קבלי בבקשה מתכון למרק אפונה
את יכולה לוותר על החלק של הטחון במתכון אבל הטחינה של חלק מה אפונה והגזר מסמיכה את המרק במידה
רכיבי המתכון:
1 שקית אפונה קפואה
2 קופסאות שימורי אפונה וגזר ( לא חובה )
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום כתושות
2 תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות שמן לטיגון
3 קבנוסים חתוכים לפרוסות או חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
( לא חובה )
2 כפות רכז עגבניות בריכוז 28-30
4 ליטר ציר עוף למי שאין 2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
במחבת לטגן את הבצל עם השמן עד הזהבה ולהוסיף את הקבנוס או חזה האווז להמשיך לטגן עוד כ-2 דקות ולכבות את האש.
להכניס לסיר 5 ליטר מים ולהביא לרתיחה, להוסיף פנימה את שקית האפונה הקפואה,ותפוחי-האדמה ולבשל עד שמתרכחים, לפתוח את קופסאות השימורים ולסנן את הנוזלים, להוסיף ממי הבישול לתוך קופסאות השימורים ולרסקם למחית, להוסיף את המחית לסיר הבישול, להוסיף את הבצל והקבנוס המטוגן ואת שאר המצרכים לערבב ולתקן תיבול לפי טעם, להמשיך ולבשל עוד כ-10 דקות להסמכת המרק ולהגיש בתוספת קרוטונים.
וטיפ. עם אתם רוצים לשדרג את המרק, הוסיפו לפני הטחינה -3 משולשי גבינה מותכת למרק וטחנו יחד, זה מקפיץ את המרק, אגב כך מכינים את המרק בצרפת.
בתאבון