טוב שי בית גם לאנשים כמונו

  • פותח הנושא Y 7 7
  • פורסם בתאריך

Y 7 7

New member
טוב שי בית גם לאנשים כמונו

לי יש אלרגיה לפלפלים (הירק לא התבלין) ולפעמים אני ממש מתקשה להסביר את זה לאנשים (אבל יש ממש מעט, או שמתי רק קצת צ'ילי או אז אני אוציא לך) ולך תסביר שאפילו טיפה פלפל או משהו שבושל עם פלפל עושה לי כאלה תופעות שחבל"ז. אני מאוד רגישה לחומרי טעם שבפלפל ולא לירק עצמו (כנראה)
 
זה באמת קשה

להתחיל להסביר לאנשים על הרגישות, מה היא עושה ומה גורם לה.. לפעמים זה כמו להסביר לדג איך נושמים אוויר (דבר שהוא לא עשה מעולם...)
 

mulani

New member
אני גם אלרגית לפלפל

אבל תמיד טוב להסביר לפני שהולכים לאנשים אם מכינים ארוכה אז אין אי נעימות
 

אנילה1

New member
Y 7 7 את רגישה לכל הפלפלים?כלומר

הפלפל מגיע בכל מיני צבעים את רגישה לכולם? גם בצורה חיה וגם בבישול? הפלפל ירק שייך למשפחת הסולניים. וייתכןשאת רגישה לעוד ירקות מהמשפחה הזאת, כגון תפוחי אדמה, ועגבניות.
 

Y 7 7

New member
אני לא רגישה לאף ירק/פרי אחר

פרט לרגישות קלה לקליפה של אפרסקים. פרק לפלפל שחור כל הפלפלים גורמים לי לתגובה אלרגית, ההבדל בצבע הוא בעוצמה (ירוק בהיר הכי חזק, גמבה הכי חלש). לפפריקה בכמויות קטנות אני לא מגיבה. מה שאני רגישה לו הוא כנראה חומר הטעם, כי גם מאכלים שבושלו עם פלפל/גמבה והירק הוצא מהם עדיין יגרמו לי לתגובה אלרגית (לא פסיכולוגית. כי גם שלא ידעתי שאכלתי הגבתי)
 
למעלה