיזו שנה) ובקיצור כל דבר.. תודה
 

sacrament

New member
ייתכן שאני אוסיף לשאלות נפוצות את התשובה

בימים הקרובים. אם כן, אני אשלח לך מסר עם הפניה.
 
למעלה