וידוי: אני נרקומן של חומר לבן.

לא מה שאתם חושבים.
התכוונתי לגבינות לבנות. 5 אחוז, 9 אחוז.. לעתים גבינות שמנת.
בשום פנים לא 3 % (טיפקס נוזלי |חיוךרחב|)
אני משתמש כבד והצריכה שלי עולה מדי פעם.
יכול להיות שחברות מוצרי החלב שמות גן ממכר במספוא שהן נותנות לפרות?
מילא אם היו רק גבינות, הבעיה היא שצריך למרוח אותן על משהו.
זה ממכר, אמא שלהם ז...
זבת חלב ודבש. :-P:
 

פונדיצ'רי

Active member
לא מה שאתם חושבים.
התכוונתי לגבינות לבנות. 5 אחוז, 9 אחוז.. לעתים גבינות שמנת.
בשום פנים לא 3 % (טיפקס נוזלי |חיוךרחב|)
אני משתמש כבד והצריכה שלי עולה מדי פעם.
יכול להיות שחברות מוצרי החלב שמות גן ממכר במספוא שהן נותנות לפרות?
מילא אם היו רק גבינות, הבעיה היא שצריך למרוח אותן על משהו.
זה ממכר, אמא שלהם ז...
זבת חלב ודבש. :-P:
5 אחוז זה חוש האחריות ומהנה בהתאם. אם הייתי מרשה לעצמי, אז רק מעל 20 אחוז.
 
5 אחוז זה חוש האחריות ומהנה בהתאם. אם הייתי מרשה לעצמי, אז רק מעל 20 אחוז.
תשמעי, אני צורך גבינה על בסיס יומיומי, לפעמים גם בערב.
לא יכול להרשות לעצמי 20 %
זה מושחת מדי..
אחרי חודש הכל בגוף הופך להיות שמנת.
הדם, אפילו השתן הופך להיות שמנת.
יש עוד דברים שהופכים להיות "שמנת" אולי אפילו, ה-שמנת . אבל בשל צנעת הפרט אני לא אזכיר אותם בשמם. |אילם|
 

תקווה25

Active member
לא מה שאתם חושבים.
התכוונתי לגבינות לבנות. 5 אחוז, 9 אחוז.. לעתים גבינות שמנת.
בשום פנים לא 3 % (טיפקס נוזלי |חיוךרחב|)
אני משתמש כבד והצריכה שלי עולה מדי פעם.
יכול להיות שחברות מוצרי החלב שמות גן ממכר במספוא שהן נותנות לפרות?
מילא אם היו רק גבינות, הבעיה היא שצריך למרוח אותן על משהו.
זה ממכר, אמא שלהם ז...
זבת חלב ודבש. :-P:
חחחחח משהו שאתה אוהב אין???
פעם אחת תן פירגון.כל הזמן חשדות .
חחחח וואלה סבא אוהבת את הראש שלך...
 
חחחחח משהו שאתה אוהב אין???
פעם אחת תן פירגון.כל הזמן חשדות .
חחחח וואלה סבא אוהבת את הראש שלך...
מאז שהם (תנובה) שמו סיליקון בתוך החלב שהם מכרו לי, אני כבר תמיד חושד.
ואת יודעת מדוע הם שמו סיליקון בחלב?
כדי שיהיה יותר קל להקציף אותו.
את מבינה, תקוה מותק?
לא מעניין אותם שאנשים יחלו בסרטן מרוב שתייה של סיליקון, העיקר שניתן להקציף. :-/
לכן לפני חודש הייתי במשרד הפנים והחלפתי את שם המשפחה שלי ל-חשדנוביץ. :-P:
 

תקווה25

Active member
מאז שהם (תנובה) שמו סיליקון בתוך החלב שהם מכרו לי, אני כבר תמיד חושד.
ואת יודעת מדוע הם שמו סיליקון בחלב?
כדי שיהיה יותר קל להקציף אותו.
את מבינה, תקוה מותק?
לא מעניין אותם שאנשים יחלו בסרטן מרוב שתייה של סיליקון, העיקר שניתן להקציף. :-/
לכן לפני חודש הייתי במשרד הפנים והחלפתי את שם המשפחה שלי ל-חשדנוביץ. :-P:
חחחחחחחח וואלה?טוב שאמרת חשדנוביץ.🤭
 

