חלב נטול לקטוז

מישהו שתה פעם? הוא מתוק יותר מחלב רגיל, ממש !
השאלה היא איך הוא יכול להיות נטול, אולי מוסיפים סוכר אחר?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לקטוז הוא דו-סוכר שמפורק במעי הדק בעזרת האנזים לקטאז, ואם האנזים חסר (תלוי בגיל ובגנטיקה) הוא ממשיך למעי הגס ומפורק שם ע"י חיידקים (וזה יכול לגרום לתופעות הלא נעימות שהרגישים ללקטוז סובלים מהן). בחלב דל לקטוז (לרוב הוא לא לגמרי נטול) מפרקים מראש את הלקטוז לחד-סוכרים שמרכיבים אותו, ולכן טעמו מתוק יותר.
 
למעלה