מאמר- נפש בריאה בגוף בריא

מאמר- נפש בריאה בגוף בריא

הפוסטים עד כה עסקו בחשיבה שלנו, בכוח הרצון ובכל הצד המנטאלי שלנו, אך זה לא שווה הרבה אם אנחנו שומרים רק על הנפש ומזניחים את הגוף. כמטפל ברפואה טבעית אני לא יכול שלא להתייחס לבריאות הפיסית שמשפיעה לנו גם על הצד השכלי והרוחני. לדוגמה דיברנו על דרכים שיסייעו לנו להפיג את העצלות, אך אם חסר לנו ויטמין b12 זה לא יהיה אפקטיבי במידה המקסימלית שלה אנו מצפים... אז החלטתי להקדיש את הפוסט הזה ל"מפגעי הבריאות הנפוצים" ול"שומרי הבריאות הנחוצים". אזהרה: אני עומד לשבור לכם הרבה מיתוסים, על דברים שחשבתם שהם בריאים ועל כל התעשייה הזאת, שאולי עד עכשיו אכלתם את כל מה שמוכרים לכם, אבל הגיע הזמן לדעת מה באמת מוכרים לכם, זה עומד להיות קשה, מוכנים? מפגעי הבריאות הנפוצים: 1) חלב- הנה המיתוס הראשון יוצא לאור, עד היום מכרו לנו כמה שזה בריא וכמה סידן יש בזה, וכמובן שזה חיוני לגוף במריכה יומיומית. כמובן שרופאים רבים המליצו לנו על זה כי גם הם נחשפו לקמפיינים הגדולים של יצרניות החלב. לפני שאני אגיע לממצאים אני אנסה להתבונן רגע- אף פעם לא ראיתי חמור יונק מסוסה, או פרה יונקת מפילה, כל חיה יונקת מאותה חיה בלבד, אז למה לנו מותר? החלב של הפרה מותאם לפרה עצמה, המולקולה שלה גדולה מידי בשבילנו והיא לא מתעכלת היטב במערכת העיכול האנושית, אצל ילדים זה הגורם לדימום במערכת העיכול. בארה"ב אירגון ה- FDA קבע חוק האוסר על צריכה חלב פרה לילדים מתחת לגיל שנה. אצל מתבגרים הוא פוגע בהתפתחות מכיוון שהחלב מלא בהורמונים, אני לא רוצה לפרט ולהרחיב על הגדלת הסיכון של מחלות הסרטן, סוכרת, גידולים שונים, אוסטיאופורוזיס (או בשמו העברי- בריחת סידן), אלצהיימר ועוד. אפשר להמשיך גם במחלות "קטנות" כמו אנמיה, נשירת שיער וכו`.. אני מאוד עדין במה שאני אומר, כל מי שרוצה לדעת עוד מוזמן לקרוא וללמוד על כך יותר (אבל לא ממה שחברות החלב מוכרות, אלא ממחקרים אמיתיים), אחד הספרים שאני כי ממליץ עליהם הוא "שוטי החלב" של דר` אריה אבני שמפרט באופן פחות נחמד מאיך שאני מדבר על כך- על נזקי החלב לגוף האדם. 2) ביצים- המיתוס הבא הוא ביצים. אז קודם כל אני אקדים ואומר שביצים זה דבר מאוד בריא המכיל המון חלבונים חיוניים לגוף, אך בשל כל ההורמונים המוזרקים לתרנוגולות, תנאי המחייה שלהן והמחלות שהן מקבלות שמות את הביצים בדירוג נמוך בערך התזונתי. 3) עישון- אין צורך להוסיף, כולנו יודעים שזה לא בריא, ועל הנזקים של הסיגריות אפשר לכתוב בלוג שלם, כי הנזקים רבים ומרובים. 