הנה מתכון ללביבות קלאסיות
מהאתר של
Ynet
ובתיאבון מאת: דליה פן-לרנר לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות לחנוכה. הבצל מעשיר את טעמן של הלביבות והביצים מחברות את התערובת. חומרים (כ - 10 לביבות): 1/2 ק"ג תפוחי אדמה 1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי) 2 כפות קמח תופח או קמח רגיל 2-1 ביצים טרופות מלח ופלפל שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל. 2. יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד. כגיוון, אפשר להגיש את הלביבות עם רסק תפוחי עץ, שמנת חמוצה או יוגורט.