GoldenEyes

Active member
מאז שהם (תנובה) שמו סיליקון בתוך החלב שהם מכרו לי, אני כבר תמיד חושד.
ואת יודעת מדוע הם שמו סיליקון בחלב?
כדי שיהיה יותר קל להקציף אותו.
את מבינה, תקוה מותק?
לא מעניין אותם שאנשים יחלו בסרטן מרוב שתייה של סיליקון, העיקר שניתן להקציף. :-/
לכן לפני חודש הייתי במשרד הפנים והחלפתי את שם המשפחה שלי ל-חשדנוביץ. :-P:
יש תחליפים לתנובה
וגם טובים יותר
 

מקסים 45

Active member
לא מה שאתם חושבים.
התכוונתי לגבינות לבנות. 5 אחוז, 9 אחוז.. לעתים גבינות שמנת.
בשום פנים לא 3 % (טיפקס נוזלי |חיוךרחב|)
אני משתמש כבד והצריכה שלי עולה מדי פעם.
יכול להיות שחברות מוצרי החלב שמות גן ממכר במספוא שהן נותנות לפרות?
מילא אם היו רק גבינות, הבעיה היא שצריך למרוח אותן על משהו.
זה ממכר, אמא שלהם ז...
זבת חלב ודבש. :-P:
אם אוכלים גיבנה אז גבינה 23 או 30 אחוז.
 

קלייטון.ש

Active member
לי היתה תקופה שהייתי מערבב גביע קוטג' עם כפית סחוג, ואוכל את זה עם שתי לחמניות. זה מה שאכלתי כל יום, ורק את זה. אחרי כמה חודשים כאלה עברתי לשיטה אחרת - ערבבתי כפית או שתיים של דבש בגביע גבינה לבנה ואת התוצאה עם כמה כפות קוואקר. גם את הדבר הזה אכלתי כל יום, לכל היום, במשך כמה חודשים. בסוף מישהי בעבודה אמרה לי שאם לא אתחיל לאכול בצורה בריאה היא תרביץ לי, ומהפחד נתתי לה להכתיב לי תפריט.
 
לי היתה תקופה שהייתי מערבב גביע קוטג' עם כפית סחוג, ואוכל את זה עם שתי לחמניות. זה מה שאכלתי כל יום, ורק את זה. אחרי כמה חודשים כאלה עברתי לשיטה אחרת - ערבבתי כפית או שתיים של דבש בגביע גבינה לבנה ואת התוצאה עם כמה כפות קוואקר. גם את הדבר הזה אכלתי כל יום, לכל היום, במשך כמה חודשים. בסוף מישהי בעבודה אמרה לי שאם לא אתחיל לאכול בצורה בריאה היא תרביץ לי, ומהפחד נתתי לה להכתיב לי תפריט.
|כן| קוטג' עם סחוג זה מעדן לא נורמלי.
אבל לא כל סחוג, בפרט לא זה שמוכרים בסופר.
 

משתפרת1

Active member
לי היתה תקופה שהייתי מערבב גביע קוטג' עם כפית סחוג, ואוכל את זה עם שתי לחמניות. זה מה שאכלתי כל יום, ורק את זה. אחרי כמה חודשים כאלה עברתי לשיטה אחרת - ערבבתי כפית או שתיים של דבש בגביע גבינה לבנה ואת התוצאה עם כמה כפות קוואקר. גם את הדבר הזה אכלתי כל יום, לכל היום, במשך כמה חודשים. בסוף מישהי בעבודה אמרה לי שאם לא אתחיל לאכול בצורה בריאה היא תרביץ לי, ומהפחד נתתי לה להכתיב לי תפריט.
כשפעם בהמון זמן אני מכינה מלאווח אני מכינה גם את הרוטב הזה של עגבניות מרוסקות עם סחוג (שלי, לא קנוי), ואוכלת בשמחה ביחד עם ערימה של קוטג'.
 
כשפעם בהמון זמן אני מכינה מלאווח אני מכינה גם את הרוטב הזה של עגבניות מרוסקות עם סחוג (שלי, לא קנוי), ואוכלת בשמחה ביחד עם ערימה של קוטג'.
את מכינה את המלוואח בעצמך?
או קונה את המוכן ורק מטגנת.
סחוג לא קנוי, זה כבר נשמע טוב. |מאוהב|
כבר חודשים שאני מפנטז להכין מלאווח כמו שתיארת ואני בסופר באמת מושיט יד למקרר של המלאווחים...
אבל אז אני שומע בת קול שאומרת לי: "אברהם אברהם, אל תיגע בנער, הוא מלא שומן טראנס .
ככה אגב גם עם הבורקסים. :-/
אתמול בשיחה שהייתה לי עם הבת הבכירה, היא הציעה לי להכין בורקסים מדפי אורז ומלית של גבינה.
את יודעת, אותם דפי אורז שטובלים במים עד שהם מתרככים.
לשים את מלית הגבינה בתוך דף אורז, לקפל ולהכניס לתנור.
אבל בעיקר, בלי כל טונות השמן הנלווה..
למרות שאני טוען שגם בני אדם הם כמו מנועי בנזין, מדי פעם מגיע גם להם "לאכול (קצת) שמן". :-D
 
