מאמרים

Sweet Fantasy

New member
מאמרים ../images/Emo70.gif

אוקיי חברים יקרים כדי לעלות את הפורום רמה צריכים להכניס בו הרבה חומר חשוב מי שחושב שהוא יכול לכתוב מאמר מעניין שמנוסח טוב קריא וענייני מוזמן לכתוב ולעלות לפה מאמרים מוצלחים יפורסמו
 

WTR

New member
קניית חמוס ראשון

קודם כל, אם החלטתם לקנות חמוס, יש לחשוב על הדברים הבסיסים - האם קראתם מספיק מידע? רצוי לקרוא המון מאמרים על חמוסים ולשוטט בפורומים על מנת לקבל מושג מהו בעצם החמוס. לאחר מכן יש לחשוב האם אתם יכולים להרשות לעצמכם חמוס? גידול חמוס כולל ביקורים ויטרינריים - חיסונים פעם בשנה, תילוע, עיקור/סירוס (חובה לעקר נקבה(!) ומומלץ לסרס זכר). כמו כן, אתם צריכים לקנות אוכל לחמוס ל8 השנים הבאות, חול חתולים, ורצוי- כלוב, למטרות חינוך. האם יש לכם את הכסף הנדרש? כמו כן, חמוס זו חיה לא קלה לחינוך, אומנם לא צריך להוציא אותה לטיולים אך יש להשקיע בה המון זמן. האם יש לכם את הזמן הזה? בדיוק כמו כלב או חתול, צריך ללמד חמוס היכן עליו לעשות צרכים, צריך לחנך אותו לא לנשוך ולשם כך נחוץ המון זמן וסבלנות עד שהחמוס יתרגל אליכם, דבר שיכול לקחת בין חודש לחודשיים בממוצע. עד אז, תצפו להרבה נשיכות, חורים בידיים ומה לא. זה יכול להיות מעצבן, מדכא, אבל בסופו של דבר החמוס יגדל להיות חיית מחמד נפלאה, אם רק תשקיעו. יש לקחת בחשבון גם את ריח החמוס. הריח יכול להיות חזק ולא נעים לאנשים מסויימים, לכן מומלץ ללכת למגדל (ולא לחנות חיות!) ולראות אם הריח מתאים לכם. כמו כן, עיקור וסירוס מפחיתים את ריח החמוס. אין לבצע ניתוח להסרת בלוטות הריח בחמוסים! זהו ניתוח מיותר, כואב ואכזרי. בלוטות הריח של החמוס מופעלות רק כאשר הוא מתרגש או מפחד, לכן נדיר מאוד שהוא יפעיל אותם לאחר שהוא התרגל אליכם. אנשים חושבים שכאשר הם יסירו את בלוטות הריח של החמוס הריח יעבור, אך דבר זה מוטעה מבסיסו מכיוון שריח החמוס מגיע מעורו ולא מבלוטות הריח. רק לאחר שלקחתם בחשבון את כל החסרונות של אחזקת חמוס והחלטתם שהינכם מוכנים לגדל אחד משלכם, גשו למגדל אחראי (אחד שמבין בחמוסים) ובחרו את החמוס המתאים לכם. בחנו את התנהגותו, אופיו, ומראהו. אם החמוס נראה לכם בריא ומחונך (כלומר - לא משתין עליכם ולא נושך חזק מדי) אתם יכולים לקנות אותו.
 

WTR

New member
זכר או נקבה?

הקראתם את כל המידע שיש באינטרנט על חמוסים, למדתם על יתרונות וחסרונותיו, ועכשיו רק נשאלת השאלה - זכר או נקבה? ובכן, זכרים הם גדולים יותר ומתפנקים יותר. הם פחות עצמאיים ויותר קשורים לבעליהם. אך החסרון שלהם הוא שריחם חזק יותר. הנקבות הן בדיוק ההפך. קטנות יותר, עצמאיות יותר ופחות מסריחות. יש לציין כי חמוסות חובה לעקר אחרת הן ימותו מאנמיה קשה תוך זמן קצר. בניגוד לכך, חמוסים לא חובה לסרס אך מומלץ, על מנת שהחמוס שלכם יהיה פחות תוקפני וריחו ייחלש. עליכם לבחון מה בדיוק אתם מחפשים. חמוס מתפנק? או עצמאי? האם הריח מפריע לכם כלל או שאין לו משמעות בעיניכם? עם כל בחירה שתעשו, זכרו שחמוס זו חיה שזקוקה להמון תשומת לב. אהבו את החמוס שלכם כאחד מבני המשפחה ודאגו לו. הוא יחזיר לכם המון בתמורה.
 

