מתכון למרק אפונה
האמת שהכנת מרק אפונה זה מאוד פשוט רק צריך סבלנות. שוטפים אפונה יבשה כ350 גר` את האפונה מכניסים למים רותחים בסיר רגיל או בסיר לחץ. מרחיחים כ 3/4 שעה עד שהאפונה מתחילה להתרכך ולהתפורר בשלב זה מוציאים חלק מהאפונה ומועכים במזלג או בכלי של פירה. (לא להשתמש במעבד מזון) ממשיכים להרתיח עד שהמרק נהיה סמיך. בשלב הזה מוסיפים מלח ופלפל שחור בנדיבות. לאחר מכן מוסיפים אורז כ - 2 כפות בלבד (האורז מתנפח) ממשיכים לבשל כ - 20 ד` נוספות. המרק מוכן כשרואים שהמרקם אחיד וסמיך, חשוב לבחוש מעת לעת כדי שלא ישרף. אז שיהיה לך בתיאבון תספרי איך יצא רוני