מתכון מעולה להכנת מיונז ללא -ביצים, שהכנתי בהשראת הבשלנית אור-שביט.
יש להכין מראש : בלדנד מוט + כוס מדידה.
המצרכים הדרושים:
1/3 כוס חלב -סויה אלפרו -ללא סוכר, 0 פחמימות.
2/3 כוס שמן קנולה, או שמן -זרעי-ענבים).
כפית וחצי מיץ -לימון
כפית גדושה חרדל
שן -שום גדולה כתושה
מלח .
ההכנה :
יוצקים לכוס מדידה גבוהה : חלב-סויה, שמן , מיץ -לימון ואת כל שאר התבלינים,
מערבלים כמה שניות בבלנדר-מוט , ובפחות מחצי דקה מתקבל מרקם סמיך של מיונז.
טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח ושאר תבלינים - לפי טעמכם.
שימו לב:
חשוב להקפיד על הכמויות של הסויה והשמן שיש במתכון כדי לקבל מרקם מיונז סמיך.
במידה ולא דיייקתם וייצא מרקם דליל,יש להוסיף עוד 5 -6 כפות שמן ,ולהמשיך בעירבול קצר עם הבלנדר מוט -
עד לקבלת המרקם הסמיך.
המיונז מעולה כתוספת לסלט-ביצים, לסלט-חסה ,לסלט כרוב-עם גזר, ונפלא בסלט טונה עם ביצים קשות ומלפפון חמוץ.
תכינו ותהנו.
יש להכין מראש : בלדנד מוט + כוס מדידה.
המצרכים הדרושים:
1/3 כוס חלב -סויה אלפרו -ללא סוכר, 0 פחמימות.
2/3 כוס שמן קנולה, או שמן -זרעי-ענבים).
כפית וחצי מיץ -לימון
כפית גדושה חרדל
שן -שום גדולה כתושה
מלח .
ההכנה :
יוצקים לכוס מדידה גבוהה : חלב-סויה, שמן , מיץ -לימון ואת כל שאר התבלינים,
מערבלים כמה שניות בבלנדר-מוט , ובפחות מחצי דקה מתקבל מרקם סמיך של מיונז.
טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח ושאר תבלינים - לפי טעמכם.
שימו לב:
חשוב להקפיד על הכמויות של הסויה והשמן שיש במתכון כדי לקבל מרקם מיונז סמיך.
במידה ולא דיייקתם וייצא מרקם דליל,יש להוסיף עוד 5 -6 כפות שמן ,ולהמשיך בעירבול קצר עם הבלנדר מוט -
עד לקבלת המרקם הסמיך.
המיונז מעולה כתוספת לסלט-ביצים, לסלט-חסה ,לסלט כרוב-עם גזר, ונפלא בסלט טונה עם ביצים קשות ומלפפון חמוץ.
תכינו ותהנו.