WTR

New member
חינוך חמוסים

אז קיבלתם חמוס חדש, קצת פראי ודיי שובב, מה עושים? כמה נקודות חשובות שכדאי מאוד לדעת-
ארגז חול- מומלץ מאוד להשתמש בחול חתולים כמצע לארגז, ועדיף חול קריסטלי. בהתחלה החמוס ישתכשך בחול וישחק אך במהרה הוא יבין שזה לא מקום למשחק אלא לצרכים. קודם כל - כאשר הוא עושה את צרכיו מחוץ לארגז החול יש לקחת את הצואה ולמקם אותה בתוך הארגז על מנת שיבין ששם המקום המתאים לצרכים. יש לנקות היטב את המקום בו החמוס עשה את צרכיו ורק לאחר שהמקום ייבש ניתן לשחרר אותו שוב. בנוסף, לחמוסים אין יכולת להתאפק הרבה. לכן מומלץ לשים כמה ארגזי חול ברחבי הבית. במידה והחמוס עשה את צרכיו בארגז החול יש לצ'פר אותו עם חטיף שמיועד לחמוסים או עם ענב קטן / צימוק (מותר רק אחד ביום!)
נשיכות - כל פעם שהחמוס נושך, לא להוריד אותו מהידיים. אם תעשו זאת הוא יבין שנשיכה אחת שלו תגרום לכם לעזוב אותו בשקט והוא יקבל את מה שהוא רוצה. כלומר, הוא יבין שלנשוך מביא לתוצאה טובה. זכרו שאם אתם קונים חמוס קטן הוא נושך גם מפני שצומחות לו השיניים וכואב לו מכך. אם החמוס נושך אתכם נשיכות חזקות יש לצעוק "לא!" ולשים בכלוב ל5-10 דקות. לאחר מכן לשחרר אותו בשנית. אם ניסיתם במשך מספר פעמים את פעולה זו והחמוס לא לומד, ניתן לתת לו מכה קטנטנה (בעדינות) על האף תוך כדי הצעקה "לא!", ושוב לשים בכלוב. עם הזמן החמוס יתרגל אליכם ויבין שאסור לנשוך. קחו בחשבון שלחמוס לוקח חודש-חודשיים להתרגל אליכם, עד הזמן הזה - צפו להרבה נשיכות. יש לציין כי אם החמוס נושך אתכם נשיכות בלתי מזיקות הוא עושה זאת מתוך משחק ואין להענישו במצב כזה! שימו לב - סירוס חמוס ועיקור חמוסה מורידים את רמת התוקפנות, לכן מומלץ לסרס ולעקר. כמו כן, סירוס ועיקור מונעים מחלות ומאריכים את חיי החמוס/ה.
 

WTR

New member
גזירת ציפורניים

חמוס לא זקוק לציפורניים ארוכות מכיוון שהוא איננו צריך להגן על עצמו בתוך הבית והוא איננו חי בטבע שבו הוא אמור לחפור או לטפס. כאשר ציפורניי החמוס ארוכות מדי הוא עלול להתפס בבדים מסויימים ולהתקע, דבר שיכול לגרום לכאב רב. לכן חשוב מאוד לגזור את הציפורניים של החמוס שלכם מדי שבוע-שבועיים על מנת שלא יפעילו לפעילות שלו והוא לא ישרוט אתכם בטעות. איך מרגיעים את החמוס על מנת שיהיה ניתן לגזור לו ציפורניים? חמוס היא בעצם חיה שלא מפסיקה לזוז ולא ממש יודעת לשבת בשקט, גם אם זה לטובתה. שיטה אחת היא לשחק איתו הרבה ולאחר שהוא מתעייף לגזור לו את הציפורניים. שיטה שניה היא להחזיק חטיפים ביד וכל פעם לתת לו חטיף אחד. בזמן שהוא עסוק באכילה ניתן לגזור לו ציפורניים. שיטה שלישית (והכי יעילה מנסיוני) היא להחזיק את החמוס בעורף. יש לסגור את היד היטב בזמן שמחזיקים אותו, אם החמוס רגוע ומפהק, סימן שאתם מחזיקים אותו נכון. יש לציין כי פעולה זו איננה מזיקה לחמוס, העור בעורפם קשה מאוד וזוהי בעצם הצורה בה אימם הייתה מחזיקה אותם. כאשר אתם מחזיקים את החמוס בעורף והוא רגוע ניתן בשקט לגזור לו את הציפורניים. ואיך עושים זאת? פשוט לוקחים כוסס של בעלי חיים או בני אדם וגוזרים במקביל לרצפה. כלומר, כאשר החמוס עומד, הציפורניים שלו צריכות להיות מופנות במקביל לרצפה שעליה הוא דורך. יש להזהר לא לגזור את הקטע האדום בציפורן, אלו נימי דם ופגיעה בהם מזיקה לחמוס וכואבת לו. מומלץ להשאיר קטע לבן קטן של הציפורן ליתר בטחון. במידה ובטעות גזרתם יש להתקשר לויטרינר שמבין בחמוסים ולהתייעץ עימו. מצורפת תמונה להסבר ברור יותר.
 

k o d u

New member
התמונה הזאת מעולה! ../images/Emo47.gif

היא נורא עזרה לי בפעמים הראשונות! חייבים להעלות אותה לגלריה!
 

The Reuty

New member
מאמרים מצויינים!../images/Emo127.gif

כתובים ברור ומובן ובשפה קלה להבנה! מוכשרת שלי
הממ, יש טעות אחת בהודעה הזו, לא טעות במידה, טעות במילה, כתבת "על מנת שלא יפעילו לפעילות שלו והוא לא ישרוט אתכם בטעות" זה אמור על מנת שלא יפריעו לפעילות..."
סתם משהו שהציק לי. כל הכבוד
 
למעלה