מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת בשלח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ט"ו בשבט שמח!
האמת היא שהייתי שמחה לשלב פירות בבישולי השבת, אבל זה ממש הולך אצלנו.
אז אצמד לדברים הרגילים.
הקרניבור הראשי שלנו לא נמצא בבית השבת אז נוכל להיות פחות בשריים, אבל בא לי להכין טשולנט כך שקצת בשרי יהיה.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק כתום
סלמון
ניוקי ברוטב עגבניות
שעועית ברוטב חמוץ-מתוק

שבת:
טשולנט צמחוני
טשולנט עם בקר וגרונות הודו
חזה עוף על מחבת פסים
שומר צלוי בשמ"ז
ברוקולי מוקפץ בסויה

מאפים:
עוגת רסק תפוחים (נדמה לי שיש לה שטרויזל)
עוגות בחושות מהמקפיא (נגמר לי המקום, צריך לדלל קצת).

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות|סביון|
 
ט"ו בשבט שמח!
האמת היא שהייתי שמחה לשלב פירות בבישולי השבת, אבל זה ממש הולך אצלנו.
אז אצמד לדברים הרגילים.
הקרניבור הראשי שלנו לא נמצא בבית השבת אז נוכל להיות פחות בשריים, אבל בא לי להכין טשולנט כך שקצת בשרי יהיה.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק כתום
סלמון
ניוקי ברוטב עגבניות
שעועית ברוטב חמוץ-מתוק

שבת:
טשולנט צמחוני
טשולנט עם בקר וגרונות הודו
חזה עוף על מחבת פסים
שומר צלוי בשמ"ז
ברוקולי מוקפץ בסויה

מאפים:
עוגת רסק תפוחים (נדמה לי שיש לה שטרויזל)
עוגות בחושות מהמקפיא (נגמר לי המקום, צריך לדלל קצת).

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות|סביון|
ואל תשכחי שפסח בעוד חודשיים (מבחינת העוגות)
 

אפיהיל

New member
ואל תשכחי שפסח בעוד חודשיים (מבחינת העוגות)
אוי.
בהתחלה חשבתי שאת טועה
אבל אכן. פסח בעוד חודשיים. לא להאמין
נכנסתי עכשיו להזמנה שלי למחר, כדי למחוק כמה דברים ובמקומם לנצל דברים שיש בפריזר ובמזווה
תודה תודה ובריאות שלמה
 
אצלי הרוב כבר מוכן במסגרת התארגנות לקראת החיסון השני שקיבלתי אמש.
קציצות חזה עוף וסלרי על מצע עגבניות, בצל ופלפל אדום - פפריקש סטייל.
עיג'ה עם בשר של סבתא עליזה ממאסטר שף (המנה שריגשה את חיים כהן).
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק.
סלט גדול של חסה ושאר ירקות.
 

עדיקים

Active member
אצלי הרוב כבר מוכן במסגרת התארגנות לקראת החיסון השני שקיבלתי אמש.
קציצות חזה עוף וסלרי על מצע עגבניות, בצל ופלפל אדום - פפריקש סטייל.
עיג'ה עם בשר של סבתא עליזה ממאסטר שף (המנה שריגשה את חיים כהן).
סלט אבוקדו עם גבינה בולגרית ובצל ירוק.
סלט גדול של חסה ושאר ירקות.
בשעה טובה על החיסון השני מקוה שאת מרגישה טוב אחרי.
 

michalgad

Active member
התאוששות מהירה!!
אשמח למתכונים של קציצות חזה עוף וסלרי על מצע עגבניות, בצל ופלפל אדום - פפריקש סטייל.
עיג'ה עם בשר של סבתא עליזה ממאסטר שף (המנה שריגשה את חיים כהן) תודה!!
 

michalgad

Active member
ואצלינו
מרק כרובית ,ירקות ועדשים
פאי בשר ישראלי
עוף מרבלה לכבוד טו בשבט ( עם זיתים ושזיפים יבשים)
אורז
כרובית בתנור עם פרורי לחם
שעועית ירוקה עם חמוציות
סלט כרטב
לצהריים נוסיף פלפלים ממולאים
יש קראמבל תפוחים שיוגש חם
עוגת סופלה שוקולד עם קצפת ותותים
עוגת שמרים ופרות יבשים שקיבלנו מתנה לחג
 
נערך לאחרונה ב:

mיטלמן

Well-known member
ט"ו בשבט שמח!
האמת היא שהייתי שמחה לשלב פירות בבישולי השבת, אבל זה ממש הולך אצלנו.
אז אצמד לדברים הרגילים.
הקרניבור הראשי שלנו לא נמצא בבית השבת אז נוכל להיות פחות בשריים, אבל בא לי להכין טשולנט כך שקצת בשרי יהיה.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק כתום
סלמון
ניוקי ברוטב עגבניות
שעועית ברוטב חמוץ-מתוק

שבת:
טשולנט צמחוני
טשולנט עם בקר וגרונות הודו
חזה עוף על מחבת פסים
שומר צלוי בשמ"ז
ברוקולי מוקפץ בסויה

מאפים:
עוגת רסק תפוחים (נדמה לי שיש לה שטרויזל)
עוגות בחושות מהמקפיא (נגמר לי המקום, צריך לדלל קצת).

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות|סביון|
נקרא טוב,
לשומר הצלוי בבקשה להוסיף תימין בצליה ולדווח לאחר מכן. (;
 

עדיקים

Active member
אנחנו כרגיל בתקופה האחרונה שבת ביתית ושקטה בגלל הסגר.
מקוה שהבעל ינסה להכין לנו חמין מקרוני שמתכנן עליו מלא זמן ועוד לא הכין. מעולם לא הכנו כזה.
יש לי מלא ירקות אז מתכננת להכין אנטיפסטי ופשטידת ברוקולי.
יש לי כבד וחצילים אז אכין גם כבד קצוץ.