סבא, מה שלומך? ההומור שלך חביב. פעם סיפרו בטלוויזיה בדיחה על גבינה "עשה זאת בעצמך": מערבבים גבינה של 9 אחוז עם גבינה של 3 אחוז ויוצאת גבינה של 5 אחוז, ואפשר גם לערבב את החמישה אחוז עם מה שנשאר מהשלושה אחוז ולקבל 4 אחוז. כדאי לנסות?
 
סבא, מה שלומך? ההומור שלך חביב. פעם סיפרו בטלוויזיה בדיחה על גבינה "עשה זאת בעצמך": מערבבים גבינה של 9 אחוז עם גבינה של 3 אחוז ויוצאת גבינה של 5 אחוז, ואפשר גם לערבב את החמישה אחוז עם מה שנשאר מהשלושה אחוז ולקבל 4 אחוז. כדאי לנסות?
אהלן פילוסופי. |4U|
לונג טיים נו (ויטמין) C :-D

אני מאד מקווה שאתה לא מערבב גבינה לבנה עם קוטג', זה פשע חמור. :-(
 
מאד אוהב את ההומור שלך סבא. אבל לא הבנתי מה זה נו (ויטמין) C. אני מאד אוהב קוטג' ויותר מגבינה לבנה. גבינה לבנה כשהיא לא לגמרי טרייה היא קצת חמוצה ומגעילה. הגבינה האהובה עליי בעולם פרמזן, שהיא דווקא צהובה.
 

SupermanZW

Well-known member
מאד אוהב את ההומור שלך סבא. אבל לא הבנתי מה זה נו (ויטמין) C. אני מאד אוהב קוטג' ויותר מגבינה לבנה. גבינה לבנה כשהיא לא לגמרי טרייה היא קצת חמוצה ומגעילה. הגבינה האהובה עליי בעולם פרמזן, שהיא דווקא צהובה.
פרמזן היא גבינה קשה, אבל היא לא צהובה, אלא אם כן אתה לא רואה צבעים היטב. גם גבינה שווייצרית היא קשה, אך היא לבנה לגמרי. גבינת צ'דר היא צהובה. אולי אתה קורא בטעות לכל הגבינות הרכות "לבנה" ולכל הגבינות הקשות "צהובה", אך אין זה נכון. יש גבינות רכות שאינן לבנות (מעט מאוד, אבל יש) ויש גבינות קשות שאינן צהובות (רוב הגבינות הקשות) ומגוון הצבעים של הגבינות הקשות רב מאוד: לבנות, צהובות, כתומות, גווני צהוב וכתום, ירוקות (בגלל עובש), כחולות (בגלל עובש), אדומות ואפילו חומות ואפורות (מעושנות), יש אפילו גבינה יפאנית שחורה.
 
פרמזן בהחלט צהובה, גם כשמפזרים אותה על ספגטי וגם כמו שמוכרים אותה במעדנייה. אולי צהוב בהיר יותר או אחר, אבל אכלתי הרבה פרמזן בחיי ואני זוכר שהייתה צהובה. לפני כמה שנים אף אכלתי כמה פעמים ספגטי עם פרמזן באיטליה, וככל שאני זוכר גם שם הייתה צהובה.
 

SupermanZW

Well-known member
פרמזן בהחלט צהובה, גם כשמפזרים אותה על ספגטי וגם כמו שמוכרים אותה במעדנייה. אולי צהוב בהיר יותר או אחר, אבל אכלתי הרבה פרמזן בחיי ואני זוכר שהייתה צהובה. לפני כמה שנים אף אכלתי כמה פעמים ספגטי עם פרמזן באיטליה, וככל שאני זוכר גם שם הייתה צהובה.
פרמזן מתכהה בבישול ואפיה, אז היא מקבלת גוון צהבהב. פרמזן טרייה היא לבנה בגוון צהוב בהיר מאוד שקשה מאוד להבחין בו.
 
למעלה