מבקשת טיפים.

מבקשת טיפים.

כמה שאני מנסה לחתוך פרוסות דקות, אף פעם לא מצליח לי טוב, למי יש טיפים בשבילי? חוצמזה, איך שומרים על הסכין המקורי של סקלפי שלא יברך לצדדים כשפורסים? וחוצמזה הכנתי היום מלא חמסות ומחזיקי מפתחות עם מגן דוד לתיירים ויצאו מקסים ולא תראו אותם כי אין לי מצלמה!!!
 
פרוסות דקות

צריך לתת לגליל מעט לנוח לפני הפריסה על מנת שהחימר קצת יתקשה, במיוחד אם את עובדת עם פרמו. כמו כן חשוב לעבוד עם סכין חדה (סכינים ישנות מתכהות עם הזמן)
 
עוד תוספת

כאשר הגליל רך ודחוף לי ודרך אגב גם כדי לחורר חרוזים בלי לעוות אותם אני מכניסה למקרר.
 

לימור ע

New member
../images/Emo39.gifגם לי יש שאלונ'ת :)

ובמה את עושה חורים כך שהם נראים עדינים ולא גסים ?
 
זה משתנה בהתאם לגודל הנדרש

חורים בחרוזים לחוט דק (רוב התכשיטים) אני עושה עם אטב משרדי שאני מיישרת לו את הקצה הארוך, וחורים גדולים יותר אני עושה עם קיסם שיניים מעץ. אחרי השהיה במקרר יותר קל לעשות את זה עדין ומדוייק. אני מחוררת משני הצדדים, כלומר- מכניסה את מכשיר החרור מצד אחד, מעצבת את החרוז ומנקה את השיירים שנוצרים בקצה החור, ואז מוציאה את הכלי המחורר ומכניסה אותו מהצד השני לאותו חור ומסירה את השיירים החדשים.
 
אני בניתי לי מכשיר לחורר,

לקחתי 2 גדלים של מסמרים והכנתי להם ידית מפימו ואפיתי. וזה לוקח שניות לחורר וז יוצא נקי לחלוטין.
 

hanit3

New member
קניתי מחט ארוכה לצמר הכנתי לה ידית

מפימו תקעתי אותה פנימה אפיתי ואחכ הדבקתי את המחט בדבק כדי שהמכשיר יהיה חזק
 
הנה דוגמא למחט כזו... ראיתי כאלו

בספרים וגם אצל אמניות אחרות... מחט פשוטה מחנויות סידקית שעליה נבנתה ידית מחרוזי שאריות...
 
אני לא יודעת אם היא לצמר אבל

הלכתי לחנות סידקית ובדקתי מחטים. היא חדה ושפיצית. היא לא עגולה בקצה.
 

אתי רז

New member
אני לעולם לא פורסת גליל .....

באותו יום שניבנה. מחכה עד למחרת, הגליל נירגע, מתיישב במקום ומתקשה. ואז....לפרוש אותו זו חגיגה....בקלי קלות. אגב, מכיוון שיש 2 סוגי סכינים, הגמישה והקשה, עדיף ויותר קל לפרוס בסכין הקשה.
 

hoch

New member
אתי, את ממש אוצר בלום של התשובות

הנכונות במקום המתאים. לא ידעתי שיש שני סוגים. אני אקנה את הקשה.
 
למעלה