מסיק

פונדיצ'רי

Active member
קצת באיחור נחה על בעלי הרוח לכבוש זיתים. נסענו לעת ערב לחפש זיתים בשטח היער. גילינו שרוב הפרי כבר נקטף וממילא מדובר בכאלה קטנים. אותי יותר עניינו הסברס שעדיין טעימים אבל נבזיים מאד.
מסתבר שהזיתים הכי שמנמנים הם אלה שהעיריה שותלת בכיכרות כי הם מקבלים השקייה. וכך כמו שתי עזים על שתי רגליים אחוריות ודלי צהוב, עברנו מתחת לכעשרים עצים בפאתי העיר. לדעתי אין חשש לגזל כי היה ברור שהעצים נקטפו כבר לפנינו. לא נשאר הרבה פרי על הענפים אבל מה שנותר היו ירוקים ויפים. חזרנו עם חצי דלי. מזל שהחשיך אחרת בעלי לא היה עוזב לפני שהיה ממלאו.
מה השיטה שלכם לכבוש זיתים ירוקים גדולים?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קצת באיחור נחה על בעלי הרוח לכבוש זיתים. נסענו לעת ערב לחפש זיתים בשטח היער. גילינו שרוב הפרי כבר נקטף וממילא מדובר בכאלה קטנים. אותי יותר עניינו הסברס שעדיין טעימים אבל נבזיים מאד.
מסתבר שהזיתים הכי שמנמנים הם אלה שהעיריה שותלת בכיכרות כי הם מקבלים השקייה. וכך כמו שתי עזים על שתי רגליים אחוריות ודלי צהוב, עברנו מתחת לכעשרים עצים בפאתי העיר. לדעתי אין חשש לגזל כי היה ברור שהעצים נקטפו כבר לפנינו. לא נשאר הרבה פרי על הענפים אבל מה שנותר היו ירוקים ויפים. חזרנו עם חצי דלי. מזל שהחשיך אחרת בעלי לא היה עוזב לפני שהיה ממלאו.
מה השיטה שלכם לכבוש זיתים ירוקים גדולים?
הלאה הכיבוש !
 

יוסי ר1

Active member
קצת באיחור נחה על בעלי הרוח לכבוש זיתים. נסענו לעת ערב לחפש זיתים בשטח היער. גילינו שרוב הפרי כבר נקטף וממילא מדובר בכאלה קטנים. אותי יותר עניינו הסברס שעדיין טעימים אבל נבזיים מאד.
מסתבר שהזיתים הכי שמנמנים הם אלה שהעיריה שותלת בכיכרות כי הם מקבלים השקייה. וכך כמו שתי עזים על שתי רגליים אחוריות ודלי צהוב, עברנו מתחת לכעשרים עצים בפאתי העיר. לדעתי אין חשש לגזל כי היה ברור שהעצים נקטפו כבר לפנינו. לא נשאר הרבה פרי על הענפים אבל מה שנותר היו ירוקים ויפים. חזרנו עם חצי דלי. מזל שהחשיך אחרת בעלי לא היה עוזב לפני שהיה ממלאו.
מה השיטה שלכם לכבוש זיתים ירוקים גדולים?
לגבי הסברס - שיטה מדהימה לצאת בלי קוצים - להגיע עם מבער קטן של קרם ברולה.
לצרוב את הפרי או הענף או מה שקוטפים למשך שניה או שתיים. כל הקוצים נשרפים לחלוטין.
הבעייה בשיטה, שהיא מסוכנת מאוד בשדה קוצים, שם מן הסתם סברסים נמצאים.
אבל אם אפשר לעשות זאת בלי לגרום לשרפה, השיטה פשוט מנצחת.
 

אבח"י

Well-known member
קצת באיחור נחה על בעלי הרוח לכבוש זיתים. נסענו לעת ערב לחפש זיתים בשטח היער. גילינו שרוב הפרי כבר נקטף וממילא מדובר בכאלה קטנים. אותי יותר עניינו הסברס שעדיין טעימים אבל נבזיים מאד.
מסתבר שהזיתים הכי שמנמנים הם אלה שהעיריה שותלת בכיכרות כי הם מקבלים השקייה. וכך כמו שתי עזים על שתי רגליים אחוריות ודלי צהוב, עברנו מתחת לכעשרים עצים בפאתי העיר. לדעתי אין חשש לגזל כי היה ברור שהעצים נקטפו כבר לפנינו. לא נשאר הרבה פרי על הענפים אבל מה שנותר היו ירוקים ויפים. חזרנו עם חצי דלי. מזל שהחשיך אחרת בעלי לא היה עוזב לפני שהיה ממלאו.
מה השיטה שלכם לכבוש זיתים ירוקים גדולים?
היינו דופקים את הזיתים עם בלטות על הרצפה. אח"כ הזקן היה שוטף אותם וכובש אותם על לימון, מלח אולי פלפל שחור-גרגרים - עד כאן זכרוני מגיע. לא אוהב זיתים דפוקים, אני אוהב זיתים אצל הירקן, מפונפנים, בלי גרעינים, חמצמצים עם חתיכות לימון בתוך התיבה.
 

