מסיבה מתוקה-שרשור מתכונים

יעל י

New member
מסיבה מתוקה-שרשור מתכונים

לכבוד סוף השבוע הראשון שלנו כפורום אנחנו עורכות מסיבה מתוקה שרשרו לפה את המתכונים המתוקים שלכן,הקינוחים השוים שלכן כמובן דלי קלוריות... סופשבוע נעים
 

michahz

New member
אני מאוד אוהבת את גלידל של פלדמן. יש על מקל

שכל שלגון שווה 33 קלוריות (שוקו, וניל וקפוצינו) ויש מצופה בפרי ששווה 38 קלוריות לשלגון. ממש עושה את העבודה כשזקוקים למתוק.
 

יעל י

New member
עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה חומרים: 1/2 ק"ג גבינה למריחה 1/2% 1 יח' גבינת "טוב טעם" של טרה ממתיק שווה ל 3/4 כוס סוכר גרידת לימון או 2 כפות תמצית וניל 1 שקית גלטין 3/4 כוס מים רתוחים 1 שמנת מתוקה (או ריצ' כי יש בה פחות קלוריות) *פירורי עוגיות לתחתית העוגה-לא חובה. אופן ההכנה: 1. לערבב יחד את הגבינות+הממתיק +גרידת הלימון או הוניל 2. להמיס את הגלטין במים הרותחים תוך כדי ערבוב.שנמס להוסיף לגבינות תוך כדי ערבוב נמרץ שלא יהיה גושים. 3. להקציף הדמנת המתוקה.להוסיף לגבינה בתנועות קיפול. 4. לשפוך לתבנית ולמקרר למס' שעות. גיוונים-כאמור אפשר תחתית מכל עוגייה מרוסקת. ניתן לקשט עם ג'לי ופרי.
 

washi tashi

New member
יעל, לגבי "טוב טעם"

אנחנו בבית צוחקים עליה שהיא "גבינת חנק"
האמת שאני מתה על הגבינה הזאת. רק מה - אני יודעת שצריך לאכול אותה טריה-טריה אחרת הטעם נפגם (ממש כמו קוטג'). האם בעוגה זה מורגש? תודה!
 

יעל י

New member
"טוב טעם" זו גבינה מיוחדת לעוגות...

היא פשוט תופסת את הגבינה ומסיפה לה "נפח" במיוחד עם משתמשים בגבינות דלות. אני בכל עוגה קבוע מוסיפה אותה.
 

net the jet

New member
אני אוכלת רגיל... אבל מעט. לא ממש עושה "דל"

אבל הנה מתכון לעוגה עם ממש מעט קלוריות שטורדל של סבתא שלי בצק כוס קמח 3 כפות שמן כף חומץ 3 כפות מים רותחים לערבב יחב לגוש, לא יוצא גדול, אבל בצק מאד גמיש שאמורים למתוח דק דק. הכמות הזו מספיקה ל 2 גלילות לפתוח עלה דק דק דק, לפזר עליו כפית שמן ( עם היד ) לפזר כף לא גדושה של פירורי לחם מעל לשמן לסדר במרכז בשורה תפוחים פרוסים ( ללא קליפה ) 2-3 סמיט ירודים מעל התפוחים כפית סוכר, טיפת ריבת מישמיש ( כפית גדושה ) קינמון לסגור צד אחד של העלה מעל וצד שני ( כמו שני קיפולים... אי אפשר לגלגל את זה זה נקרע ) להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפיה ( אני מעבירה על מרית מתכת רחבה ארוכה ) לא נורא אם קצת מתפרק בדרך- לשפץ על. לאפות בחום 180 כ רבע שעה עד שמתחיל להזהיב. העוגה לא הכי אסטית בעולם אבל זה השטורדל האמיתי והכי שווה ! בזמנו עשיתי חישוב עם דיאטנית לגבי הקלוריות לפרוסה של 3-4 ס"מ רוחב, וזה בסביבות ה 70, ממש לא נורא.
 

washi tashi

New member
../images/Emo41.gifאפשר ../images/Emo207.gif - מה מגישים ביומולדת?

טוב, אז החלטתי להזמין כמה חבר'ה לחגוג לי יומולדת. לא בא לי להשתגע כי אני חוזרת באותו היום מהלימודים ב-7 בערב, חשבתי להזמין אותם לשעה 9. (וזאת בהנחה שהדובשן יחרופ עד אז...) נשאלת השאלה: מה אפשר להגיש שהוא קל בקלוריות/קל להכנה/טעים
(לא רוצה שכולם יסבלו מזה שאני בדיאטה) יאללה שרשרו לי מתכונים, אני נואשת...
אפרת
 

michahz

New member
מה עם סלט פירות, ומי שלא בדיאטה שיוסיף גלידה

וקצפת ושוקולד מגורד, או עדשים, אגוזים טחונים וכו....
 

net the jet

New member
סלטים, ירקות בתנור ( כמו אנטיפסטי )

הכל את יכולה להכין מראש, סלטים ורטבים לחוד במקרר, אנטיפסטי להכין מראש, ולהוציא מהמקרר שאת מגיעה הביתה. לקנות לחמים, ( לך לחם קל ) עם כמה גבינות ( דאגי לך למשהו 5% ) לקינוח- פירות או גלידה \סורבט אם תרצי מתכונים הסברים- תני קריאה
 

יעל י

New member
????????מה עם הקינוח לשבת????

