כמה שאלות

Perrymedic

New member
כמה שאלות

שלום! רציתי לדעת, איפה בדיוק אפשר לעבוד לאחר סיום תואר במדעי המדינה? מהם תנאי הקבלה ואיזה אוניברסיטאות נחשבות יותר? הנושא מעניין אותי ואני אולי אלמד אותו בעתיד... ככה שרציתי לדעת כמה דברים כבר עכשיו.
 
ברכותי! מעכשיו אתה יכול לעבוד

בכל פיצוציה או קיוסק
 

lironk25

New member
לא רק פיצוציות..

היי התואר הראשון למדע המדינה הוא כמו כל תואר ראשון , בסיס לתואר שני. בדרך כלל היצע העבודות גדל ככל שאתה משכיל יותר ובמדע המדינה זה בדיוק אותו דבר.אין זה אומר שלא תמצא עבודה טובה עם תואר ראשון,אבל תמצא עבודה טובה יותר עם תואר שני.(בדיוק כמו פסיכולוגיה) עם תואר ראשון אתה יכול עוזר פרלמנטרי,עוזר מחקר,למצוא איזושהי עבודה במנהל ציבורי וכדומה. בעקרון כל האוניברסיטות הן מקום טוב להתחיל בו,את התואר שני בוחרים לפי ההתמחות שאתה רוצה לעשות. מקווה שעזרתי לירון
 
קצת ארוך (מצטערת):)

תואר במדע המדינה כמו כל לימודים שהם לא מקצועיים או בעלי תעודת הסמכה (ראה ראיית חשבון/משפטים) שווה כמו תואר בגאוגרפיה וכדומה. אין נוסחת קסם. התחום הוא רחב ומכיל בתוכו את המינהל הציבורי (בלי תואר שני במדיניות ומינהל ציבורי אין לך מה לחפש בתחום), עוזרים/יועצים פרלמנטריים, מחקר, מכונים ועמותות למינהם (כמו המכון הישראלי לדמוקרטיה) וכו' וכו'. אם אתה רוצה לעבוד ב"תחום" אתה צריך קשרים. הדרך הטובה ביותר היא ללמוד באוני' העברית בירושלים שקרובה מאוד במיקום שלה לכנסת. אני לא יכולה להעיד על אוניברסיטאות אחרות אבל כן יכולה להמליץ (בחום) על האוניברסיטה העברית בירושלים. ממליצה לשלב מדע המדינה או יחב"ל עם לימודי שפה (סינית היום רצה חזק) כי אתה לא יודע לאן החיים יקחו אותך. היום בעולם הגלובלי יש חשיבות לאנשי עסקים ובכלל שיש להם ידע בשפות וידע על רקע תרבותי שונה וסין היום נחשבת למבוקשת ביותר. מניסיון מדה"מ ויחב"ל כתואר משולב הוא לא קל, לעיתים חופף ומאוד ממליצה לחשוב על העתיד ולשלב יחב"ל עם לימודי שפות ותרבות. אישית אני מסיימת עכשיו תואר שני במנע"ס ולעבודה שלי אין כל נגיעה למדה"מ או יחב"ל אבל אני מאוד שמחה שלמדתי את התחומים האלה ולא הייתי מחליפה את התואר הראשון בשום תואר. הידע, ההבנה הראיה שהלימודים נותנים לך כלפי העולם שווים בעיני הרבה יותר מ"לעבוד בתחום". וכמו שאמרתי באמת שאין נוסחת קסם לגבי עבודה. לי יש חברה שלמדה תואר ראשון בג"ג והיא עובדת בשגרירות ישראל באו"ם. תדאג להיות במקום הנכון בזמן הנכון. אל תבזבז את לימודי התואר שלך בעבודות סטודנטים לא ממצים. תנסה להתברג (גם כפועל פשוט) בחברה שאתה מעוניין בתחום העסקי שלה ותצמח משם. הניסיון והידע הוא הדבר החשוב ביותר.אומנם מרוויחים הרבה כסף במלצרות אבל זה לא מעניק לך שום ערך מוסף. בהצלחה.
 

hilahers

New member
מנצלת את השאלה...

טינקרבל, אם כבר המלצת על לימוד שפה אולי תמליצי היכן ללמוד? חיפשתי לדוגמא לימודי סינית והמוסדות היחידים שעלו לי שמלמדים בישראל הם ברליץ ודיאלוג. האם את מכירה מוסדות נוספים? תודה, הילה
 
הכל תלוי

באיזה שפה את רוצה ללמוד ולשם מה. בכל פורום פה שקשור לתרבות ושפה מסוימת יוכלו להמליץ לך על מוסדות בארץ ובחו"ל וכן על מכונים (בטוחה שתמצאי בטאגליינס של אותו פורום הרבה מידע). אם הרצון שלך הוא להעמיק את הידע בתרבות אז ממליצה על אוניברסיטה. אני מכירהאת האוניברסיטה העברית ויש לי חברים שלמדו שם לימודים לטינו-אמריקאיים (שפה ספרדית ו/או פורטוגזית), יש כאלה שלמדו סינית, יפנית, איטלקית וכדומה. חוץ מלימודי השפה (שנעשית כמובן ברמה אקדמית של ניתוח טקסטים) את לומדת את התרבות של אותה מדינה. יש לי גם חברה שלמדה באוניברסיטת בן גוריון לימודי מזרח תיכון וערבית. אבל היא טוענת שלימודי השפה שם הם יותר אקדמיים ופחות ממצים לדיבור יומיומי. אם הרצון שלך הוא ללמוד את השפה בלבד אז את יכולה בהחלט להסתפק במכון. לדוג' במכון גתה את יכולה ללמוד את השפה הגרמנית. בכל מקרה של לימוד כזה אם יש לך את הכישרון את יכולה לחפש באינטרנט לימוד עצמי, ספרים ואפילו למצוא קהילות בהם את יכולה למצוא אנשים שילמדו אותך את שפת האם שלהם תמורת לימוד עברית מהצד שלך. אני ממליצה לשלב גם את לימודי התואר עם ההתנסות המקיפה שיש לאינטרנט להציע בהתנסות השפה עם אנשים שזו שפת האם שלהם. עוד דרך להכיר אנשים:) מאוד תלוי למה את שואפת. בנוסף את יכולה גם ללמוד שפה באוני' בלי תואר (את יכולה לברר את זה מול המחלקות באוני' השונות). מה שטוב שלימודי שפות באוני' הוא שאת יכולה לשלב את זה עם עוד תואר שיהווה את המסגרת (כלכלה, מנע"ס, משפטים, מדה"מ, יחב"ל וכדומה). אישית אני יכולה להגיד לך שאני מצטערת שלא לקחתי לימודי שפות. יש לך כיוון? מקווה שהצלחתי לעזור.
 
למעלה