מצאתי באתר של בית אבי חי מתכון לראש
של דג של השף עזרא קדם. אני מניחה שמה שטוב לראש, טוב לכל הדג. בכל אופן, הנה המתכון: ראש של דג ים עם פלפלים, עגבניות וזעפרן - עזרא קדם מתכון זה מסמל בעיני את הברכה ואת הסגולה לבריאות נגד עין הרע. מקובל להגיש אותו באירועים משפחתיים, וכן לחתן ולכלה. הוא משתלב יפה עם חלה וכוסית ערק. המצרכים (ל-4 מנות): 1/2 כוס שמן זית 8 שיני שום כתושות 3 פלפלים חריפים ירוקים, קצוצים 6 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות 5 פלפלים מתוקים מיובשים, מושרים במים 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 ראש שום, חצוי לשניים 1 כפית סוכר מלח ים פלפל שחור 5 חוטי זעפרן מושרים במים חמימים ראש של דג ים גדול, כגון לוקוס או אינטיאס צרור פטרוזיליה קצוצה ההכנה: 1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את השום הכתוש, הפלפלים החריפים, העגבניות, הפלפלים היבשים, הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה. 2. מוסיפים את ראש השום החצוי, סוכר, מלח ופלפל שחור, את חוטי הזעפרן ואת המים שבהם הושרו. 3. מכניסים לסיר את ראש הדג, ומכסים בנייר אפייה ולאחר מכן במכסה. מבשלים על להבה קטנה כ-45 דקות. מוציאים מהסיר ובוזקים פטרוזיליה ומעט שמן זית. מגישים מיד.