ומה לשבת ? Roast Beef

BiggPoppa

New member
ומה לשבת ? Roast Beef

אחרי שוקי האווז מאתמול, היום החלטנו להכין Roast Beef פשוט וטוב. הקורבן: נתח אנטרקוט במשקל 2.3 ק"ג. ההכנה - די קלאסי אבל בכל זאת אף פעם לא מזיק לכתוב שוב. בקערה ערבבתי: 100 גרם חמאה מומסת כמה כפות שמן זית שלוש כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים כפית חרדל דיז'ון בלי גרגרים כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי כפית גדושה פלפל ארבע עונות גרוס טרי ראש שום כתוש הנתח נמשח בתערובת והוכנס על גבי רשת, מעל תבנית מרופדת בשכבה כפולה של נייר אפייה לתנור מחומם ל 280 מעלות. לאחר רבע שעה הטמפ' הורדה ל 170 מעלות והנתח המשיח להתבשל למשך 45 דקות נוספות - עד שהגיע ל 65 מעלות במרכז הנתח (בחלקו הדק יותר). הנתח הוצא מהתנור ונח למשך כ - 10 דקות. בדיעבד - כדאי לחכות יותר. ככל שעבר הזמן טעמו של הנתח הלך והשתבח. נהנינו מאוד ועוד נשארה לה חתיכה (קטנה) למחר - כנראה יאכל קר. בתמונה - הנתח מחכה לטיפולי המסור. לידו המשחה והמדחום.
 

gils33

New member
אכן תמונות קשות

יו יו איך בא לי עכשיו נתח נאה כזה
 

Master Stav

New member
כמה פרוסות מזה

איזה טפה מיונז חקרדל דיז'ון עגבניה פרוסה דק ..ואני מסודר
 
למעלה