ככה זה התחיל:

AlonPe

New member
ככה זה התחיל:

(SMS שהאפרוחה שלחה לי היום אחה"צ כשהייתי בעבודה)

 

AlonPe

New member
אם העם רוצה, העם יקבל!


(המתכון של "מנה אחרונה", מתוך קייטנת בישול של האפרוח, לפני שנתיים)

אלפחורס

200 גר' קמח
250 גר' קרונפלור
150 גר' אבקת סוכר (זה יצא מאוד מתוק, לדעתי אפשר 100-125 גר')
4 חלמונים
100 גר' חמאה רכה + 100 גר' מרגרינה (לא יודע למה משתמשים במרגרינה, אני השתמשתי ב-200 גר' חמאה)
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפות ברנדי או קוניאק
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגורדת.
למילוי וציפוי ריבת חלב וקוקוס.

לערבב בקערה קמח, קורנפלור, סוכר ואבקת אפיה. להוסיף את החמאה לערבב ולפורר שיהיה כמו גרגירי קוסקוס. להוסיף את שאר החומרים, ללוש עד שנהיה בצק אחיד. (הוספתי מעט 2-3 כפות חלב, כי הבצק יצא ממש מתפורר) לעטוף בניילון ולהניח במקרר כ-שעה.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
לרדד הבצק לעלה וליצור עיגולים עם כוס קטנה. לסדר על תבנית עם נייר אפייה.
לאפות בחום 180 10 דקות. צריך להיות מעט זהוב למטה ולבן למעלה.
להוציא ולקרר על רשת.
למרוח על החלק התחתון של העוגיות ריבת חלב, לסגור כמו סנדוויץ'.
למרוח מסביב החיבור בין העוגיות שכבה דקה נוספת, ולגלגל בקוקוס.

יוצא בצק מאוד פריך וקצת קשה לעיבוד.
במתכון המקורי היו 3 חלמונים אז הוספתי עוד אחד.
הוספתי גם טיפל'ה (2-3 כפות) חלב.

 
למעלה