ירקות

nic nic

New member
ירקות../images/Emo97.gif

זה בסדר לאכול גזר בינוני-קטן כל יום? (מבחינת עודף ויטמין A) ביחד עם אגוזי ברזיל ואגוזי מלך ולפעמים שקדים.. זה בסדר לאכול כל יום רבע כרוב לבן טרי כל יום? הוא עשיר במרכיבים תזונתיים מועילים בכלל? זה בסדר לאכול 2 עגבניות, 2-3 מלפפונים, 1-2 פלפלים שלמים שונים בצבע, הרבה ברוקולי וגם כרובית טריים (וקישואים במרק) כל יום? מאוד אוהבת את המצויינים לעיל. אבל עלי ביבי, חסה, פטרוזיליה, סלק, צנון, בטטה, בצל, שום, דלעת, דלורית, תפו"א, אספרגוס, עליי תרד לא אוהבת. אם לא אוכלים את אלו יהיה חוסר בויטמינים/מינרלים אוט שלא חייב לגוון גם איתם?
 

Alone In Kyoto

New member
"זה בסדר".

הקטע של הקרוטנמיה (עודף בטא קרוטן שמתפרק לויטמין A בגוף)- אני חקרתי את הנושא עד עכשיו שכן היתה לי תקופה שבה הגפיים שלי היו פשוט כתומות לעילא, ובשום מקום, ואף רופא, לא אמר לי שיש עם העודף הזה איזושהי בעיה רצינית ומוכחת. אני אוכלת לפחות שני גזרים ביום (ושאר מיני ירקות שגם הם מכילים פיגמנט זה). הירקות שאת צורכת הם בסדר גמור, ייתכן שאם אינך צורכת מהקבוצה השניה שאותה הגדרת כ- "לא אוהבת", אז יהיו ויטמינים/מינרלים שונים שאולי (ושוב זה רק אולי, שכן המגוון של הדברים שאת כן אוהבת הוא גדול ומכובד) יהיו פחותים אצלך, אבל אפשר לקבל אותם גם ממזונות אחרים, ולכן הם עדיין עשויים להשאר בטווח הנורמה. [וסתם נקודת ראות מאוד סובייקטיבית: הגוף לא "חייב" שום דבר. הרבה אנשים שמקפידים על כל הזוטות האלה מוצאים את עצמם מתים בגיל חמישים מהתקף לב, וסבא רבא שלי לעומת זאת שהיה אוכל 3 קילו בוטנים ומעשן 2 חפיסות סיגריה ביום, חי עד גיל 90, צלול ותקין...]
 
למעלה