מאפינס תרד ומוצרלה מאוד טעימים, וללא צורך בקמח:

שרון א77

New member
מאפינס תרד ומוצרלה מאוד טעימים, וללא צורך בקמח:

במקום אזני -המן שאצלינו אף אחד לא מתלהב מהם -
כולנו מעדיפים מאפינס -תרד ומוצרלה שממש טעימים,וללא קמח.

המתכון למאפינס תרד :
כמות 10- 15 מאפינס, (הכמות בהתאם לגודל תבניות-השקעים.)

המצרכים הדרושים :
200 גרם מדליוני-תרד - קפואים. (1/4 שקית.)
בצל אחד גדול-קלוף וקצוץ.
2 ענפי סלרי קצוצים עם העלים.(סלרי -אמריקאי.)
1/4 כוס עלי -פטרוזיליה ,(להפריד את העלים מהגבעולים.)
4 ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת,
1 כף אבקת -אפייה
2 כפות גדושות קורנפלור
כף שקדים טחונים .
1/4 כפית פלפל שחור טחון.
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
ראשית , יש לחמם מראש את התנור 180 מעלות חום.
לשמן מראש תבניות שקעים למאפינס .(מומלץ תבניות סיליקון.)

מתחילים בהפשרת המדליוני תרד הקפואים:
מניחים את מדליוני -התרד הקפואים בצלחת,ומעבירים למיקרו למשך דקה אחת בלבד.
אופציה שנייה:
להניח את מדליוני התרד בסיר קטן וריק ,המונח בתוך סיר גדול יותר
עם מים רותחים,למשך 10 דקות עד להפשרה,ולאחר זמן זה
מניחים את התרד המופשר במסננת, מעל קערה,
לוחצים בעזרת כף גדולה עד שכל הנוזלים יצאו,מהתרד
ומשאירים בינתיים במסננת מעל לסיר ריק ,לכמה דקות.

3. קוצצים דק את הבצל,והסלרי האמריקאי,לפרוס דק את הגבעולים
ולקצוץ את העלים,

מטגנים עם כף שמן המחומם במחבת והמכוסה במכסה -3 דקות
על להבה נמוכה ,עד לריכוך.
המכסה הסגור מאפשר לאדים לרכך את הבצל ואת גבעולי-הסלרי.
ולאחר הריכוך מעבירים לצלחת לצינון.

4. בקערה מניחים את 1/4 כוס עלי הסלרי הקצוצים,ואת כל שאר
המצרכים,לערבב היטב,
ולהוסיף את הבצל והירק שבינתיים הצטננו,לערבב ביחד.

לבסוף: מעבירים את התערובת שבקערה לתבנית השקעים המשומנת.
(רצוי תבניות מסיליקון,כך המאפינס ישלפו בקלות ומבלי להתפרק.)
יוצקים מהתערובת רק -3/4 מגובה -השקעים שבתבניות,
(שיישאר 1/3 פנוי לתפיחתם בתנור.)
ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,
כ- 30 -דקות עד 45 דקות, זמן האפייה תלוי בגודל שקעי-התבניות.
המאפינס יהיו מוכנים כשיהיו בגוון זהוב יפה בחלקם העליון.

אמנם ההסבר ארוך ומפורט על כול השלבים,אך למעשה הכנת -
המאפינס היא די מהירה: מרגע שהתרד הופשר כמה דקות,
ולאחר שהבצל התרכך מעט במחבת,והתקרר ,רק מערבבים את כול
המצרכים ביחד ויוצקים לתבניות ו-לתנור, וזהו.

קל להכנה ומאוד טעים.
תכינו ותהנו.
 
למעלה