4) מלח- אני לא מתכוון שמלח בכללי זה לא בריא, אלא מלח בכמויות גדולות מהמומלץ, כאשר ההמלצה התזונתית עומדת על כפית מלח ביום. מעבר לכמות זו אנו פוגעים בכליות שלנו, מעלים את הסיכון ללחץ דם גבוה ("הרוצח השקט") ומייבשים איברים פנימיים ומונעים ספיגת נוזלים. 5) אוכל מוכן- חומרים משמרים, אוכל מוכן ממסעדות וכימיקלים שונים המוזרקים למזון פוגעים גם הם בבריאותנו- בעיקר בכבד (איבר חשוב שע"פ הרפואה הסינית, חלק מהנפש שוכנת שם). שומרי הבריאות החיוניים: 1) סויה- התחליף המומלץ ביותר לחלב, גם בריא, גם מזין, וגם טעים (לדעתי לפחות, למרות שאולי ישנם כאלה שלא יסכימו איתי). מכיל הרבה סידן, ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף, תחליף מצויין לבשר (לצמחוניים מביננו). מוצרי הסויה מצויים בשפע... 2) מוצרים אורגניים- הבעיה במוצרים הרגילים היא שהתעשייה הרגה אותם, איך מגדלים פרי רגיל? מכניסים לו חומרי הדברה מזיקים, ומתערבים גנטית בצמח כך שיגדל בשלושה ימים למשל במקום בשבוע (ככה הפרי לא מספיק לספוג את כל הויטמינים והמינרלים מהאדמה) וערכו התזונתי יורד. התחליף המומלץ הוא מוצרים אורגניים שיאפשרו לצמח לקבל את כל הבריאות מהאדמה. כמובן שאם דיברנו על ביצים כמשהו לא בריא, אז ביצים אורגניות מכילות את הבריאות שלה אנו זקוקים. 3) מוצרים מלאים- חיטה מלאה, שיבולת שועל מלאה, אורז מלא (במיוחד, מאוד מאוד בריא- אומרים שאם נוכל רק אורז מלא כל החיים אז לא יחסרו לנו ויטמינים בגוף, אף פעם לא ניסיתי אבל זה נשמע הגיוני כי זה מאוד בריא), כל המוצרים שמכילים את המילה "מלא", מלאים גם במרכיבים החיוניים לגוף. 4) פעילות גופנית- להמריץ את הדם, לשפר זרימה ולשמן את המערכות בגוף- מומלץ באופן מבוקר. 5) אומגה 3- יעיל להתפתחות שכלית, מפחית סיכויים לסרטן, משפר ריכוז ומוטיבציה (כן כן, חסרי המוטיבציה מביננו), ניתן למצוא בדגים, זרעי פשתן ובכמוסות. 6) עיסוי- אומרים שמה שמבדיל את עיסוי מספורט הוא שעיסוי הוא גם ספורט אנרגטי לנפש. יעיל בהזרמת הדם, האנרגיה ואיזונם. מרגיע (!!!), משפר ריכוז וזיכרון ויעיל לתפקוד יומיומי. זה היה תמצית הבריאות בתמצות מילולי, זכרו שרבע ממה שאנחנו אוכלים נותן לנו לחיות, והשלושה רבעים הנותרים נותנים לרופא לחיות. אז למדנו על הטוב, הרע, ולכם יש את חופש הבחירה..! תהיו בריאים..!!! בחסות אופז- המרכז להעצמת הגוף והנפש: www.opez.co.il מאמרים נוספים תמצאו ב: blog.tapuz.co.il/pazo
 

