מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת תרומה, שבת זכור |מסכה|?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יאומן שאנחנו עדיין בסיפור ההזוי הזה.. אבל אני נשמעת כמו תקליט שבור, אז אפסיק.
אני חושבת שכל הילדים בבית השבת ומקווה שאחי יגיע.
אני חייבת להכין טשולנט השבת, מקווה שיהיו לי גרונות הודו לטשולנט מושלם (לטעמנו).
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק עדשים ירוקות וכתומות שאמי מורתי הביאה פעם
אמנון ברוטב חריימה
פתיתים
צלי כרוב של אורני
כרובית שלמה בשמ"ז

שבת
טשולנט*2 (אחד צמחוני)
חזה עוף על מחבת פסים
ברוקולי ושעועית בשמז
אורז לבן
סלט גדול

מאפים
עוגת אוכמניות ולימון של אוטולנגי לשישי בבוקר
עוגה בחושה לשבת- או בננות או משהו עם פרג

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות!|פרח|
 
לא יאומן שאנחנו עדיין בסיפור ההזוי הזה.. אבל אני נשמעת כמו תקליט שבור, אז אפסיק.
אני חושבת שכל הילדים בבית השבת ומקווה שאחי יגיע.
אני חייבת להכין טשולנט השבת, מקווה שיהיו לי גרונות הודו לטשולנט מושלם (לטעמנו).
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק עדשים ירוקות וכתומות שאמי מורתי הביאה פעם
אמנון ברוטב חריימה
פתיתים
צלי כרוב של אורני
כרובית שלמה בשמ"ז

שבת
טשולנט*2 (אחד צמחוני)
חזה עוף על מחבת פסים
ברוקולי ושעועית בשמז
אורז לבן
סלט גדול

מאפים
עוגת אוכמניות ולימון של אוטולנגי לשישי בבוקר
עוגה בחושה לשבת- או בננות או משהו עם פרג

זהו.

שבת שלום, בשורות טובות!|פרח|
אנחנו עם שני מתבגרים. בערב שמעו שיהיה מזגן אז ביקשו שלא יהיה מרק (שלא ימותו מהחום... )
אז : קובה+סלטים
עוף עם אורז ותפוחי אדמה הכל בסיר אחד
תותים
בבוקר: חמין עם קישקע וכל טוב... וליד זה סלטים
ופאי רועים לזה שלא בא לו על חמין.

קניתי כרוב ניצנים טרי ושעועית ירוקה אז גם הם יהיו ליד החמין.
 
אנחנו עם שני מתבגרים. בערב שמעו שיהיה מזגן אז ביקשו שלא יהיה מרק (שלא ימותו מהחום... )
אז : קובה+סלטים
עוף עם אורז ותפוחי אדמה הכל בסיר אחד
תותים
בבוקר: חמין עם קישקע וכל טוב... וליד זה סלטים
ופאי רועים לזה שלא בא לו על חמין.

קניתי כרוב ניצנים טרי ושעועית ירוקה אז גם הם יהיו ליד החמין.
אשמח לדעת מה תכיני מכרוב ניצנים טרי ואיך יצא
 
אשמח לדעת מה תכיני מכרוב ניצנים טרי ואיך יצא
שמתי קצת שמן זית במחבת ועל זה את הכרוב החצויים. מלח פלפל, קצת מיץ לימון ושום כתוש וקצת שומשום ושקדים קלויים. אחרי כמה דקות על האש שמתי בתנור להשחמה.
יצא חביב. קצת מאכזב.
 
אצלי קצת שונה מהרגיל. סוף סוף, לאחר שלא נפגשנו חצי שנה ועכשיו כל המבוגרים מחוסנים, מארחת
את הבן הצעיר ומשפחתו - זוג הורים ושני ילדים. התפריט לפי הזמנתם.
טבחה בזילי (תבשיל חגיגי מהמטבח הטריפוליטאי - אפונה עדינה, ארטישוק ירושלמי, קציצות וצוואר טלה)
צלי לשון לפי המתכון של חברתנו BB
שניצלונים
אורז לבן
סלט אבוקדו וטונה
ובגלל מחלוקת בין חובבי הירקות לבין מי שמסכים קצת להסתכל על ירקות, הכול בנפרד - עגבניות שרי ב- 3 צבעים,
מקלות מלפפון ומקלות פלפלים אדומים וצהובים.
בוטנים מקורמלים לפי המתכון המיתולוגי של אמי ע"ה
ולאחר לבטים - עוגת שוקולד מעולה וקלת הכנה של שרה גלסנר (לשעבר חברתנו שוקולד)
 
