יש לי במקרר

mash do

New member
יש לי במקרר

תותים ושמנת מתוקה (פרווה חח) לקצפת... יש למישהו רעיון לקינוח קליל ופשוט? תודה ושבת שלום
 

מורן א

New member
בוואריה תותים ../images/Emo210.gif

בהנחה שיש לך גם ג'לטין... המתכון ל-12 מנות בערך: 2 כוסות חלב 20 גרם ג'לטין מומס 1/2 כוס סוכר 4 חלמונים 1 ק"ג תות שדה מרוסק 2 מיכלי שמנת מתוקה בקערית מערבבים 1/2 כוס חלב עם ג'לטין. בסיר מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם הסוכר. מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומורידים מהכיריים. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומצננים. מוסיפים את התותים, טועמים ואם צריך מוסיפים סוכר בשלב הבא. כשהתערובת מתחילה להתקשות מקציפים את השמנת (אם צריך מוסיפים סוכר) ומקפלים לתוך התערובת. יוצקים לתבנית או לכלים אישיים ומקררים עד להגשה. אפשר להגיש עם קצפת, רסק פרי טרי ופרוסות תות שדה. בתאבון. ואם יש לך שמפניה בבית
... תותים בזביונה שמפניה המתכון: 500 גרם תותים טריים, שלמים או חצויים 3 חלמונים 90 גרם סוכר 190 מ"ל שמפניה מסדרים את התותים בכוסות מרטיני או בקערות הגשה. במיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר 3 דקות, עד לתערובת בהירה ואוורירית, ויוצקים פנימה שמפניה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים בבעבוע עדין (אסור שהמים יגעו בקערה). ממשיכים להקציף עד שהתערובת חמה למגע וסמיכה דיה כדי לצפות כף עץ. יוצקים את הזביונה החם על התותים ובתאבון. *מקור: "על השולחן". מוצלח מאוד, ניסיתי, אכלתי ונהנתי.
 

homets

New member
מורן, האם הבוואריה מתכון שלך?

רוצה להעלות למאמרים, אבל לא יכולה ללא קרדיט
תודה!
 

homets

New member
יש לך אולי גם גבינת שמנת ואינסטנט וניל?

כי אז תוכלי להקציף הכל לקרם גבינה - וניל, לחתוך תותים ולאכול
הכי פשוט וטעים!!!
 

pirge

New member
פנקייקס מעדנים

פנקייק מעדנים.ו pirge ו 16:47 | 06/06/06 נפלא לילדים – כל ילד בוחר את המעדן שהוא אוהב—ואת הסירופ שהוא אוהב לציפוי---כדאי להכין במחבת שקעים. אפשר להכין שמנמנים או רזים כל אחד לטעמו. מאת:פירגה כוס קמח רגיל 2 ביצים לטרוף במזלג עם כף חלב שקית אבקת אפיה- אפשר רק כפית מיכל מעדן בטעם שאתם אוהבים - יש לבדוק את המעדנים אם מתאימים לבישול/אפיה כמובן שאפשר עם מיכל שמנת או אשל/יוגורט כף סוכר או סילאן , או דבש כף או שתיים שמן לערבב במטרפה ידנית או במג'ימיקס שלא יהיו גושים. המירקם צריך להיות כמו של שמנת - די סמיך. יש להוסיף חלב או קמח לפי הצורך עד שתתקבל בלילה מתאימה. לחמם מחבת טוב טוב. לשמן במעט מרגרינה/שמן לצקת מצקת מלאה למחבת. מחבת בינוני. לנענע בזהירות את המחבת לצדדים, כדי שהבלילה תתפשט על פני כל המחבת להפוך גם לצד השני. להגיש עם סירופים שונים שיש בבית . תהנו להקציף את השמנת עם מעט סוכר ביחד עם התותים לקרם ורוד ולהגיש מעל. להשאיר כמה תותים לקישוט על כל פנקייקס. תהנו
 
למעלה