0 אור 0

New member
הרבה סיסמאות לא מבוססות

שפכת פה רשימה של סיסמאות נפוצות ונדושות, שחלקן כמובן נכונות ומוכחות אך חלקן נתונות לויכוח. מה שמפריע לי זה הפן האישי שמתבטא בדבריך, כמו למשל: * "אף פעם לא ראיתי חמור יונק מסוסה, או פרה יונקת מפילה, כל חיה יונקת מאותה חיה בלבד, אז למה לנו מותר?" - כנראה שאף פעם לא למדת על הטבע. להפתעתך היית מגלה שגם בטבע ידוע על חיות ש"גונבות" חלב מחיות אחרות. נכון שהיום כשאנחנו לא חיים בטבע, ועולם החי מדולל וסגור בעיקר במשקים, פארקים וגני חיות כבר לא תראה את זה הרבה, אבל בהחלט אפשר לקרוא עדויות, ולראות בסרטים תיעודיים מהעבר. יש רבים כמוך שחושבים שהחלב מזיק, אבל אין שום סיבה לחזק את זה בעדות אישית - העובדה שלא ראית משהו באופן אישי לא אומרת שהוא לא קיים * "איך מגדלים פרי רגיל? מכניסים לו חומרי הדברה מזיקים, ומתערבים גנטית בצמח כך שיגדל בשלושה ימים למשל במקום בשבוע" - אפילו הצמחונים הכי קנאים והכי תוקפניים עוד לא המציאו את הטענה הזו!!. פירות רגילים אינם מהונדסים גנטית. פירות רגילים צומחים בדיוק באותו עץ ועל אותה אדמה כמו שגדלו אלפי שנים בעבר. ההבדל היחיד בין פרי אורגני לפרי לא אורגני הוא בכך שכאשר יש מזיקים על העץ, אזי החקלאי ירסס אותם ברעלים, ולדישון הוא יכול להשתמש גם בדשן כימי (אם כי במטעים מקובל דוקא שימוש בזבל רגיל) - כמובן שזה מסוכן ולא בריא, ושאריות של הרעלים עלולות להשאר על הצמח - וזו סיבה מספקת להעדיף אורגני, אז למה צריך להמציא שטות מטומטמת כזו על קצת הגידול של הפרי??. ד"א למבה הצער, גם בירקות ופירות אורגניים כמו גם בירקות ופירות לא אורגניים יש מנהג פסול ביותר של קטיף הפרי כאשר אינו בשל , ולתת לו להבחיל (להיראות כמו בשל) על המדף - זהו המינהג שגוזל מהפירות את מרבית הויטמינים והמינרלים. וכאן התעשיה האורגנית לא טובה מאחותה ה"רגילה". * אתה פוסל את הביצים בגלל ההורמונים וגידול לקוי של התרנגולות, אבל לא פוסל דגים בגלל הזיהום הנוראי של הים? - מה ההבסל? ומדוע לא לאכול ביצים אורגניות למשל? * אתה ממליץ על סויה כמזון האולטימטיבי - האם ידעת ש 80% מיבול הסויה בעולם מהונדס גנטית? האם ידעת שמרבית מאכלי סויה הינם תעשייתיים בצורה רצחנית - גם הם טובים לדעתך? ובעיקר - האם ידעת שסויה אינה מומלצת לילדים בגלל השפעה שלילית על המערכת ההורמונלית (מאותה סיבה שהיא מאד מומלצת לנשים בגיל המעבר) ולסיכום: חבל שאתה מערבב אמיתות חשובות מאד עם חצאי אמיתות ועם שטויות, וגורם בכך לאנשים להתרחק מהתחום ולאפשר להם לשים את כל "המשוגעים האלה" בחבילה של מי שאינו מבין כלום
 

מאיר72

New member
זו שיטה של פאנטים

אנישם שמטפלים ע"י הפחדה של המטופלים שלהם.
 

