טארט שוקולד שוקולדי של אפרת ליכטנשטט |המלצה|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנתי לחג הראשון כחלופה לאלה בבית שלא נוגעים בעוגות גבינה (רוב בני הבית). הכנתי קצת בחשש (לא משוגעת על טארטים להוציא כאלה עם פירות) וטוב שניסיתי כי נרשמה הצלחה מרובה.


טארט שוקולד שוקולדי, אפרת ליכטנשטט, תוצרת בית

חומרים, לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

לקילתית:

170 גר (1 ו-1/4 גרם) קמח רגיל

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפיות אבקת סוכר

30 מ"ל מים קרים מאד (מהמקרר)+כף חומץ תפוחים

למלית השוקולד:

100 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

3 כפות קקאו

¼ כפית מלח

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

לקלתית:

מערבבים מים וחומץ.

במעבד מזון שמים קמח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.

מוסיפים כף מהמים המעורבבים עם החומץ ומעבדים בפולסים עד שהפירורים מתחילים להתגבש. אם צריך מוסיפים עוד מתערובת המים והחומץ.

יוצרים כדור בצק, עוטפים בנילון נצמדים ומועכים לדיסקית. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או למשך הלילה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, בטורבו.

מרדדים בזהירות על משטח מקומח היטב לעלה בעובי כ-½ ס"מ ומעבירים לתבנית בקוטר 20-24.

מניחים על הבצק נייר אפיה מקומט, מפזרים מעל קטניות למניעת תפיחה ואופים 10 דקות. מסירים את נייר האפיה והקטניות ואופים 10 דקות נוספות לצבע זהוב בהיר.

מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

למלית:

מנמיכים טמפרטורת התנור ל-160 מעלות, טורבו.

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל בזהירות (פולסים של 20-3- שניות) כדי לא לשרוף את השוקולד. מערבבים בין הפעלה להפעלה של המיקרוגל.

אחרי שנמסו, מנפים פנימה קקאו ומערבבים היטב (שלא ישארו גושים).

בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר לתערובת חלקה (אפשר במיקסר) ומוסיפים דבש.

מערבבים בעדינות את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, מוסיפים מלח.

יוצקים את המלית לקלתית (המלית תופחת, שימו לב להשאיר כ-5 מ"מ משולי הקילתית) ואופים 35-40 דקות, עד שנוצר קרום והמלית יציבה למגע. הזהרו מאפיית יתר!

הגישו בטמפרטורת החדר.
 

קבצים מצורפים

  • Chocolate Tart.jpg
    Chocolate Tart.jpg
    2.3 MB · צפיות: 3
למעלה