מה אוכלים בגיאורגיה?

Liati95

New member
מה אוכלים בגיאורגיה?

מה מאפיין את המדינה מבחינה קולינרית? חשוב לי לדעת שאני מתחברת לאוכל לפני שאחליט סופית לסוע לשם.
תודה.
 

aetos

New member
מטבח מקורי שהושפע מהמטבח התורכי והפרסי עם טאץ׳ רוסי

אוכל שרובו עדיין איכשהו נוגע בשולי המזרח התיכון .
הרבה מוצרי חלב ,ולא מעט בשר בשני המקרים הרוב המוחלט בקר .
הרבה מאפי גבינה (החצ׳אפורי למיניהם)חלק מהם עשויים על משטח לוהט מעל התנור ומבצק הדומה לבצק מלוואח ,שמנוני למדי . אחרים מבצק שמרים רגיל וזה עדיף בעיני .
הרבה כוסברה ,הרבה עגבניות ומלפפונים (מזה״ת אמרנו ?)
מעט קינוחים יחסית. אם בכלל הם יהיו בסגנון הרוסי ,אם כי בורג׳ומי ידועה במאפים מתוקים .באיזור סוראמי והמעבר בהרי הליכי המחבר ביו שני החלקים ההסטוריים של גיאורגיה (המזרחי והמערבי) עושים חלה מתוקה הנקראת נאסוקי -מזכיר מאוד את הצורקי היווני .
לחם בכלל ידוע לתהילה והוא אותו לחם עגול העשוי בתנור פיר שקוע Tonis Puri או פשוט ׳לחם של אימא׳Dedas Puri.
מרקחת פירות בסירופ סוכר -גם כמו ביוון ,קפריסין וארמניה.
הקפה הרגיל הוא קפה מזרחי ,כמו קפה ערבי אצלנו אבל קלוי קלות ופחות מריר ,גם כמו ביוון וקפריסין.
פירות נהדרים באלאדי כמו פעם , לרוב הם יוגשו כקינוח .אגוזי מלך -מספר 1 בעולם ..
 
למעלה