hal767

New member
אינני יודע איזו כותרת לתת לתגובתי

בדבריך יש הרבה מיש מש של דברים נכונים וכאלה שאינם נכונים, לדעתי. לא שברת מיתוסים ולא "גילית את אמריקה". העובדות המתוארות בדבריך הועלו בעבר בפורום הזה ונערכו בהן דיונים בהם הובעו דעות שונות. נפש בריאה בגוף בריא זה נכון וזה בסדר. אבל גם ההפך, חשוב-גוף בריא בנפש בריאה. דעותיך על החלב-גם אני שולל אכילת חלב ע"י אדם, למעט חלב אם לתינוק היונק. אני בדעה שאכילת חלב פוגעת בבריאות. יש בין הכותבים בפורום שחושבים אחרת. ביצים אינם מזון בריא. העובדה שיש בהן יסודות מזון, אינה אומרת שהן נועדו למאכל אדם. ביצים הינם "פצצות כולסטרול", תגובתם בדם, חומצית והם קשורים לעליית רמת חומצת השתן בו. אכילת ביצים קשורה להיווצרות זהומים ומחלות מעיים שונות. כלל ראשוני בתזונה נכונה הוא, שהימצאות אבות מזון במזון מסויים, אינם מעידים על התאמתו לגוף האנושי. צמחי רעל שונים מכילים אף הם אבות מזון חיוניים, אבל בגלל רעילותם אינם מתאימים למאכל. חשיבות המזון האורגני ומזונות מלאים-זה לא חידוש. אני מסכים איתך באשר לחשיבותם. הטבעונות ההייג'ניסטית שמה את נושא המזון האורגני במקום הראשון בחשיבות, כשמדובר על תזונה נכונה. הפעלה גופנית וחשיבותה לגוף ולנפש, הינה נושא ידוע ומקובל, כך נראה לי, על כל הגישות העוסקות בבריאות טבעית. אומגה 3-אינו חשוב יותר מאבות מזון אחרים. ממילא כל יסודות המזון אינם פועלים לבד, וקיים שיתוף פעולה הדדי בינהם באשר לקליטתם בגוף. אומגה 3 נימצא בשפע ובזמינות במזונות צמחוניים רבים, אז לשם מה הכמוסות? דגים, עליהם הימלצת, מזיקים לאדם הרבה יותר מבשר. הימצאותם מחוץ למים ובטמפרטורת הגוף האנושי גורמת לרקבון מהיר במערכת העיכול האנושית, ורעילותם ארסית יותר מזאת של הבשר. אורז מלא- רחוק מלהיות מזון מושלם. הפרזה באכילתו, מזיקה. עודף עמילן ודלות במינרלים הם מחסרונותיו הגדולים. תגובתו בדם, חומצית, וזה לא טוב. בנוסף, זהו מזון הדורש בישול. מה נישאר ממנו כמזון אחרי הבישול? מעט מידי. הרי בישול הורס יסודות מזון. אין מה להשוות אורז לפירות וירקות טריים למשל, מבחינת אכות תזונתית. פירות וירקות טריים עולים עליו בהרבה. סויה היא מהקטניות הפחות טובות. חומוס הרבה יותר מתאים למאכל אדם. קטניות חייבות בהנבטה כדי להיות מזון ראוי. חבל שלא ציינת זאת.. תחליפי בשר מסויה, עליהם כתבת, הינם תעשייתיים ואינם מזון באכות טובה. חלב סויה זה נחמד כתחליף חלב, אבל ערכו התזונתי הוא אפסי. מלח-אינו מזון, הוא הרגל רע. הוא אינו עובר כל שינוי בגוף ומופרש ממנו כשהוא בדיוק באותו מצב בו הוא היה בכניסתו לגוף. אין בו תועלת אלא רק נזקים שאת חלקם ציינת. ישנם גם רבים אחרים. מינון של כפית מלח ביום זה המון נזק. איך קבעת מינון מומלץ כזה? בריאות גוף ונפש הינם נושא מאד רחב. אם הדברים שכתבת הינם תמצית הדרך לבריאות ע"פ השקפתך, אז זה דל מידי.
 
