זיתים ירוקים/שחורים

enigma69

New member
זיתים ירוקים/שחורים

האם בריא לאכול אותם?..יש להם סגולות מרפא?..האם מותר לצרוך כמויות גדולות מהם ביום כאילו היו פיצוחים??..
 
הזיתים בריאים באופן כללי

אבל יש לשים לב לכמה דברים: זיתים מכילים שמן. אמנם שמן זית, אבל עדיין שמן, ולכן יש בהם קלוריות. אבל אם ביקשת להשוות אותם לפיצוחים, שגם הם מכילים כמות גדולה של שמן, אני מניח שאין לך בעיה של השמנה. אם כן - משניהם כדאי לצרוך במידה. מבחינת כולסטרול, שומן רווי וסוכרים פשוטים - אין בעיה עם זיתים (וגם לא פיצוחים, אם הם לא מטוגנים). מלח: אם יש לך בעיה לצרוך כמויות גדולות של נתרן, הזיתים מהווים מוקש קטן (גם בזה הם דומים לפיצוחים מומלחים). עיין בקופסת השימורים בתכולת הנתרן, ועשה את השיקול שלך. זיתים שחורים: פעמים רבות מדובר בזיתים ירוקים שעברו השחרה בחומר הנקרא גופרת ברזל. עדיף לחפש זיתים שחורים "מלידה" (יעני אורגינל) ולא מושחרים. על הקופסא היצרן חייב לרשום באיזה סוג מדובר, ואם זה בתפזורת, חפש את הזיתים בצבע סגול עמוק ולא ממש שחור. סגולות מרפא אין ממש. אפשר לאכול כחלק מהגיוון בתזונה, אבל הם לא מסוגלים לרפא לבדם שום מחלה. תזונה בריאה יכולה כמובן למנוע חלק מהמחלות הנפוצות, אך לא על הזית לבדו... כמובן שעדיף לצרוך שמן זית, שנחשב לבריא יותר משמנים אחרים (מיד אחריו שמן קנולה, ובכל מקרה, מדובר בשמן "חי" ולא בטיגון שמחרבש הכל).
 
למעלה