מה שכתבת נכון בהנחה שהיעילות המוצהרת שלהם נכונה, אך היא לא, כי תחילה הם פירסמו 90% יעילות ואח"כ שראו שהמתחרים שלהם פירסמו % גבוה יותר, אז העלו ל-95%.
בינינו, הייתי מסתפק ב-90%, אך, כמובן, שזה נתון שיקרי.
בנוסף, לחיסון של פייזר הוכנס כספית הידועה לשימצה, שכבר הוצאה מכל החיסונים בשל רעילותה כמתכת כבדה שעושה נזקים נוירולוגיים.
כמו כן, החיסון מכיל mRNA, שעלול לשנות את ה-DNA!
תוצאת הביניים היתה כ- 90 אחוז. תוצאה סופית כ- 95 אחוז (אם כי הדוח המלא עדיין בבדיקה עד כמה שאני מעודכן) הסיבה לשינוי באחוזים - לוקח זמן עד שהגוף מפתח הגנה יעילה. השיפור התגלה בכל בתי החולים.
הנתונים לא מגיעים רק מפייזר, הם מגיעים קודם כל מבתי החולים ויש הסכמה טובה (בתחום השגיאה הסטטיסטית) בין הנתונים מבתי החולים השונים. לכן ההנחה ש-"בטוח שפייזר משקרת", לא מתיישבת. יותר מדי גורמים בלתי תלויים אוספים נתונים מאצלם.
לא יודע מאיפה הגיעה השמועה שהחיסון של פייזר מכיל כספית. היצרנית מצהירה רשמית על התכולה של החיסון, ושום תרכובת של כספית לא קיימת שם, וכל מעבדה כימית יכולה לבדוק אם היא משקרת. זה לא משהו שאפשר בכלל לשקר מבלי שכול מי שרוצה ומשיג גישה לחיסון ולמעבדה ביוכימית מוכרת, יוכל לגלות, להוכיח, ולתבוע את פייזר על הונאה.
הכספית (שכבר מזמן אין בה שימוש) שימשה לפני המון שנים בחומר משמר (תימרוסל), ולא היה מדובר במולקולה של כספית, אלא במלח-כספית, (שזו תרכובת משמעותית פחות מזיקה), ובכמויות זעירות. החיסון של פייזר כיוון שמוחזק בטמפרטורות מאוד נמוכות לא צריך חומרים משמרים, ואין בו חומרים משמרים למעט מעט שומן. אם תרצה להגדיר זאת כחומר משמר, אז יש שם טיפות שומן זעירות שמגנות על ה-mRNA ושיעזרו לו להורות לתאים לייצר את הפרוטאינים (שלא יוכלו להשתכפל, אך שילמדו את מערכת החיסון לזהות את הנגיף).
אני מוטרד מהכוח של שמועות להשפיע על דעת הציבור, ויהיה חבל, אם בסופו של דבר לא נגיע בזמן לאחוז מחוסנים מספיק משמעותי, כדי לחסל את המגיפה. אם יהיו יותר מדי אנשים שניזונים מרב-סרן שמועתי, בסוף נגיע למצב שבו תתרחש מוטציה שתדביק חיות בר נפוצות שנמצאות בסביבת בני אדם, ויהיה עדיין מסוכן לבני אדם. במקרה כזה, מצבנו יהיה משמעותית יותר גרוע. הדרך היחידה להמנע מתסריטים גרועים, זה לדאוג לצמצום משמעותי של המגיפה, ולהשתדל לעשות זאת תוך זמן סביר. ככל שהנגיף נפוץ יותר, ככה גם היקף המוטציות (שפרופורציונלי להיקף הנגיף) יהיה גבוה יותר, והסיכוי למוטציה הרבה יותר גרועה יהיה יותר גדול.
החיסון לא רק מכיל mRNA, הוא מבוסס על mRNA, והמשפט האחרון שלך נשמע מפחיד, אלא אם אתה מבין בביוכימיה ועם תחושות כמותיות טובות. (לצערי הרב מרבית הציבור לא מבין בביוכימיה ולכן עלול להילחץ). ה- mRNA גורם לשינוי בגרעינים של תאים שגורם לתמותה שלהם, לאחר שייצרו פרוטאינים שמערכת החיסון לומדת. היקף התאים המתים אינו משמעותי יחסית להיקף התאים שמתים ממילא באופן טבעי באותה תקופה גם ללא החיסון, ואין שום דבר שם שיש לו יכולת ריבוי.