למסירה חתול

catstar

New member
שלום לכולם,

למסירה חתול חמוד ומתלטף, מסורס ובריא, בן 6 לערך, ושמו פנדה.

אספנו אותו לאחר שנזרק ממחסן בו נמצא והוא בן שבוע. פנדה גדל והתחזק, נהנה להשתובב ולהתפנק והוא אוהב מאוד אנשים וכלבים. טוב, לפחות את הכלב שאיתנו.

סיבת המסירה היא כי למרות היותו עדין מאוד עם בני אדם, בבגרותו הוא הפך לדומיננטי מאוד כלפי חתולים אחרים, כשאצלנו הוא חולק (וכך היה מהתחלה) את ביתנו וחצרנו עם חתולים רבים נוספים, שגם להם וגם לו השילוב אינו עובד ושום פתרון לא צלח.

אחרי מחשבה מעמיקה בנושא ובצער רב, ומשום שחלק מחתולינו מגיעים לגילאים בהם קשה להם לעמוד על שלהם מולו, הבנו שיהיה לו טוב יותר בבית אחר, ללא חתולים נוספים. 20200611_080559.jpg אם נמצא לו אחד כזה, זה יהיה מצוין לכל המעורבים על ארבע ועל שניים בעניין.

אם יש המעוניינים, נא ליצור קשר בהודעה פרטית.

תודה וחתימה טובה
 

Yukita

Active member
מנהל
רק שאלה - האם ניסיתם לעבוד עם יועצת חתולים לראות אם יש דברים שבכל זאת לא חשבתם עליהם כדי לפתור את המצב?
 

catstar

New member
תודה על התגובה, לא. אני סמוכה ובטוחה שליועצי חתולים יש המון להציע, אבל לנו יש ניסיון לא סטנדרטי בענייני חתולים, וגם בית לא סטנדרטי מבחינת הרכב החתולים.

כל טכניקות הפידבק, ההיכרות מחדש, ההפרדות, הפליוויי וכו מוכרות ולא ישימות או עוזרות כאן. הוא פשוט לא רוצה שחלק מהיתר יהיו בטריטוריה שלו. אפשר להבין אותו. עבדנו עם וטרינרית, והשלב הבא הוא תרופות הרגעה בשבילו, וזה לא נראה לנו.
 

Yukita

Active member
מנהל
הבנתי.

רק למקרה שזה לא היה כבר ידוע מקודם: אם הוטרינרית שלכם היא וטרינרית התנהגותית, אזי אפשר בהחלט לשקול טיפול תרופתי מולה. אם היא וטרינרית כללית, עדיף לפנות למישהו שיש לו הכשרה פורמלית בנושא (למשל ד"ר נועה הראל) כדי לקבל ייעוץ פרטני יותר. למרות שכל הוטרינרים מורשים לרשום תרופות פסיכיאטריות, בפועל רק למעטים יש הכשרה רשמית נוספת בנושא.

אוסיף היבט קצת אחר: אני שמר-חתול, ולכן יוצא לי להגיע לבתים שונים ומשונים וגם טיפלתי בחתולים (ובכלבים) שקיבלו טיפול תרופתי. זה לא מה שחושבים מהבחינה זו שכאשר זה נעשה נכון, השינויים הם מינוריים. המטופל לא הופך להיות רדום וגם לא נהיה "שטיח" - הוא בעיקר פחות עצבני, שזו בדיוק הנקודה כשמדובר בחתולים ובכלבים עם פיוז קצר ורמות תוקפנות גבוהות. הדבר הזה נכון כאשר הטיפול התרופתי הוא לא סתם טיפול אלא איבחון מלא על ידי וטרינר התנהגותי שגם משנה את המינון בהתאם לתוצאות בשטח. למשל, בבית מרובה חתולים אחד היה את החתול הזה שכל הזמן תקף את האחרים, הטיפול הפסיק את התוקפנות אבל לא גרם לחתול להיות בלתי-עירני. הוא היה פעיל, רץ לקבל אוכל והשינוי היה בעיקר שפחות היה צריך לפחד ממנו (לא לגמרי להפסיק לפחד, האופי שלו לא השתנה, אבל הוא לא תקף את האחרים כמו קודם). גם כלב תוקפני מאוד שקיבל טיפול לא בדיוק הפך את עורו, אבל נהיה אפשרי לחיות איתו.

במילים אחרות - טיפול תרופתי אינו בהכרח הדבר הנוראי שחושבים שהוא. יתכן שזה שווה נסיון, כי למצוא בית טוב באמת לחתול בן 6 זה ממש לא קל.
 

catstar

New member
תודה יוקיטה, אני יודעת. העניין הוא שבגלל שלמיטב ידיעתי, לתרופות שכאלה, כמו אצל בני אדם, לוקח זמן עד שהן משפיעות, ובכל זאת, זה לא שחתולים אוהבים לבלוע תרופות, אנחנו מעדיפים לא להיכנס לעניין ארוך טווח שכזה, אלא אם כן זה יהיה ממש ממש המוצא האחרון.

גם אצל בני אדם אני בגישה הזו 🤫

אנחנו אפילו שוקלים לבנות לו מתחם גדול משלו בגינה שיהיה בו רוב הזמן. וכנראה שנעשה את זה, אם לא תהיה ברירה.

אבל אלה פשוט לא הפתרונות האידיאליים בעיניי, ועל כן, אם יש שביב סיכוי שיש אי שם בית שיותר מתאים לו, אני נותנת לכך סיכוי עם הפרסום הזה.

תודה רבה על המידע והדאגה🙏
 

Yukita

Active member
מנהל
בהחלט, אם תמצאו לו בית טוב לבד בלי תרופות, כמובן עדיף. בהצלחה!
 
למעלה