יוסי ר1

Active member
היינו דופקים את הזיתים עם בלטות על הרצפה. אח"כ הזקן היה שוטף אותם וכובש אותם על לימון, מלח אולי פלפל שחור-גרגרים - עד כאן זכרוני מגיע. לא אוהב זיתים דפוקים, אני אוהב זיתים אצל הירקן, מפונפנים, בלי גרעינים, חמצמצים עם חתיכות לימון בתוך התיבה.
כבישת זיתים זו אחת המיומנויות בה אני מצליח לנחול כישלון חרוץ כמעט בכל ניסיון.
בין אם בירוקים במי מלח, בין בשחורים במלח.
עד היום, כמעט כל נסיון הסתיים במשהו רך מדי, או מר מדי, או יבש מדי.
אולי הבעייה שאני לא מסוגל למלא הוראות בצורה מדוייקת, תמיד חייב איכשהו לאלתר או לשנות.
בזיתים מסתבר, זה לא עושה טוב.
אז אני פשוט מוסק, מביא לבית בד, ומקבל את השמן הכי טוב שאפשר. יש לי זיתים סורים עתיקים, ואין על השמן שלהם.
 

Zadig

Well-known member
קצת באיחור נחה על בעלי הרוח לכבוש זיתים. נסענו לעת ערב לחפש זיתים בשטח היער. גילינו שרוב הפרי כבר נקטף וממילא מדובר בכאלה קטנים. אותי יותר עניינו הסברס שעדיין טעימים אבל נבזיים מאד.
מסתבר שהזיתים הכי שמנמנים הם אלה שהעיריה שותלת בכיכרות כי הם מקבלים השקייה. וכך כמו שתי עזים על שתי רגליים אחוריות ודלי צהוב, עברנו מתחת לכעשרים עצים בפאתי העיר. לדעתי אין חשש לגזל כי היה ברור שהעצים נקטפו כבר לפנינו. לא נשאר הרבה פרי על הענפים אבל מה שנותר היו ירוקים ויפים. חזרנו עם חצי דלי. מזל שהחשיך אחרת בעלי לא היה עוזב לפני שהיה ממלאו.
מה השיטה שלכם לכבוש זיתים ירוקים גדולים?
אצלנו יש עצי זית רק באיי תנועה. עצים זקנים ויפים (כנראה נשדוד מאיפשהו ביו"ש).
אני פוגש כל הזמן את העצים, כך כל יתר שוכני השכונות כאן.
שמים לב אליהם רק כשיש כבר פרי והוא מלכלך את סביבתו.
אז מזמינים משפחה (דרוזית כמדומני) והם מוסקים, עוברים עץ עץ.
לרוב זה חוויה להורים ילדים, או לזוגות מדגם פ'רפ'לה,
שמתקבצים סביב המוסקים ומבלבלים ת'מח.
יש לפחות מוסק אחד ידידותי, שמתפנה לקטע הסברתי מסביר פנים,
וכולם מתפלאים ומתרגשים (כאילו שזאת פעם ראשונה). וכך מידי שנה בשנה.
היחסים שלי עם זיתים מסתכמים בנסיעה במיוחד לשוק הכרמל,
שם יש שפע, גם של עוד דברים,
אבל מאז שנחת פה אסון הקורונה והעוצר,
אין שוק.
אני מסתפק בפחית "סורי-שבור" המונית מהסופר,
כאחרון הפ'רפ'לים :)
 

אבח"י

Well-known member
אצלנו יש עצי זית רק באיי תנועה. עצים זקנים ויפים (כנראה נשדוד מאיפשהו ביו"ש).
אני פוגש כל הזמן את העצים, כך כל יתר שוכני השכונות כאן.
שמים לב אליהם רק כשיש כבר פרי והוא מלכלך את סביבתו.
אז מזמינים משפחה (דרוזית כמדומני) והם מוסקים, עוברים עץ עץ.
לרוב זה חוויה להורים ילדים, או לזוגות מדגם פ'רפ'לה,
שמתקבצים סביב המוסקים ומבלבלים ת'מח.
יש לפחות מוסק אחד ידידותי, שמתפנה לקטע הסברתי מסביר פנים,
וכולם מתפלאים ומתרגשים (כאילו שזאת פעם ראשונה). וכך מידי שנה בשנה.
היחסים שלי עם זיתים מסתכמים בנסיעה במיוחד לשוק הכרמל,
שם יש שפע, גם של עוד דברים,
אבל מאז שנחת פה אסון הקורונה והעוצר,
אין שוק.
אני מסתפק בפחית "סורי-שבור" המונית מהסופר,
כאחרון הפ'רפ'לים :)
מה זה פ'רפ'לה? אני כבר כתבתי מאיפה הזיתים שלי.
 