אצלי קצת שונה מהרגיל. סוף סוף, לאחר שלא נפגשנו חצי שנה ועכשיו כל המבוגרים מחוסנים, מארחת
את הבן הצעיר ומשפחתו - זוג הורים ושני ילדים. התפריט לפי הזמנתם.
טבחה בזילי (תבשיל חגיגי מהמטבח הטריפוליטאי - אפונה עדינה, ארטישוק ירושלמי, קציצות וצוואר טלה)
צלי לשון לפי המתכון של חברתנו BB
שניצלונים
אורז לבן
סלט אבוקדו וטונה
ובגלל מחלוקת בין חובבי הירקות לבין מי שמסכים קצת להסתכל על ירקות, הכול בנפרד - עגבניות שרי ב- 3 צבעים,
מקלות מלפפון ומקלות פלפלים אדומים וצהובים.
בוטנים מקורמלים לפי המתכון המיתולוגי של אמי ע"ה
ולאחר לבטים - עוגת שוקולד מעולה וקלת הכנה של שרה גלסנר (לשעבר חברתנו שוקולד)
והנה הטבחה בזילי על שלביה השונים. תודה לחנה פ שלימדה אותי איך להעלות לכאן תמונות.
מזהיבים בצל, מוסיפים חלקי עוף ו/או צוואר טלה חתוך למנות, צולים קצת מכל הצדדים, מוסיפים ארטישוק ירושלמי חתוך בינוני, מזהיבים גם אותו. אפשר להוסיף אתו גם גזר חתוך ואפשר גם פרחי כרובית וגם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות או לפלחים.

מוסיפים אפונה קפואה (מומלצת אפונה עדינה של מותג שופרסל, שאותה אני אוהבת להפשיר ולנשנש ללא בישול) ואפשר לשלב גם פולי אדממה קלופים. מוסיפים שפע כוסברה קצוצה (לא לוותר, גם שונאי כוסברה מושבעים אוהבים את התבשיל הזה) מלח, פלפל שחור וקורט קינמון (שילוב פלפל שחור עם קינמון בתבשילים, אינו מתוק ומקובל מאד במטבח הטריפוליטאי), מוסיפים כמות קטנה מאד של מים, לא יותר מחצי כוס ואפילו פחות. לא אמור להיות רוטב בתבשיל הזה.

אם רוצים (למשל אם יש בין הסועדים ילדים קטנים או אנשים מבוגרים מאד), יוצרים בשלב זה גם כדורי בשר ומניחים מעל הכול (לאחר שיתייצבו, אפשר להפוך ולערבב בעדינות אל תוך שאר המרכיבים), או (זהו תבשיל אביבי בדרך כלל, אחת ממנות הדגל של פסח) תחתיות ארטישוק ממולאות בשר.

סוגרים את הסיר ולאחר שרותח, מקטינים להבה ומבשלים כשעה.

לסעודת ערב שבת – אני מבשלת עשר דקות על אש קטנה ואחר כך מעבירה לפלטה או לתנור עד להגשה. חשוב להקפיד שהמכסה סגור היטב ואם נחוץ, להניח בין המכסה לבין הסיר גיליון נייר אפייה להבטחת אטימה מושלמת.
 

קבצים מצורפים

  • IMG-20210217-WA0036.jpg
    IMG-20210217-WA0036.jpg
    KB 214.1 · צפיות: 5
  • IMG-20210217-WA0037.jpg
    IMG-20210217-WA0037.jpg
    KB 161.1 · צפיות: 5
  • IMG-20210217-WA0034.jpg
    IMG-20210217-WA0034.jpg
    KB 240.7 · צפיות: 5
אלצנו הרכב חסר.
האמצעיים לצבא/אצל חברה.
אזמין בשישי את חמותי וגיסתי.

לארוחת שבת
מרק בצל, מרק עוף
גיסתי תביא סלט וחלה אני מניחה
חמותי תביא כרובית בתנור אני מניחה
קדרת עוף ביין וירקות שורש
תפ"א בתנור או אורז

עוגת שמרים ואולי משהו משוקולד.

