מה בסירים לכבוד שבת פרשת אחרי מות-קדושים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו שבת בהרכב מוזר ביותר. החצי נוסע לסקי מחר, מס' 3 במכינה. נשארים אני ויתר הילדים. קיוויתי שאבא ואמא יבואו לשבת אבל בסוף לא מסתדר.
אז מתכננים להנות מהאפשרות לשבת קטנה ונינוחה.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות
סלמון בסויה וג'נג'ר
אורז לבן
שעועית צהובה

שבת
חזה עוף
בטטות בתנור
דאל עדשים
אורז לבן
סלטים

מאפים:
בא לי לאפות חלות
ריבועי לימון?
והבכור רוצה bread pudding לשישי בבוקר...
 

עדיקים

Active member
שבת שקטה גם כייף לפעמים.

אפשר בבקשה מתכון לדאל?
אצלנו שבת בהרכב מוזר ביותר. החצי נוסע לסקי מחר, מס' 3 במכינה. נשארים אני ויתר הילדים. קיוויתי שאבא ואמא יבואו לשבת אבל בסוף לא מסתדר.
אז מתכננים להנות מהאפשרות לשבת קטנה ונינוחה.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות
סלמון בסויה וג'נג'ר
אורז לבן
שעועית צהובה

שבת
חזה עוף
בטטות בתנור
דאל עדשים
אורז לבן
סלטים

מאפים:
בא לי לאפות חלות
ריבועי לימון?
והבכור רוצה bread pudding לשישי בבוקר...
 

עדיקים

Active member
אצלנו בשבת רק אנחנו כרגע, אלא אם יהיה שינוי ונזמין חברים.

מזמן לא הכנתי חזה עוף סיני אז נראה לי שזה יהיה הכיוון, יש לי גם כנפיים אז אולי נוסיף כנפיים ברוטב צ'ילי.
יש לי גם בשר טחון אולי אכין פסטה עם כדורי בשר, מתכון שמכינה שנים ופתאום הילדים שוב התאהבו בו.

קינוחים בתקופה האחרונה הילדה אחראית מקוה שגם בסופ"ש הקרוב היא תיקח את התפקיד ותאפה לנו משהו טעים.
 

michalgad

Active member
ואצלינו שבת פצפונת
מרק חזה עוף וסלרי
שניצל עם פרורי תפוצ׳יפס
ולכבוד פסח שני המתקרב לזניית מצות עם בשר טחון
שעועית ירוקה
מאפינס תפוזים
חלות מהפריזר
סה טו!
 
נערך לאחרונה ב:
אצלנו לערב שבת הזמנתי את הוריי וחמותי.
נכין על האש וסלטים חיים כמו כן מתכוונת לגלגל עלי גפן.
אמי תביא כרובית מטוגנת.
אכין קינוח כולשהו ועוגות שמרים

שבת-נראה
 
אצלי - לא יאומן על קרניבורית שכמוני - שבת צמחונית
אחרי כחודש של המון בשר מכל הסוגים, בא לי להירגע מזה. אם אתקף בחשק בלתי נשלט, יש המון מנות בשריות במקפיא.
וכרגיל - בקטנה:
סירות פלפלים אדומים ממולאות בעדשים ופטריות, אפויות בתנור
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק
סלט חי כלשהו
גלידה משמנת מתוקה ופירות יער מוקפאים
אולי אכין להקפאה, ממתק חלבה טבעי לפי מתכון של מאיה רוזמן
 

לאה סי

Active member
אורני היקרה, סירות הפלפלים מאד מפתות. אפשר מתכון, בבקשה?
 
אורני היקרה, סירות הפלפלים מאד מפתות. אפשר מתכון, בבקשה?
בשמחה. הכנתי אותן טבעוניות עם תחליף לביצה, אבל אפשר לשים ביצים במקום.
וזה מאולתר כזה. המצאתי אתמול והיום הכנתי.
פלפלים אדומים (רק כאלה שיש בחורף ועדיין עכשיו - מתוקים יותר)
עדיף לבחור פלפלים לא ענקיים כמו שיש ברוב רשתות השיווק. אני קניתי בשוק יותר קטנים (שגם עלו פחות - רק 4.5 ש"ח לקילו)
ובכל זאת השתדלו לבחור כאלה שבשרם עבה יחסית.
המלית המקורית שהיא חלבית -
קובייה גבינה בולגרית מגוררת
קובייה טופו מקורר
ביצה
כף בינונית קמח

והמלית הטבעונית שהכנתי -
כ- 150 גרם עדשים שחורות - השריתי כמה שעות ובישלתי כ- 20 דקות עד לריכוך לא מוגזם
2 בצלים קצוצים, 6-7 פטריות יער גדולות קצוצות לא גס ולא דק - טיגנתי בצלים, הוספתי פטריות וטיגנתי עוד כמה דקות.
לקראת סוף הטיגון הוספתי מלח וחוואג'. כאשר התקרר קצת הוספתי את העדשים ותחליף ביצה שעשוי מכף גדושה זרעוני
פשתן טחונים + 3 כפות מים. מערבבים ומשהים כחצי שעה (לערבב מדי פעם) עד שזה מתאחד לעיסה קצת רירית. לא כל
כך סמכתי על זה שידביק הכול והוספתי עוד 2 כפות טחינה גולמית. כל זה מספיק לדי הרבה פלפלים.