קלייטון.ש

Well-known member
מעולם לא העזתי לקטוף פרי כלשהו מעץ בעצמי. תמיד נראה לי חשוד שהפרי עוד שם, כנראה יש איתו איזו בעיה.
כמו שפעם כשגרתי ברעננה והיה שם מבצע של כריתת ענפי עצי התמר שגדלים לאורך רחובות העיר. אשכולות ענק של תמרים צהובים היו זרוקים על הכביש. לקחת או לא לקחת? אני אמרתי לעצמי אם זה עוד זרוק ככה אז כנראה שזה לא טוב. אחרת מישהו כבר היה לוקח את זה. למשל הפועלים שביצעו את הכריתה.
 

צליליתה1

Well-known member
לפני מיליון שנה עמדתי מהצד כשלהקת גברים שחצניים וחדורי מטרה איתרו עצי זית וקטפו (אחרכך התברר שכנראה גנבו, לזכותם יאמר שהרגישו רע, אבל כבר אי אפשר היה להדביק את הזיתים חזרה, בכל מקרה, לא נתפסו, וזה העיקר, לא?) רבו המון על הדרך הטובה ביותר לכבוש, עשו ככה ועשו ככה, יצא קקה. מישהו עשה איזה תיקון, (החליט שלא ניתן לכבוש זיתים ללא כימיקלים , ״השיג״ כימיקלים מהמעבדה באוניברסיטה, או בטכניון, באמת לא זוכרת, וגם לא זוכרת איזה כימיקלים צריך להוסיף לזיתים) אבל התיקון רק עשה עוד יותר איכס.

למרות שבדירה הקודמת קודמת היו כמה עצי זית בחצר, מעולם לא העזתי לנסות לכבוש.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לפני מיליון שנה עמדתי מהצד כשלהקת גברים שחצניים וחדורי מטרה איתרו עצי זית וקטפו (אחרכך התברר שכנראה גנבו, לזכותם יאמר שהרגישו רע, אבל כבר אי אפשר היה להדביק את הזיתים חזרה, בכל מקרה, לא נתפסו, וזה העיקר, לא?) רבו המון על הדרך הטובה ביותר לכבוש, עשו ככה ועשו ככה, יצא קקה. מישהו עשה איזה תיקון, (החליט שלא ניתן לכבוש זיתים ללא כימיקלים , ״השיג״ כימיקלים מהמעבדה באוניברסיטה, או בטכניון, באמת לא זוכרת, וגם לא זוכרת איזה כימיקלים צריך להוסיף לזיתים) אבל התיקון רק עשה עוד יותר איכס.

למרות שבדירה הקודמת קודמת היו כמה עצי זית בחצר, מעולם לא העזתי לנסות לכבוש.
בד"כ נוהגים להשתמש בסודה קאוסטיק בשלב ההשרייה הראשונה.
 

יוסי ר1

Active member
בד"כ נוהגים להשתמש בסודה קאוסטיק בשלב ההשרייה הראשונה.
קצת קלות ראש לכתוב "בדרך כלל נוהגים". צריך לזכור ולהזכיר שהחומר הזה רעיל מאוד, ממיס כמעט כל דבר, כולל מתכות.
שלא מישהו שלא יודע בדיוק מה לעשות, ינסה להשתמש בזה סתם ככה.
 

פונדיצ'רי

Active member
קצת קלות ראש לכתוב "בדרך כלל נוהגים". צריך לזכור ולהזכיר שהחומר הזה רעיל מאוד, ממיס כמעט כל דבר, כולל מתכות.
שלא מישהו שלא יודע בדיוק מה לעשות, ינסה להשתמש בזה סתם ככה.
השיטה של הטבח הביתי היא להשרות את הזיתים במים במשך כשבועיים (מבוקעים או לא) כדי להוציא את המרירות. ואז מעבירים לצנצנת מעוקרת עם מלח, שום, לימון ואפשר גם עמבה. יוצא משמין.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קצת קלות ראש לכתוב "בדרך כלל נוהגים". צריך לזכור ולהזכיר שהחומר הזה רעיל מאוד, ממיס כמעט כל דבר, כולל מתכות.
שלא מישהו שלא יודע בדיוק מה לעשות, ינסה להשתמש בזה סתם ככה.
אם מישהו יעשה את זה רק בגלל שאיזה שיח' אלמוני כתב ככה באינטרנט הזותי אז שהברירה הטבעית תטפל בו.

וישא"ק.
 
למעלה