מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת לך לך?

שתהיה פרשה ברוכה.

אצלנו בחצר

עוף איטלקי של לייזה פנלים
צלי בקר עם תפו"א

אורז לבן
אורז חום

סלט חסה בחרדל
סלט עגבניות בבזיליקום

עוגת שוקולד בחושה - פרווה
 

חנהפ

Active member
לחמניות חלה ברוח הפרשה
 

קבצים מצורפים

  • חלת פרשת לך ל ך.jpg
    חלת פרשת לך ל ך.jpg
    KB 16.5 · צפיות: 3

חנהפ

Active member
חוץ מזה השבת כיף רגע לפני שחוזרים לבי"ס הם באים לשבת, אז אוכל לילדים...
סלטים אהובים
בלינצ'ס ברוטב פטריות
עוף בתנור עם תפו"א
ירקות אפויים
ועוגת המון שוקולד לקינוח
יש עוגת גבינה כייפית לבוקר הימים מתקצרים ואנחנו מוותרים על הקידוש המורחב
לצהרים שוב סלטים
חזה עוף ממולא, שניצלים למי שרוצה
סטייקים מוקפצים
אורז עם אטריות
אפונה
תבשיל פטריות
וגלידה לקינוח
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6653.jpg
    IMG_6653.jpg
    KB 157.4 · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Active member
נורא מוזר , אני בטוחה שכתבתי שאלה אבל אני לא רואה אותה .. אז אשאל שוב. מה זו עוגת המון שוקולד?
 

חנהפ

Active member
נורא מוזר , אני בטוחה שכתבתי שאלה אבל אני לא רואה אותה .. אז אשאל שוב. מה זו עוגת המון שוקולד?
עוגת שוקולד פאדג' עם שכבת טראפס שוקולד ודפי שוקולד

בקיצור המון שוקולד לעוגה אחת מעולה

רכיבים:

140 גרם שוקולד מריר
130 גרם נטורינה
150 גר' סוכר
3 ביצים
55 גרם קקאו איכותי, מנופה
כפית תמצית וניל איכותית

לגנאש שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר
130 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים

לדפי שוקולד :
100 גרם שוקולד מריר
100 גר' שוקולד לבן
15 גר' חמאת קקאו


אופן הכנה:

בקערה שמתאימה למיקרו מניחים שוקולד הנטורינה וממיסים, . מערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהן נטמעות בשוקולד.
– מוסיפים קקאו וטורפים בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. מוסיפים וניל ומערבבים.

– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום 170 מעלות במשך 25 דקות ולא דקה יותר.
העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים ומעט רכה באמצע.

– בזמן שהעוגה בתנור מכינים גנאש: ממיסים בקערה שוקולד עם קרם קוקוס וליקר
ומערבבים עד שנוצר גנאש מבריק וחלק.

– מניחים את הגנאש על העוגה החמה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
מעבירים למקרר עד שהגנאש למעלה מתמצק ומתקרר לגמרי (מינימום שעה).

– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולדים עם חמאת הקקאו במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים.
לשוקולד הלבן הוספתי כמה גרגרי צבע מאכל טבעי בצבע ירוק
– משטחים את השוקולד המריר והירוק זה ליד זה,על תבנית עם נייר אפייה,
לגובה של 2-3 מ"מ עירבוב קל ליצירת שיוש
. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.
שומרים את העוגה במקרר .
מומלץ מאוד להוציא מהמקרר כשעה לפני האכילה.
 
למעלה