יש לי בתנור....חלה לשבת...

טומי*

New member
יש לי בתנור....חלה לשבת...../images/Emo26.gif

וכמובן העשיה מתועדת בתמונות, אומנם לא יכולתי גם ללוש ת´הבצק וגם לצלם אך מרגע שהבצק נהיה מוכן ישנן תמונות.
 

טומי*

New member
המרשם למי שמעוניין/ת......../images/Emo9.gif

ל 2 חלות 750 גר´ קמח לבן חצי כפית מלח קצת סוכר 25 גר´ שמרים בחורף קצת יותר 3 כפות שמן ביצה אחת ומים פושרים לפי הצורך 2 תפוחי אדמה בינוניים ---------------------- התפוח אדמה מגרדים על פומפיה דקה ומוסיפים את כל החומרים, מים בהתאם עד לקבלת בצק אחיד ולא קשה מדי וגם לא דביק לידיים. -------------------------------- נותנים לנוח לבצק במשך כחצי שעה רצוי לקמח מעל וכיסוי ע"י מגבת מחלקים לשישה חלקים ומכל שלושה עושים חלות,כפי שנראה בתמונה
 

טומי*

New member
ההמשך........./images/Emo26.gif

מורחים ביצה מעל ומפזרים סומסום או פרג או מה שרוצים בין שעה-לשעה וחצי נותנים שהבצק יתפח ומכניסים לתנור חום 200 לערך עם קצת מים באיזה סיר בכדי לעשות אדים וזהו זה. עוד רגע זה יהיה מוכן אצלם ונוסיף גם תמונה לצערי את הריחות לא יכול להעביר ברשת שבת שלום!
 

טומי*

New member
איזה ריחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

הנה החלות מוכנות ועוד רגע גם אוכל דרך הגב מאוד לא בריא לאכול מאפש שמרים שהו חם.
 

קרן משם

New member
טומי זה נראה פצצה!

שלב האחרון זה לספר אך הטעם? סחטיין על הסבלנות לאפות....מפתה להכנס למטבח אבל....אבל...אני עצלנית מידיי!
 

B T1

New member
טומי-כל הכבוד! אתה מכניס קצת חיים

בפורום עם הצילומים הנהדרים שלך.
 

טומי*

New member
ומי שירצה דוקא ריגו יאנצ´י...../images/Emo6.gif

אז הנה המתכון לריגו יאנצ´י-RIGO JANCSI עם 10.000 קלוריות...סתתתתתתם
 

קרן משם

New member
לא ברור לי מה זה?

ריגו יאנצ´י.... (אני לא יכולה לקרוא מסמכים בעברית) השם מצלצל מוכר אך בכל זאת לא מזהה לפיו...
 
ריגו יאנצ´י--- RIGO JANCSI

ריגו יאנצ´י--- RIGO JANCSI הבצק: 6 ביצים 6 כפות סוכר 4 כפות קמח תופח 2 כפות קקאו הקרם:500 ס"ס שמנת מתוקה 400 גר´ שוקולד מריר כפית נס קפה קצת ריבה מקציפים את הביצים עם הסוכר,כמובן שאם רוצים אפשר להקציף את החלמונים לחוד.מוסיפים את הקמח והקקאו שעבר סינון קודם דרך מסננת בכדי למנוע גושי קקאו.את הקמח עם הקקאו מכניסים בקיפול לקצף. בתבנית מרובעת או מלבנית עם נייר ממורגן או משומן מתחת אופים בחום בינוני. עשיית הקרם על אש קטנה מבשלים את השמנת המתוקה תוך כדי ערבובו מדי פעם....שהשמנת מגיעה לחום של כמעט רתיחה מכניסים את השוקולד שהתכנו בעוד מועד לתוך הסיר וגם את כפית הנס קפה ומבשלים על אש קטנה עוד כעשר דקות. לאחר קירורו המוחלט להכניס לקירור למשך כשעתיים,ולאחר מכן להקציפו במהירות גבוהה במיקסר. לאחר שמרחנו על העוגה קצת ריבה בכדי למנוע את חדירת הקרם לתחתיתו של העוגה, מוסיפים את הקרם מיישרים ולפי הגשה נהוג לפזר מעל קצת קקאו עם המסננת. בתאבון! ( העתקתי את זה מהמתכון ששלח כאן טומי לטובת קרן שבהונגריה שלא יכולה לקרוא מתסמכים בעברית בוורד...)
 

Man Dark

New member
תמונות מקסימות!

אבל עכישו גרמת לי לרצות לאכול חלה.. שאין לי, ואין לי כוח להכין בכול מקרה... טוב, לא נורא
 
למעלה