כשבא משהו מתוק ואסור- מתכון

טיקטק30

New member
כשבא משהו מתוק ואסור- מתכון

הי בנות
בסופ"ש האחרון הכנתי משהו שנקרא לחם סודה אירי. המתכון המקורי מפורסם ב MAKO והוא לא באמת לחם אלא יותר עוגה. חשבתי שיהיה לזה מרקם של לחם ואוכל לאכול אותו כשאני פתאום קצת רעבה ולא יכולה לאכול פחמימה וממש בא לי. אבל זה יצא יחסית מתוק ואני אוכלת אותו כשבא לי משהו מתוק או נשנוש קטן, בקיצר רווח משני הצדדים. עשיתי טיפה התאמות שיהיה מתאים לסוכרתייות שכמותינו ונראה לי שזה עומד בתקן (במידה ואתן רואות משהו לא תקין אז תעדכנו). המתכון הוא קצר מאוד ולא מסובך כלל וכלל.
מרכיבים:
2 2/3 כוסות של שקדים טחונים דק או קמח שקדים (230 גרם)
1/4 כפית מלח (אני חושבת שאפשר יותר אם רוצים לעשות אותו פחות מתוק)
1 1/2 כפיות סודה לשתייה
1/2 כוס אגוזים/חמוציות/צימוקים. (אני שמתי אגוזים וקצת חמוציות)
5 שקיות ממתיק כלשהו (אני שמתי סוכרלוז)- גם עם כמות הסוכר אפשר לשחק. במתכון המקורי רשום 1 כף סוכר.
2 כפות חומץ (שמתי רגיל במתכון כותבים תפוחים או הדרים אבל לא היה לי)
כף קימל (לא חובה, אפשר גם רגעינים שחורים/דלעת, אני שמתי שומשום

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה אחת (שקדים, מלח, סודה, אגוזים, ממתיק)
בקערה נפרדת את החומרים הרטובים (ביצים וחומץ)
מצרפים את הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד החומרים.
מסדרים את הבצק על גבי נייר אפיה בצורה של עיגול וחורצים בעזרת סכין איקס גדול על גבי הבצק מקשטים מעל בקימל/שומשום/גרעינים.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 20 דקות ואז משאירים בפנים עוד 10 דקות עם תנור כבוי.

בתאבון!!
 

חמודבה

New member
לי תמיד בא משהו מתוק


תודה על המתכון
 
למעלה