מה שמים בסלט כשהעגבניות שוות זהב?

מה שמים בסלט כשהעגבניות שוות זהב?

פתרונות קסם לסלטים עם ירקות במחיר סביר או לנשום עמוק, ועוד שבוע המחירים ינחתו כלפי מטה.
אצלנו בינתיים אוכלים סלט חסה ועלי בייבי שגם המחיר שלהם נמצא אי שם בשמיים.
היו אתמול על השולחן:
סלט גזר, פלפל חריף, מיץ לימון.
סלט כרוב, גזר, בצל ירוק.
חסה ועלי ביבי עם רוטב וינגרט

הצילו, עוד הצעות לסלטים במחיר שפוי?
 

kagome10

New member
סלט סלק קולורבי וצנון

אפשר גם פשוט סלט סלק, וסלט כרוב עם שמיר. אם את אוכלת מיונז אז כרוב סגול עם מיונז זה טעים מאוד.
אני אישית חושבת שסלט זה לא חובה, ובמקום זה אוכל ירקות מוקפצים (ואולי סלט טונה עם ביצים).
 
סלט במובן של ירקות כחלק מהארוחה

הסלט הקלסי שעולה בראש הוא עגבניות, מלפפון, בצל.
תכלס, יש מליון וריציות אחרות.
סלק, קולורבי וצנון? איך החיתוך ומה התיבול?
לגבי מיונז, מקפידה להמעיט אם בכלל. מתרחקת ממזון מתועש.
מעדיפה שמן זית, מלח, לימון כתיבול.
ירקות מוקפצים, אחלה רעיון, כרוב, פלפל אדום, גזר, נבטים.
מה עוד?
 

kagome10

New member
אפשר להכין מיונז בבית

זה מתקלקל מהר, אבל מאכל לפני שמתקלקל.
הבעיה שלי היא עם השמן. הטעם של שמן זית משתלט מידי לדעתי (אם תקני מתישהו מיונז שנעשה עם תוספת שמן זית, יש באחת הגרסאות האורגניות, תרגישי את ההבדל בטעם). יש שמנים בריאים ולא משתלטים בטעם, אבל הפ יקרים נורא. ולהכין בית מיונז משמן חמניות או קנולה - ויצא לא טוב בהרבה ממיונז תעשייתי...
&nbsp
את הסלק (המבושל) הקולורבי והצנון מגרשים בפומפיה. מוסיפים קצת שמן זית. בגרסא של אבא שלי זה רק סשלק וצנון או קולורבי. בגרסא של אמא שלי יש גם גזר, ואת הצנון והקולורבי אפשר להחליף אחד בשני.
&nbsp
בירקות מוקפצים אני אוהבת שעועית ירוקה, כשיש (כלומר, לא עכשיו) אז כרובית, ברוקולי, תירס, פטריות,אפונה אני תמיד מוסיפה בצל. בדרך כלל אני לוקחת לקטים למיניהם, לפעמים מכינה בבית ממה שיש. אבל כרגע אין, אז אני אלך על לקט מוקפא.
&nbsp
אגב, בסלט הקלאסי שלי יש מלפפון ועגבניה, ואפשר להוסיף שום או פלפל אדום. אני מאוד אוהבת בצל, אבל לא בסלט.
&nbsp
&nbsp
 
מיונז בייתי

הוא באמת באיכות טובה יותר ממיונז מתועש.
אין בו את חומרי השימור ויודעים את סוג השמן שמוסיפים.
כפי שכתבת אי אפשר להשתמש בשמן זית כי הוא לא מתאים מבחינת הטעם.
שמן קנולה הוא שמן טוב, אין בו שום בעיה.
הבעיה היחידה שההמוצר הבייתי מתפרק די מהר כי הוא מורכב מחלק שומני וחלק מיימי. בתעשייה מוסיפים חומרים מקשרים, בבית לא ובגלל זה השומן נפרד מהחלק המיימי והמיונז מתפרק. כמו כל רוטב אחר שנעשה בבית שהשומן נפרד וצף.
הסלטים שנתת - רעיונות נפלאים.
תודה
 

kagome10

New member
יש מיונז תעשייתי ללא חומרי שימור

הוא מכיל אך ורק שמן חמניות, חלמון ביצה, מים, חומץ, זרעי חרדל, סוכר מלח ותבלינים.
&nbsp
אבל הוא עדיין מכיל שמן צמחי שמכיל אומגה 6, שגם ככה כמותה גדולה מידי בתזונה המודרנית, ושאת היחס הנכון בינה לבין אומגה 3 אני מעוניינת לשמור.
זו הסיבה בגללה אני מעדיפה להימנע משמנים צמחיים, למעט שמן זית ושמן אבוקדו.
&nbsp
בנוגע לשמן זית - יש כאלו שאוהבים. לא ברור לי איך... אבל אני לא מחובבות הטעם של שמן הזית ושל זיתים בכללי. אפשר להשתמש בשמני אגוזים, שהטעם שלהם נייטרלי. והכי מוצלח - להוסיף שמן זית עד שהמיונז נקשר (שכן מכל השמנים הצמחיים הידועים לי רק לשמן הזית יש את התכונה הזו, ומיונז שהוכן ממנו לא מתפרק) ואחר כך להוסיף שמן אגוזים כלשהו, או שמן קנולה, או חמניות.
&nbsp
&nbsp
 

Ron W

New member
עגבניות משומרות איטלקיות

שלמות או חתוכות לריבועים
טעימות יותר הבישול משפר את השפעת הליקופן
יש מארזים חסכוניים או בשלישיות המחיר כבר שפוי
לשדרוגים הרטבים לפסטה האיטלקים "ברולה" וכד'
 
בישול משפעל את הליקופן והופך אותו לפעיל

יש חברות שונות, הטובה מבינהן היא montth משהו דומה.
החומציות של העגבניות נמוכה יותר והעגבניות מאד טעימות.
 
למעלה