לאוהבי הטונה :

שרון א77

New member
לאוהבי הטונה :

ממחר טונה חמים וטעים:
1 טונה מקופסא.
1 בצל גדול קצוץ, לטגן במחבת עם כף -שמן מחומם על להבה בינונית,עד שהבצל הופך לשקוף ואז מוסיפים למחבת:
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות.
2 שיני -שום כתושות.
כוס וחצי מים ,
2 כפות רסק -עגבניות ללא סוכר.(רצוי שפופרת של חב' יכין.)
1/4 כפית מלח ,
מעט פלפל-שחור ,
כפית פפריקה -מתוקה,
מעט כורכום
כפית תבלין חוואייג' למרק.
ההכנה:
לערבב הכול ביחד 3 דקות במחבת עם כף אחת שמן, על אש בינונית -נמוכה,עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה.

מורחים בלחמניה דלת-פחמימות. (בתוספת זיתים ועלה חסה.)
ויש לכם ממרח טונה חמים וטעים .
אפשר גם לערבב ביחד עם סלט הירקות.

להכנת חמניה מהירה דלת פחמימות:
כף וחצי חמאת -שקדים
ביצה אחת
מעט מלח
לערבב הכול היטב לצקת לכלי קטן ועגול מקרמיקה אשר עמידה לחום התנור) או כלי עגול ממתכת (10 ס"מ קוטר.
או בתבנית למאפינס מסיליקון.

לאפות בתנור 180 מעלות שחומם מראש,
כ -13 - 15 דקות, או עד שמזהיב.
 

שרון א77

New member
המלצה לשידרוג הלחמניה:

לתערובת שמערבבים היטב,כדאי להוסיף כפית גרעיני חמניה קלופים,
או אגוזים קצוצים גס שמאוד מעשירים את הטעם.
&nbsp
להכנת התערובת יש להשתמש בחמאת שקדים מכבישה-קרה.
&nbsp
אגב,
אם התבנית היא לא מסיליקון ,יש להניח בתוכה ניר -אפיה מוברש קלות בשמן,
ועליו לצקת את התערובת,ולאפותולאחר ההזהבה להפוך לצד השני לעוד 5 דקות
עד שיזהיב.
&nbsp
&nbsp
 

שרון א77

New member
לגיוון הלחמניה הוסיפו כפית גרגרי-כוסברה טחונים,וקורט כורכום.

 
למעלה