בקינוחים הילדה מבקשת כבר מלא זמן מאפינס בננה שוקולד צ'יפס אז נראה שזה מה שאכין.
 
אנחנו בהרכב מלא.
גם אני אחרי חיסון שני ככה שמקווה שהתוכניות יצאו לפועל.אם לא-שיאכלו לחם עם חמאה מצידי...

מרק עוף
סלט ירוק
עוף בזיתים ולימון כבוש לפי הבלוג של רותם ליברזון
בורגול
עוגות שמרים
עוגת שוקולד חמה אישית

שבת מרק קובה
מוצש פיצה
 
התאוששות מהירה!!
אשמח למתכונים של קציצות חזה עוף וסלרי על מצע עגבניות, בצל ופלפל אדום - פפריקש סטייל.
עיג'ה עם בשר של סבתא עליזה ממאסטר שף (המנה שריגשה את חיים כהן) תודה!!
הקציצות - אפשר לשים על המצע הזה איזה קציצות שבא לך. אני הכנתי מקילו חזה עוף טחון עבה, כמעט ספל שלם של עלי וגבעולי החלק הפנימי של חבילת סלרי, בצל בינוני - שניהם קצוצים לא ממש דק. 2 ביצים בגודל מדיום. בלי פחמימה, מה שמקשה לעצב קציצות עגולות ויפות.
המצע - טיגנתי ממש קלות בצל גדול קצוץ בינוני, הוספתי רצועות די קצרות של פלפל אדום בשרני (בשלב זה אפשר להוסיף פרוסות מקישוא או 2, לא מקולף), עוד טיגון קליל ואז הכנסתי קצת פחות מקילו עגבניות קצוצות/מרוסקות - אפשר משימורים. אני שמתי בקבוק מרוסקות איטלקי + 2 עגבניות גדולות שהיו לי במקרר. הוספתי קצת ממתיק לשבירת חמיצות העגבניות. בישלתי כמה דקות על אש גבוהה ואחר כך קטנה, בסיר מכוסה, רק כדי ליצור תערובת פחות או יותר הומוגנית. לא להתפתות להוסיף מים, למרות שזה נראה מאד סמיך. העגבניות מפרישות מספיק נוזלים ונוצר רוטב לא סמיך בכלל.
מגבירים להבה, יוצרים קציצות ומניחים מעל לירקות. כדאי להשתמש בסיר שטוח ורחב שיכיל הכול בשכבה או שכבה וחצי. כשרותח שוב, מקטינים להבה ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם כדאי להפוך בזהירות ובעדינות את הקציצות כדי שכולן תטבולנה בירקות.

והעיג'ה - הנה המתכון כפי שהעתקתי מהמרשתת, בסוגריים הערות שלי
עיג'ה של רחל הריס אודישן למאסטר שף

200 גרם בשר בקר טחון (שריר/צוואר/צלעות) - (השתמשתי בצוואר ושמתי בערך 1/3 ק"ג. לטעמי בשר שריר לא מתאים לטחינה.)

חצי צרור פטרוזיליה, ללא גבעולים, קצוץ (שמתי צרור שלם, כמובן עלים בלבד)

1 בצל לבן גדול, קצוץ גס (קצצתי בינוני)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית חוויאג'

חצי כפית פפריקה

6 ביצים

לטיגון:

:


כוס שמן קנולה

לסלט:

מלפפון

עגבנייה

פטרוזיליה

בצל סגול

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, משאירים לנוח כחצי שעה, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת גדולה על אש די בינונית. בגלל הבשר שבקציצות האלה (שאמורות להיות שטוחות) , טיגון על אש גבוהה עלול לגרום לכך שזה לא יהיה מספיק עשוי מבפנים. מוציאים למגש גדול מרופד בכמה שכבות של מגבות נייר כי זה סופג לא מעט שמן. לפני שבועיים ניסיתי להכין כמות קטנה יותר בתנור. הוספתי לעיסה קצת שמן זית, יצרתי קציצות והנחתי על נייר אפייה. ההיסגרות המהירה של הקציצות כשהן נכנסות למחבת לוהטת, לא פעלה כאן בתנאי תנור, הביצה נפרדה קצת מהקציצות וקיבלתי סוג של מאפה שטוח של ביצה גדולה מאד ופה ושם תלוליות בשר עם בצל ופטרוזיליה. היה טעים אבל פחות ייצוגי.
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
היום הייתי עסוקה בסדנת אפיה בזום, שהעברתי, ממש לא פשוט אז משדלת לאורר את המקפיא
יש בלינצ'ס , אוסיף רוטב טעים והכנתי כמה סלטים
מרק פטריות וערמונים- במקפיא
העיקרית הכל בסיר אחד, כרעיים על פריקה שאלוט ותפו"א
ולקינוח, לא האמנתי למשמע אוזניי האיש הודה שהוא מעדיף עוגת תפוחים ולא קראמבל... אבוי
עוגת גבינה קרה אהנדס לי כבר מחר, כמה שכבות , ביסקויטים להתחיל לסיים, בשבתות האחרונות ההרכב המוקטן שלח אותי לביסקוטי לקנות עוגה.
לצהרים הוצאתי גלילת בצק ספידי במילוי פטריות, יש סלטים
רצעות בקר מוקפצות
כרוב ממולא
קוסקוס
וטארט שוקולד
 
למעלה