חלת תלישות

nickey

New member
חלת תלישות

הכנתי את הבצק לחלת התלישות לפי המתכון של קיצי. לא תפח כ"כ יפה, עיסיתי אותו שוב, הושבתי אותו על רדיאטור חמים למשך שעתיים ולא הכפיל את גודלו כראוי. התייאשתי ויצרתי כדורים, הנחתי להתפחה שנייה, תפח רק ממש מעט. מרחתי ביצה מבולבלת עם קצת דבש, פיזרתי קצח, שומשום ואורגנו ויאללה לתנור. מקץ 20 דקות לא תפח כל כך, כלומר נשאר נמוך, והחלטתי שזהו מחר אני מכינה חדש. את התוצרת הזו אשאיר לעצמי ואזלול ממנה. בינתיים כבר תלשתי 4 חתיכות ויצא טעים מאוד, רק לא יפה נמוך. אשמח לרעיונות כלשהם. עליי לציין שעבדתי עם שמרים שאני לא מכירה כל כך, שמרים של "עוגה עוגה", כשרים למהדרין.. אולי כאן טמונה הבעיה? אולי עליי לרכוש "שמרית"? בדקתי את האריזה וזה בתוקף לעוד שנה. איך מכינים ראש עיסה?
 

nickey

New member
../images/Emo7.gifמקפיצה לטובת משמרת

הבוקר... רוצה להכין עוד שעה מחדש...
 

Rebeccan

New member
ראש עיסה מהיר לשמרים יבשים

בכוס גדולה או קערה ששוליה צרים יחסית 1 כף שמרים יבשים 1 כף סוכר 1/4 (רבע) כוס מים חמימים מערבבים יחד להמסת השמרים אני מוסיפה 1-2 כפות גדושות של קמח מערבבת היטב, מעבירה למקום מוגן מרוח (למשל בתנור הסגור, או ליד הסקה) כשממלא את הכוס - אני מוסיפה לשאר הקמח וכו'
נ.ב. חלת התלישות, הבצק המקורי - אכן לא תופח מהר, אבל מאוד חשוב ללוש הרבה זמן - ועוד קצת. כדאי גם לשמן את הבצק לפני שחותכים לעיגולים לעיצוב הסופי
 

nickey

New member
תודה רבה!

הבנתי מה עשיתי... הוספתי מים קרים מדי, בגלל זה השמרים כנראה לא גדלו כראוי. הוספתי מים חמימים לבצק, והוא מיד התגבש בצורה נפלאה, לא היה דביק, ותפח בצורה נהדרת, עבר התפחה שנייה כמו ילד גדול פיזרתי מעל פפריקה מתוקה, בזיליקום מיובש, אורגנו, טימין מיובש, זעתר, שומשום, קמח לבן, ועכשיו נחכה ונראה מי יריב על מה
השלב הבא: עוגת שוקולד משפריצה של חנוך פרבר. לפי המתכון הזה הולכים להישאר לי 16 חלבונים. איך מכינים נשיקות? להוסיף 16 כפות סוכר בהתאם ולהקציף?
 

Rebeccan

New member
חלבונים

א - לשמור במקרר, מכוסה - נשמר לפחות 3-4 ימים ב - נשיקות, לא יודעת את המתכון - אבל לדעתי הרבה יותר סוכר (כדאי לחפש מתכון מסודר בארכיון) ג - יש מתכונים שונים לשימוש בהרבה חלבונים -נדמה לי שיש שרשור "חלבונים" ד - אה, נזכרתי - אפשר להכין כמובן עוגיות שומשום ואחרות
 
למעלה