מעשה בביצה קשה

מעשה בביצה קשה

שלום לחברי הפורום היקרים, לפני כמה ימים הכנתי ביצים קשות בסיר ומה שלא נאכל נשמר במקרר. יום למחרת הוצאתי את הביצה מהמקרר, קילפתי את קליפתה והכנסתי אותה למיקרוגל לחצי דקה. לאחר שהיא חוממה רציתי לחתוך אותה, ברגע שהסכין נגעה בביצה היא התפוצצה לכל עבר... לא נעים , אבל אני חייבת להודות שדי מצחיק. עכשיו הסיבה שאני חולקת עמכם את חוויות ארוחת הבוקר שלי היא שנורא מעניין אותי לדעת מה בדיוק קרה? מקווה שאתם יודעים לענות על השאלה ותודה מראש
 

deathcaster

New member
תשובה

ראשית זו עובדה ידועה שאסור להכניס ביצה קשה למיקרו, ותגידי תודה שהיא לא התפוצצה בתוך המיקרו. בפעם הבאה תחממי סיר. ועכשיו מה קרה ? המיקרוגל עובד על קרינה שגורמת למים להתחמם, בתוך הביצה יש מים, והם מתחממים ומחממים את כל תוכן הביצה, גם חצי דקה מספיקה לביצה קטנה להתחמם מספיק שהמים יתאדו בתוכה, כשאת מקלפת ביצה, עדיין נשאר לה קרום שקוף וכמובן מעטפת החלבון (הלבן של הביצה), החלמון (הצהוב של הביצה) מכיל הרבה מים בין שאר החומרים שלו, כך שהצטברו בפנים הביצה גזים שיצרו לחץ, הסכין שחרר את הלחץ בבת אחת, וכשמשחררים גזים בבת אחת... דברים נוטים להתפוצץ, טוב שזה לא היה עם הקליפה זה היה יכול להוציא לך עין.
 
למעלה