מנסות מתכונים מהאינטרנט?

דנהZ

New member
מנסות מתכונים מהאינטרנט?

מתכון שמתפרסם בוואלה? YNET?
מתכונים מהפורומים? או בלוגים שאתן כבר מכירות?

אני שואלת כי מהבלוגים ומהפורומים מנסה. גם כשיש מתכונים שנראים לי באתרים שנועדו לכך. ניסיתי היום מתכון לסופגניות שהתפרסם ב YNET בחשש רב, ויצא מוצלח מאוד.
 

mykal

New member
לבריאות, תהני.

אני בהחלט משתמשת ברעיונות ובמתכוים,
אבל בוחנת בהגיון ובנסיון שלי את 'יחסי הכוחות' של החומרים,
אם זה נראה לי הגיוני --אם כמות הביצים לא שמעת מוגזמת.
וגם בוחנת באופן ההכנה אם זה הגיוני.
אם יש לי הכלים המתאימים התבלינים שאני מכירה והמשפחה תתרגל ותאהב.
איננו חדשות במטבח--והבחינה הזו חשובה כדי לבחור כך שלא יהיו פאשלות גדולות מידי.
 

דנהZ

New member
ברור שבוחנת מתכונים, אפילו מחברות

או מחמותי, שכמויות השמן והמלח שלנו שונות לחלוטין
 

לליל1

New member
בטח, יש כאלו שלמדתי לסמוך עליהן במיוחד

פעם גלשו בפורומים בשלניות שפרסמו כאן את הבלוגים שלהן.
 
אנחנו (בעיקר בעלי) נעזרים נקודתית -

אם רוצים להכין משהו ספציפי ולא יודעים איך - מחפשים מתכון באינטרנט, רצוי כזה שיש לנו את החומרים עבורו בבית, ואז מכינים.
את הלביבות שאני מכינה בחנוכה, למשל, אני מכינה ממתכון שמצאתי באינטרנט (המתכון הכי פשוט שיכול להיות, כמובן - מגרדים תפוחי אדמה, סוחטים, ומטגנים...).
 
נצלש...משהו שאף פעם לא הבנתי...למה שרים "לביבה חמה ומתוקה"

הרי הלביבה אמורה להיות מלוחה לא?...
לא אוכלים תפחא עם סוכר...
&nbsp
סתם משהו שמציק לי כבר שבוע :)
&nbsp
ושיהיה חג שמח ושקט לכולנו!!
 

דנהZ

New member
זוכרת כילדה שאכלנו את הלביבות עם סוכר.

כנראה אפשר גם וגם.
היום התרחקנו מאוד והלביבות מירקות אחרים, ולא רק תפ"א.
 
מי אמר שהיא אמורה להיות מלוחה?

אצלנו היא מתוקה - מכינים לביבה, ואז שופכים עליה סוכר (לפעמים עם שמנת בבית הוריי, אבל אצלי לא).
 
באמת??

אני אוכלת לביבות עם שמנת חמוצה..
&nbsp
אסה לטעום עם סוכר...למרות שזה נשמע לי ממש הזוי :)
 
נשבעת לך. בלביבות עצמן כשמכינה מוסיפה טיפה מלח, וזהו.

לא מוסיפה פלפל שחור. וכשמגישה, כאמור, מפזרת סוכר מעל (ואמא שלי מורחת שמנת ועליה מפזרת סוכר).
 
על לא דבר. אם כי אני לא ממש מרגישה ראויה לתודה

על כך שהוספתי למישהו עוד קצת סוכר לתפריט שלו
.
 
אני מנסה משכונים בעיקר של בלוגים שלמדתי לסמוך עליהם במהלך

השנים...
בעיקר של אנשים שהיו פעילים פה בפורמים השונים...
&nbsp
לרוב, יש לי מתכון בראש ואני נעזרת במתכונים מהרשת...
&nbsp
הבעיה עם אתרים כמו וואלה וYNET שמפרסמםי מתכונים של שפים היא שיש מקרים שהשפים נותנים בכוונה (לא יודעת למה אבל שמעתי את זה בכמה מקומות) מתכונים שהם בכוונה לא נכונים...זה קריטי בעיקר באפייה...
&nbsp
לרוב לא חוויתי נפילות...
 

דנהZ

New member
גם אני לגבי הבלוגים, וגם לגבי המתכונים

ותמיד חששתי מהמתכונים בוואלה וYNET. אבל הפעם היתה התלהבות ובאמת יצא מוצלח.
 
למעלה