חותכים את הפלפלים לסירות ומניחים על נייר אפייה משוח בשמן זית. ממלאים כל סירה ואופים כ- 15-20 דקות בתנור
מחומם מראש לחום בינוני. התעצלתי להכין גם טחינה מדוללת בקצת מים ומתובלת בלימון ומלח, כדי לצקת מעל המלית,
ועל זה תכננתי לפזר זרעוני חמנייה קלופים.
את הגרסה החלבית יש לאפות רק עד שמצהיב ונקרש, אחרת יוצא יבש וחונק.

יצא ממש טעים ובטוחה שהיה טעים ומרשים עוד יותר, אלמלא התעצלתי.
 
נערך לאחרונה ב:

לאה סי

Active member
בשמחה. הכנתי אותן טבעוניות עם תחליף לביצה, אבל אפשר לשים ביצים במקום.
וזה מאולתר כזה. המצאתי אתמול והיום הכנתי.
פלפלים אדומים (רק כאלה שיש בחורף ועדיין עכשיו - מתוקים יותר)
עדיף לבחור פלפלים לא ענקיים כמו שיש ברוב רשתות השיווק. אני קניתי בשוק יותר קטנים (שגם עלו פחות - רק 4.5 ש"ח לקילו)
ובכל זאת השתדלו לבחור כאלה שבשרם עבה יחסית.
המלית המקורית שהיא חלבית -
קובייה גבינה בולגרית מגוררת
קובייה טופו מקורר
ביצה
כף בינונית קמח

והמלית הטבעונית שהכנתי -
כ- 150 גרם עדשים שחורות - השריתי כמה שעות ובישלתי כ- 20 דקות עד לריכוך לא מוגזם
2 בצלים קצוצים, 6-7 פטריות יער גדולות קצוצות לא גס ולא דק - טיגנתי בצלים, הוספתי פטריות וטיגנתי עוד כמה דקות.
לקראת סוף הטיגון הוספתי מלח וחוואג'. כאשר התקרר קצת הוספתי את העדשים ותחליף ביצה שעשוי מכף גדושה זרעוני
פשתן טחונים + 3 כפות מים. מערבבים ומשהים כחצי שעה (לערבב מדי פעם) עד שזה מתאחד לעיסה קצת רירית. לא כל
כך סמכתי על זה שידביק הכול והוספתי עוד 2 כפות טחינה גולמית. כל זה מספיק לדי הרבה פלפלים.

חותכים את הפלפלים לסירות ומניחים על נייר אפייה משוח בשמן זית. ממלאים כל סירה ואופים כ- 15-20 דקות בתנור
מחומם מראש לחום בינוני. התעצלתי להכין גם טחינה מדוללת בקצת מים ומתובלת בלימון ומלח, כדי לצקת מעל המלית,
ועל זה תכננתי לפזר זרעוני חמנייה קלופים.
את הגרסה החלבית יש לאפות רק עד שמצהיב ונקרש, אחרת יוצא יבש וחונק.

יצא ממש טעים ובטוחה שהיה טעים ומרשים עוד יותר, אלמלא התעצלתי.
תודה. ינוסה בקרוב
 
גם אנחנו בשבת קטנה יחסית(עם שני מתבגרים) אז כדי לא להשתעמם הזמנו חברים לערב שבת.
האתגר הוא שהיא והבן שלי נמנעים מפחמימות לא מורכבות ומסוכרים. (אבל החברה שלנו גם מתה על מתוק)
תפריט לשבת:

ערב:

דג מרוקאי.
סלטים: טחינה, חומוס, ירקות,
מטבוחה, חצילים.כרוב או חסה

פרגיות עם פטריות. אורז. תפוחי אדמה מעוכים?

שעועית ירוקה עם אגוזים ושום

אבטיח. אולי גלידה פרווה
כדורי תמרים ואגוזים



בוצר:

פסטיה עם בשר

סלט ירקות

כרעיים עם תפוחי אדמה



סעודה שלישית: דגים

סלטים
 

חנהפ

Active member
השבת שלנו התחילה מקטנטונת וגדלה, כמו על שמרים..
יהיו חלות שמתכתבות עם הפרשה, חלת גורלות, יש קצת אוכל קטן
מפשירה סלמון מאודה על גחלים ואכין ממנו טארט עם סלטון ליד
עוף עם תפו"א וערמונים בתנור
איזה ירק ליד ולקינוח שטרודל תפוחים וגלידה
הבוקר שלנו התרחב לבראנץ יחד עם עוגת גבינה קרה
ואז ארוחת הצהריים מצומצמת יותר
פלפלים ממולאים בבשר
פרגיות אפויות
פסטה שזופה
וסלט
לקינוח טארט שוקולד
 

קבצים מצורפים

  • חלה לפרשת אחרי מות.jpg
    חלה לפרשת אחרי מות.jpg
    KB 175.7 · צפיות: 2
למעלה