שאלה לhal767 - בנוגע לקטניית הסויה -

כתבת שההסויה היא מהקטניות הפחות טובות, ואני תמהה למה, הרי רבות נכתב עליה שיש בה חלבונים צמחיים מצויינים לאדם, הרבה סידן ועוד מינרלים חשובים ונשים בפרט היא טובה, בגלל שיש בה פיטואסטרוגנים. כמו כן, אפשר להשיג טופו שלא הונדס גנטית בארץ. הסויה מהווה עבורי מרכיב נכבד במזון, עכשיו שעברתי לתזונה צמחונית. אשמח לשמוע מדוע כתבת כך על הסויה. בתודה מראש.
 

hal767

New member
סויה

הדרך הנכונה לצרוך סויה היא כשהיא מונבטת הייטב, או כשהיא טריה. כמובן שמדובר בסויה לא מהונדסת גינטית. נבטי פולי סויה דינם כדין ירקות, אלא שהם מכילים יותר חלבון מירקות. סויה טריה ניתנת לאידוי. מאדים את התרמילים ואוכלים את הגרעין. סויה יבשה קשה ואפילו כמעט בלתי אפשרית לעיכול. היא מכילה כמות עצומה של שמן [מעל 40% ,אם זכרוני אינו בוגד בי] ומעל 30% חלבון. ריכוזים אלה בהרכב לא מאוזן כראוי אינם מתאימים לאדם. לדעתי, האחוזים הגבוהים של שני הנ"ל נובעים מהשינויים הגינטיים שנעשו בסויה, כדי להפוך אותה לכלכלית יותר לתעשיה. שמן וחלבון הם עיקר דרישת התעשיה ממזון זה. תעשיית הסויה המייצרת מוצרים מסויה שעברה עיבודים ותיסופים למינייהם, אינה מייטיבה עם האדם. חימום המקלקל את השומן, חומרי שימור וטעם, הרבה מלח, חומרי קרישה כימיים, חומרי צבע, ויטמינים סינטטיים ומינרלים בלתי אורגניים ועוד, הופכים את תוצרי הסויה למזון לא מתאים ומזיק. טופו, תחליפי בשר וכד', אינם מזון ראוי עקב כך. עודף חלבון לא מאוזן במזונות אלה מעמיס את הכליות ודרכי השתן יתר על המידה וקשור לעליה בחומרי הפסולת בדם ובתאי הגוף. נושא ההשפעה ההורמונלית של הסויה על האדם, שנוי במחלוקת. לדעתי, תעשיות הבשר והחלב מימנו מחקרים שיצאו נגד הסויה בגלל שזתעשיית הסויה פוגעת בפרנסתם. עשו הרבה רוח מכלום. קטניות אחרות כמו חומוס ועדשים יותר מתאימות למאכל אדם. הרכבם התזונתי מתאים יותר והן יותר קלות לעיכול ולהנבטה. האדם אינו צרכן גדול של חלבון. אגוזים, שקדים ושומשום הינם מזונות חלבוניים מתאימים יותר לאדם בהשוואה לקטניות. אכילה מרובה של פירות וירקות טריים תורמת אף היא חלבונים אכותיים בכמות משמעותית. גם שומן אכותי ומאוזן נמצא באגוזים ובזרעים, והוא עדיף על שומן הסויה.
 

מאיר72

New member
שכחת גם דבר קטנטן

שקצת יותר משליש מהאנשים בעולם זה חלק מתפריט המזון שלו.
 

maxpush99

New member
סויה

אכן סויה אינה טובה למאכל אדם יוצא מן הכלל -אולי - זה נבטי סויה או סויה מרוסק שעבר התססה טבעית ממושכת ונאכל במידה מועטה ביפן. כקטניה הסויה אכן מכילה גורמים רעילים ומעכבי אנזימים . עלולה גם לגרום ךתת פעילות בלוטת התתריס. מכילה כמות גדולה של PHYTATS - הפוגעים בגוף האנושי. מכיל פיטואסטרוגנים במידה מרובה (דמוי אסטרוגן ) בוצע נסיון להחדיר את המוצר לארה"ב בשנות ה-60 כמזון בהמות - אך אלו סרבו לאכול זאת. עם האופנה של אנטי-בשר אדום בשנות ה-80 ואילך נכנסה הסויה כתחליף חלבון מן החי למספר גדל של מוצרים. כדי להוציא את כל החומרים המזיקים מן הסויה -שאגב טעמה מריר ביותר- הקטניה עוברת תהליך של אידוי בלחץ בדודי אלומיניום גדולים ובהוספת חומצות שונות ומשונות . התוצר הסופי הוא אגרגטים של חלבון כהה שנמכר לתעשיה. לפי דעתי אסור לתת אותו לילדים ובטח לא תינוקות. אין כזה דבר "חלב-סויה" . מדובר במי שעועית . לכל מי שיש בעיות פריות , (גברים ונשים) בעיות הורמונליות , מנסות להיכנס להריון או בעיות עם בלוטת התריס-- מומלץ להתרחק. לבריאות
 