אף אחת לא מכינה עוגה או משהו מתוק דל קלוריות לשבת....
 

net the jet

New member
../images/Emo9.gif.. (האיקון נשכח )... אני אגב לצערי כבר לא

יכולה את השטרודל האלוהי הזה בגלל הקמח.. אבל לבת שלי יש תוכניות לאיזה שערוריה עם הרבה שוקולד והרבה חמאה והרבה ביצים... המזל שהעוגה לא יוצאת גדולה ככה שבין כל בני הבית יהיו אולי שתי טעימות. אני מרשה לעצמי ממש קצת.
 

יעל י

New member
מממה...מממה...מממה...(אין אייקון של עז)

טוב אבל רק אני ואת שמנו מתכוני עוגות.... מה אסור לך קמח?צליאק? את הבצק אני בהחלט מתכוננת לנסות בקרוב.
 

net the jet

New member
../images/Emo9.gif דוקא לא..... האמת, סיפור ארוך, אבל בקצרה

גילו לי צליאק בגיל שנתיים בערך ( לפני 44 שנים )אחרי שנתיים אמרו להורי ש"עבר לי" ... אז בשנות ה"חושך"
לא מש היו בדיקות כמו היום וגם לא ידעו הכל על המחלה... בקיצור, 40 שנה חייתי ככה עם כל מיני סימפטומים ומיחושים שפשוט למדתי לחיות איתם,( כאבי בטן, שילשולים ועוד . חלק מכל מיני תופעות אפילו לא ידעתי עד לא מזמן שגם בגלל הצליאק. בקיצור, אחרי שהובחנתי סופית ( גם כן תהליך התעקשות שלי עם 2 רופאי גסטרו ) נכנסתי מיד למשטר קפדני ביותר. כמו שאמר לי הרופא ה"טוב" המאבחן... "חגגת 40 שנה, טוב שהנזק לא עצום".... אז נכון שקשה לי מאד עם כל התחליפים, כי טעם לחם\עוגות\פסטה ועוד דברים רגילים עוד זכור ואני לא ממש מצליחה להתרגל לתחליפים. אז פשוט מוותרת ואוכלת דברים אחרים במסגרת מה שמותר ( ירקות, פירות, מוצרי חלב, קטניות, .... אני גם צמחונית ) אבל לעומת זאת, קל מאד לא "להתפתות" לדברים טובים, כי פשוט אסור. אני מאד נזהרת, לא ממש אוכלת מחוץ לבית אם אני לא בטוחה ב 100 אחוז, אין יותר סתם לחטוף משהו על הדרך. כל "טעות" עם קצת גלוטן ( ללא ידיעה כמובן ) מביאה לכמה שעות של כאבים, תחושות שרק הולכות ומתעצמות ככל שגוף יורת "נקי ".... הקאות, דופק מואץ. אז אני ממש נזהרת. זה ממש עזור בקטע של קלוריות\דיאטה, כי פשוט אסור. לכבוד הביופסיה ה 2 עליתי כ 10 קילו כי אמרו לי לאכול הרבה גלוטן, אז חגגתי 8 חודשים עם לחמים , עוגות, פסטות וכל מה שלא הרשתי לעצמי מבחינה קלורית.... אחרי האיבחון ותחילת הדיאטה ירדתי די מהר 3 קילו, אבל אז נתקעתי. בשלב מסוים החלטתי שאני חייבת לרדת את העודף ההוא, וגם לודא שאני מקבלת את כל מה שאני צריכה מבחינה תזונתית בגלל שאין בתפריט בכלל בשר ודגנים. הלכתי לדיאטנית, עכשיו זה 5 חודשים וירדתי 8 קילו. אני מרגישה נפלא, חסל סדר כאבי בטן. מקוה מאד שנכנסתי לתלם ואמשיך כך. צליאק זו "מחלה" מאד "בריאה" היא מכריחה לאכול מאד בריא, לבדוק כל מה שנכנס לפה, לקרוא תוויות, מה שלא תמיד עושים במודע.... נכון שלא תמיד קל... קשה בחו"ל, קשה בטיולים או כשמתארחים, או באירועים... אבל איכשהוא מתארגנים. שיו.... מקוה שלא עייפתי מדי
 

יעל י

New member
לא עייפת בכלל,אני מוצאת את זה מעניין...

ידוע שפחמימות הם אסון לכל דיאטה ו בהחלט נשמע שבלי זה קל אבל זה גם כ"כ טעים שהאסור הוא ממש עונש. אז סה"כ ירדת יפה ואת מרגישה טוב כמו שאני מבינה וזה אחלה. יש מחלות שחייבים ללמוד לחיות איתם...
 

net the jet

New member
עדיין מותר לי תפוחי אדמה ואורז.. אני גם אוכלת

לפעמים פסטה מאורז מלא ככה שזה לא דיאטה נטולת פחמימות. בכל מקרה אם להיות חולה כרוני במשהו- אז צליאק זו בחירה לא רעה
 
למעלה