מה בסירים |סיר| לכבוד הושענא רבא 🌿ושמחת תורה|1ספר|???

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוף. בדרך כלל שמחת תורה הוא חג בו ההורים שלי אצלנו. אז קצת מוזר לתכנן רק למשפחה המצומצמת.
מקווה שבשנה הבאה נוכל לחזור ל"פורמט" הרגיל, בע"ה.

בהושענא רבא אנחנו אוכלים ארוחת בוקר כיפית בסוכה-לחם קופים טרי וארוחת צהריים אחרונה בסוכה-מרק עוף עם קרפלך ממולאים בשר ומרק ירקות עם קרפלעך צמחונייים לצימחונית (בד"כ כולם אוכלים גם ממנו). בשנים רגילות אנחנו קונים את הקרפלעך, השנה אכין בע"ה-קרפלעך ממולאים בשר וקרפלעך במילוי דלעת.

לשמחת תורה מתוכנן כך:
ליל שמחת תורה:
חומוס ומטבוחה טריים עם החלה (לא בטוחה עדיין אם נאפה או נקנה)
מרקים מהצהריים עם קרפלעך
roast סינטה שהחצי יכין, בע"ה
מניפות תפ"א
ברוקולי בתנור
לקינוח: בראוניז פרווה של אפרת ליכשטנט

צהרי שבת:
סלטים וריים (שומר וקורלבי, עגבניות שרי, פטריות)
עוף ותפ"א בתנור, אול מקלובה פרגיות ובטטות (או דלעת?) שמיכלגד הביאה
בורגול של honey
שעועית חמוץ-מתוק
סלט ירוק

בתחום המאפים, בנוסף ללחם הקופים והבראוניז, אכין עוגות שמרים לכל מיני חברים (עברו דירה, עברו ארוע לבבי, ילדו) ולנו ולקפה של שמחת תורה בבוקר אכין עוקץ הדבורה.

מקווה שזה יהיה החג האחרון בפורמט ההזוי....

פתקא טבא לכולם, בשורות טובות|פרח|
 
נשמע מאד טעים אצלך, ולמקלובה עדיף לדעתי גזר ואם אין ברירה אז בטטה. דלעת עלולה להימעך ולאבד צורה.
ואצלי בתכנון - סיר של פולו ברלי. ארוחה אהובה מהמטבח הפרסי - עוף עם אורז, שמיר ואפונה (באביב מכינים עם פול ירוק).
נדיר שאני אוכלת אורז אבל ממש התגעגעתי לזה.
וגם - קציצות בשר בתנור.
פטריות בתנור.
סלט חסה ושאר ירקות.
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק.
פתקא טבא, חג שמח ושבת שלום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בורגול וירקות בסיר אחד שהביא honey:

מצרכים
2 כוסות בורגול עבה
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
3 גזרים מגורדים
כוס שעועית קפואה
כוס אפונה קפואה
4 כוסות מים רותחים
2 כפות סויה
מלח, פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף

הוראות
נברור ונשטוף את הבורגול.
בסיר גדול ורחב נטגן בצל ברבע כוס שמן עד להשחמה, לאחר טיגון נוציא את הבצל לצלחת.
נכניס לסיר בורגול, גזרים מגורדים, שעועית, אפונה ו-4 כוסות מים רותחים, נערבב היטב.
כעת נוסיף לסיר תבלינים וסויה ונערבב בשנית.
נבשל את הבורגול עם כל הירקות על להבה נמוכה, כ-20 דקות בישול, עד שהנוזלים נעלמים.
לאחר 20 דקות נכסה להבה, נשאיר את הבורגול מכוסה לעוד כ-5 דקות, נפתח מכסה נערבב בעדינות עם מזלג ונפזר את הבצל המטוגן.
נשמע מאד טעים אצלך, ולמקלובה עדיף לדעתי גזר ואם אין ברירה אז בטטה. דלעת עלולה להימעך ולאבד צורה.
ואצלי בתכנון - סיר של פולו ברלי. ארוחה אהובה מהמטבח הפרסי - עוף עם אורז, שמיר ואפונה (באביב מכינים עם פול ירוק).
נדיר שאני אוכלת אורז אבל ממש התגעגעתי לזה.
וגם - קציצות בשר בתנור.
פטריות בתנור.
סלט חסה ושאר ירקות.
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק.
פתקא טבא, חג שמח ושבת שלום.
לא חשבתי על זה.
אבל הבן לא אוהב גזר מבושל.....
נראה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע נהדר, תודה. על איזה בורגול מדובר?
בורגול וירקות בסיר אחד שהביא honey:

מצרכים
2 כוסות בורגול עבה
1 בצל גדול
1/4 כוס שמן
3 גזרים מגורדים
כוס שעועית קפואה
כוס אפונה קפואה
4 כוסות מים רותחים
2 כפות סויה
מלח, פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף

הוראות
נברור ונשטוף את הבורגול.
בסיר גדול ורחב נטגן בצל ברבע כוס שמן עד להשחמה, לאחר טיגון נוציא את הבצל לצלחת.
נכניס לסיר בורגול, גזרים מגורדים, שעועית, אפונה ו-4 כוסות מים רותחים, נערבב היטב.
כעת נוסיף לסיר תבלינים וסויה ונערבב בשנית.
נבשל את הבורגול עם כל הירקות על להבה נמוכה, כ-20 דקות בישול, עד שהנוזלים נעלמים.
לאחר 20 דקות נכסה להבה, נשאיר את הבורגול מכוסה לעוד כ-5 דקות, נפתח מכסה נערבב בעדינות עם מזלג ונפזר את הבצל המטוגן.
 

חנהפ

Active member
מה מתוכנן לחג? אנחנו רק עם אמא שלי, ככל הנראה ,אז הרשתי לעצמי להזמין משלושה קצבים חזה אוז בגלייז ובורקס עם בשר טלה
לזה אוסיף סלטים ומאפינס בצל, טארט נקטרינות בחסדי המקפיא וטארט שוקולד עם קרמל מלוח לערב אף הוא בחסדי המקפיא
לשישי בערב גפילטע מצנצנת (אוי לבושה) אבל כבר נמאס לי לבשל,
הכנתי היום סיר כרוב ממולא בנוסח הונגרי מחר שוקיים בתנור והאיש יחליט באיזה פורמט הוא מעדיף את תפו"א שלו.
מחר גם אאפה חלות, עוגות יש במקפיא ואני ממש מתלבטת על עוגה חלבית, לא נראה לי שיהיה לנו קידוש וארוחת בוקר בשבת הזאת
 
למעלה