../images/Emo51.gif ל-hal767, מקספוש99 ולמאיר לגבי הסויה -

החכמתי כל כך מתשובותיכם וכנראה אני תמימה שאני חושבת שיש אמת במה שכתוב על אריזות הטופו - שהוא מיוצר מסויה שלא הונדסה גנטית, מה? ניסיתי להנביט סויה ולא הצלחתי. את החומוס והעדשים אני כבר יודעת להנביט מצויין, אם כי אני מבשלת אותם אחר כך, רצוי יותר לאדות? אשמח גם לשמוע מאיפה ניתן לקנות פולי סויה טריים, שוב, בתודה מראש
 

hal767

New member
אידוי הרבה יותר טוב

בישול במים, הרסני מבחינה תזונתית. האידוי שומר על מרבית הערך התזונתי. לא ידוע לי שישנם בארץ פולי סויה טריים.
 
תודה רבה, hal767 - אכלתי בת"א פולי סויה טריים

ככה עם התרמילים שלהם, ירוקים, כמו אפונה, אם כי טעימים הרבה פחות
. אולי אשאל את בעלי המסעדה בפעם הבאה משאהיה שם מאיפה הם משיגים. לגבי אידוי חומוס או עדשים מונבטים - האם הם מתבשלים לגמרי באידוי? מאדים את פולי החומוס שלמים? אני פשוט אוהבת לעשות סלט חומוס בבית ולכן אני שואלת. אגב - האם לדעתך יש לי מחסור בויטמין B12 בגלל שאובחנו אצלי בציפורני הידיים פסים לרוחב כל הציפורניים וגם שקעים בציפורני הבוהן בשתיהן. hal - האם לא כדאי לאכול טופו לדעתך, אפילו כשרשום על האריזה שהסויה לא הונדסה גנטית? שוב, תודה על התיחסותך הכנה.
 

hal767

New member
תשובות

1-האידוי מספיק בהחלט. בעקרון, כמה שפחות מחממים, יותר טוב. 30 דקות אידוי יעשו את העבודה. 2-אכן מאדים את פולי החומוס כשהם שלמים. לא ציינתי קודם לכן, גם מש נבוט, מעולה. נביטתו הראשונית מתבצעת בתוך יומיים. 3-לאיבחון מחסור ב-B12 יש צורך בנתונים נוספים כמו בדיקות דם והתרשמות מהתמונה הכללית שלהם, הרגשת המטופל ועוד. 4-אינני שולל אכילת טופו, אבל אין לייחס לו תכונות תזונתיות שאין לו, כפי שמקובל. זהו לא מזון מהשורה הראשונה. יתרונו הוא בזאת שהוא מאפשר לגוון את התפריט למי שזקוק לכך. ניתן להכין מטופו מיגוון גדול של פריטי מזון שמגוונים טעמים. הצורך לטופו הוא יותר נפשי מאשר תזונתי [כוחם של הרגלים], ואי אפשר להתעלם מנפש גם כשמדובר בתזונה. מבחינה זאת הוא הרע במיעוטו, כלומר, פשרה הגיונית וסבירה.
 
../images/Emo51.gifרבה לך hal767. אני מעריכה מאוד את עזרתך

ואני לומדת ממך המון ומפנימה ומיישמת
 
למעלה