מה תעדיפו לשולחן החג :

ויוי 25

Well-known member
האם תעדיפו תמרים טריים - צהובים, שנקטפו לאחרונה מהעץ ,
או את התמר מג'הול המיובש ?

התמר המיובש יותר מרוכז בסוכרים ועשיר יותר בפחמימות, מאשר התמר הטרי הצהוב.
לעומת זאת, בתמר הצהוב והטרי כמות הפחמימות פחותה.אבל יש בו מעט מרירות בטעם :
בכדי לשחרר את המרירות ,מכניסים את התמרים -הצהובים לשקית - ניילון ומניחים בפריזר ל- 24 שעות .
לאחר זמן זה ,מוציאים מהפריזר את הכמות שרוצים לאכול, לאחר שעה הם מפשירים והופכים לתמרים נפלאים בטעמם המיוחד - וללא טיפת מרירות.
(תמרים צהובים אפשר לשמור בהקפאה עד חודש ימים.)
 

ויוי 25

Well-known member
עוגת -תפוחים פרווה נהדרת לחג ראש השנה ולפסח (מתאימה גם לנמנעים מקמח -חיטה.)

יש להכין מראש תבנית אינגליש קייק עם נייר -אפיה ולהבריש במעט מאוד שמן.
לחמם תנור אפיה 180- מעלות חום.

המצרכים ואופן הההכנה:
1) תפוח- אחד ירוק וגדול ,לחתוך לריבועים קטנים, לזלף כפית מיץ -לימון ולהניח בקערה
לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר.

2) בקערה לערבב ביחד:
5 כפות שמן זית
3 ביצים
1/4 כוס חלב סויה (ללא סוכר)
כפית גדושה סירופ -מייפל
20 טיפות סוכרלוז נוזלי.
קורט מלח.
ולערבב היטב .

מוסיפים :
כוס אחת קמח -שקדים לערבב
ולהוסיף :
5 כפות שיבולת -שועל
1/2 כפית אבקת -אפייה.
לערבב ולהוסיף את קוביות תפוחים
1כפית קינמון
3 כפות אגוזי -מלך קצוצים,
3 כפות חמוציות .
אפשר להוסיף עוד קצת קינמון למי שאוהב.
ולערבב היטב.

האפייה:
יוצקים את בלילת התערובת לתבנית צרה עם ניר-אפייה משומן קלות ,(תבנית אינגליש -קייק .)
ולאפות בתנור מחומם מראש ל-180 .
זמן -אפייה כ- 25 דקות.
לאחר שהעוגה אפויה מוצקה ושחומה כדאי לבדוק בתוכה עם קיסם.
מוציאים את עוגת התפוחים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר ,ולמקרר לצינון של לכמה שעות .
עוגה נהדרת מהירת -הכנה ומאוד טעימה.

ולמי שאין קמח- שקדים שאותו משיגים בית- טבע,
אפשר לטחון בבית שקדים שלמים 2 דקות בבלנדר - עד לקבלת קמח,
(חשוב שיהיה בלנדר עם עוצמת מנוע של 230 וואט לפחות.)
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה