מרק פטריות

לקשתכם המתכון

בצל חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לגודל שמתאים לכם
3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
קופסה של פטריות פורטבלו חתוכות לחצי ואח''כ לרצועות, כולל רגל הפטריה
חצי כוס גריסי פנינה שטופים
כף שמן קנולה
2_3 כפות. אבקת מרק פטריות (לא חובה, אני שמתי)
8 כוסות מים

להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם

לשים הכל בסיר להרתיח ואחרי שרותח לבש על אש קטנה
עד שהגריסים מתרככים.

ב ת א ב ו ן
 

Roni1105

New member
הקרופניק שלך ניצת השקד, נראה מדהים

ואני רוצה לשאול משהו.
הגריסים צריכים בישול ארוך יותר מיתר המרכיבים. האם לא כדאי לרכך אותם קצת בבישול נוקדם ואז להוסיף לירקות?
ואם מבשלים יחד, האם הירקות לא נמעכים?
 

YAKOVLER

New member
מרק פטריות

אשמח לקבל מירשם של מרק פטריות מזרח ארופי
 
אני מבשלת בישול מוקדם את הגריסים מסיבה אחרת

הגריסים לא דורשים אמנם בישול ממושך אבל קורים שני דברים. א הם משחררים המון עמילן בבישול וסופחים המון מים זו הסיבה שאם מאפסנים אחרי הבישול לשימוש חוזר מתקבלת "יציקה". הסיבה השניה קשורה לראשונה. מעט תופס מרובה. גם אם נראה בהתחלה שהוספנו מעט גריסים, לאחר הבישול ואחרי ספיחת המים לא אחת מגלים שהגזמנו בכמות.

בישול נפרד מונע את שתי הבעיות כאחת.הגריסים מתבשלים וסופחים את המים בהם בושלו. אפשר להעביר למרק רק חלק ולשלוט טוב יותר בכמות.

אגב תפוח האדמה העמילני די מיותר במרק גריסים.
 
אני מבשלת הכל ביחד וכאשר

הגריסים רכים אני מכבה את הגז.

אם לא מועכים את הירקות הם לא נמעכים.
 

פוקסי99

New member
קרופניק מרק פיטריות פולני

3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 

utoo

New member
זה לא המון גריסים?

עשיתי פעם מרק כזה. היה נהדר ביום הראשון שאכלנו. למחרת פתחתי את הסיר ויש שם יציקה. הכל הפך לגוש אחד גדול. הגריסים שתו את כל המרק.
 
זה אכן המון גריסים, הייתי שמה כף גריסים לכל

כוס מים וגם זה יותר מידי.

הנה מרק הקרופניק שלי.
 

utoo

New member
ולמה לא תשתפי גם אותנו במתכון
?

 
למעלה