מי מכיר , מי יודע ? שעועית מש .

קיבלתי כוס של שעועית מש לא מבושלת , מה עושים איתה , איך מבשלים , מכינים , אוכלים ?
תודה למי שיודע .
 

TCH_ma

Member
הבישול בדיוק כמו בישול אורז בשתי שיטות:
- בישול בהרבה מים עד לריכוך וסינון מהמים, בערך 25 דקות.
- בישול ביחס 2 כוסות מים לכוס אורז עד לספיגת המים.
בכל אחת מהשיטות לא להוסיף מלח למי הבישול.

השימוש? כמו כל שימוש בקטניות/עדשים...אין סוף שימושים.

אפשר גם להנביט מעט ולבשל או להנביט ולגדל נבטים.
 
אני מכינה קציצות מש :
קציצות מש.

2 כוסות מש משרים בסיר מים לילה.למחרת שוטפים ומסננים,
ומבשלים בסיר מים על אש בינונית עד שמתרכך .(יש לבדוק מצב הריכוך אחרי 35- 40 דקות.)
לאחר הבישול כשהמש התרכך ,מסננים אותו היטב מהמים, ומעבירים לקערה ,
מוסיפים לקערת המש :
בצל בינוני קצוץ דק.
חופן גדושה פטרוזיליה קצוצה ,
תבלינים: מלח ,פלפל , (כפית גרגרי-כמון שלמים, למי שאוהב)
2 ביצים
1/4 כוס שיבולת שועל
2 כפות קמח .
לערבב הכול ביחד היטב .
ליצור כדורים בגודל כדורי -פלאפל, ולהניח בתבנית עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן.
לאפות בתנור 180 מעלות חום, כ-20 דקות עד להשחמה.
 

אבח"י

Well-known member
אני מבשל מש יחד עם אפונה יבשה. אוהב את מרק האפונה היבשה שלי עם קרוטונים קטנטנים, קצת בייקון מטוגן עם הבצל לפני שאני מצרף את האפונה. המש מעשיר את הטעם, בהחלט.
 
עכשיו חזרתי ממסלול ההליכה .(אני צועדת מידי ערב כ- 3 ק"מ.)
הופתעתי במהלך החודש האחרון לראות את כול המבוגרים והילדים כולם עוטים מסיכות כנדרש,חלקם רוכבים על אופניים,
חלקם במגרש המשחקים משקים בכדור וחלקם שומרים על כושר וצועדים,כולם עם משיכות, זה ממש מעולה לראות שיש משמעת ואיכפתיות בנושא המסיכות.
 
מש ,סוג של קיטניה, ירוקה קטנה ,[בערך גודל של שני גרגירי אורז] , מאד עשירה בחלבון וסיבים .
 
למעלה