לחם מקמח מלא. קל ופשוט

hofnoan

New member
לחם מקמח מלא. קל ופשוט

https://www.facebook.com/hofnoan2/videos/1191026047725538/
קילו קמח
50 גרם שמרים
1 כף מלח (20 גרם)
3 כוסות מים פושרים (720 מ"ל)
אופציה - 140 גרם תערובת גרעינים מכל סוג.

מערבלים בקעברה עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את המלח ואז את המים בהדרגה.

משמנים את הידיים ומלטפים את הבצק מכל כיוון (אחרי שהוא כדור כבר)
מתפיחים בקערה גדולה כדיי שיתפח כמו שצריך. מכסים במגבת. מתפיחים ברכב סגור במקום שהשמש לא מגיעה ישירות - הכי טוב מנסיון! במיוחד בחורף!

לאחר התפחה מחלקים לשני כיכרות ויוצרים צורה ומתפיחים פעם נוספת. להכין צורה קטנה יחסית וצרה כי זה תופח ממש גם לרוחב. התפחה שנייה עשיתי בבית מעל התנור כשהוא פתוח למחצה ואוויר חם מגיע לתבנית. שמתי את התנור ל 250 ואז כשהכנסתי לתנור הטרמוסטט הראה בול 175 (כי הדלת היתה פתוחה). שיטה טובה.
מרטיבים עם מברשת עם מים ומפזרים את התוספת אם רוצים. אני הברשתי במים וזהו.
50 דקות בתנור 175 מעלות.
זהו!!!!
קל. פשוט. מהיר. לא מלכלך. תמיד מצליח והכי חשוב - בריא!

אני הכנתי חצי כמות לכיכר אחת. מחלקים כמובן את כל הכמויות בשניים.
מודה שהקרום קצת קשה יותר מלחם תעשייתי אבל יותר טעים והכי בריא. יש מצב שצריך מידיי פעם להרטיב את הלחם באפייה. כך שמעתי פעם...

בתיאבון!
 
למעלה