שבת שאריות או אולי אכין קציצות בדומה למתכון של אורני מלמעלה.

מוצש פיצה
 

michalgad

Active member
והנה הטבחה בזילי על שלביה השונים. תודה לחנה פ שלימדה אותי איך להעלות לכאן תמונות.
מזהיבים בצל, מוסיפים חלקי עוף ו/או צוואר טלה חתוך למנות, צולים קצת מכל הצדדים, מוסיפים ארטישוק ירושלמי חתוך בינוני, מזהיבים גם אותו. אפשר להוסיף אתו גם גזר חתוך ואפשר גם פרחי כרובית וגם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות או לפלחים.

מוסיפים אפונה קפואה (מומלצת אפונה עדינה של מותג שופרסל, שאותה אני אוהבת להפשיר ולנשנש ללא בישול) ואפשר לשלב גם פולי אדממה קלופים. מוסיפים שפע כוסברה קצוצה (לא לוותר, גם שונאי כוסברה מושבעים אוהבים את התבשיל הזה) מלח, פלפל שחור וקורט קינמון (שילוב פלפל שחור עם קינמון בתבשילים, אינו מתוק ומקובל מאד במטבח הטריפוליטאי), מוסיפים כמות קטנה מאד של מים, לא יותר מחצי כוס ואפילו פחות. לא אמור להיות רוטב בתבשיל הזה.

אם רוצים (למשל אם יש בין הסועדים ילדים קטנים או אנשים מבוגרים מאד), יוצרים בשלב זה גם כדורי בשר ומניחים מעל הכול (לאחר שיתייצבו, אפשר להפוך ולערבב בעדינות אל תוך שאר המרכיבים), או (זהו תבשיל אביבי בדרך כלל, אחת ממנות הדגל של פסח) תחתיות ארטישוק ממולאות בשר.

סוגרים את הסיר ולאחר שרותח, מקטינים להבה ומבשלים כשעה.

לסעודת ערב שבת – אני מבשלת עשר דקות על אש קטנה ואחר כך מעבירה לפלטה או לתנור עד להגשה. חשוב להקפיד שהמכסה סגור היטב ואם נחוץ, להניח בין המכסה לבין הסיר גיליון נייר אפייה להבטחת אטימה מושלמת.
נקרא טעים ביותר. אשמח גם למתכון עוגת השוקולד שבחרת
 
נקרא טעים ביותר. אשמח גם למתכון עוגת השוקולד שבחרת
הנה מתכון העוגה
200 גרם שוקולד מריר
2/3 כוס שמן (שמתי כוס חד"פ פושטית של שתייה קרה, כמעט מלאה)
ממיסים בקערה (המסתי במיקרו)
מוסיפים לפי הסדר תוך בחישה -
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה.
הכמות מספיקה לתבנית מלבנית A4, עגולה 26 או 2 אינגליש
אופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות.
העוגה הייתה מוכנה כעבור 35 דקות. יבשה מלמעלה במרקם דומה לבראוניז
ולחה ורכה מבפנים.
פרסתי ממנה כשהייתה מאד טרייה אך לאחר שהצטננה כבר, וקצת התפוררה.
נראה איך תתנהג בעוד כמה שעות.
 

michalgad

Active member
ואצלינו שבת סופר מצומצמת נהיה רק שניים
מרק המבורגר שאשאיר בסיר לבישול איטי לכל השבת ושיהיה כייף לאכול כשנחזור מזכור בשלג
פלפלים ממולאים שהוצאתי מהפריזר
פיצה בשרית
איזו תוספת וירק בצד
עוגת גבינה בחושה של חנהפ
אוזני המן
 

חנהפ

Active member
שבת חורפית עם חמין ,פרגיות נתיז , בורגול עם ירקות ופשטידת קישואים להיא שלא אוהבת חמין
עדיין מתלבטת מה להגיש למנה 1 רעיונות יתקבלו בברכה...
יש עוגת גבינה קרה בשכבות לבוקר
בערב מיני מטבלים על חלת פרשת השבוע, מרק תירס
רוסטביף מנתח שייטל
תפו"א קריספיים וכרובית בפרורי לחם
עוגת תפוחים הפוכה לקינוח
 
למעלה