מתאים לחולי-סוכרת ?

ויוי 25

Well-known member
פיצה ללא קמח, (הכמות ל- 10 משולשים.)
המצרכים הדרושים:
3 ביצים ,1/4 כפית מלח ,קורט פלפל-שחור,
5 כפות ממרח -שקדים טבעי -ללא סוכר.
2 כפות שומשום
כפית אחת דבש . (כמות הדבש קטנה ואינה משמעותית כי מתחלקת בין 10 משולשי- פיצה.)
אפ רוצים אפשר להוסיף עוד כף תחליף סוכר שאהוב עליכם.
כפית אחת אבקת- אפייה.
רסק -עגבניות (או רוטב- עגבניות ללא סוכר.)
חצי כפית תבלין אורגאנו יבש.
לפיזור: גבינה צהובה מגורדת, וחצאי זיתים.

ההכנה:
תחילה מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית -אפייה בנייר אפייה, ולהברישו בכפית שמן.
אפשר להשתמש בתבנית עגולה מס' 24 או 26.
בקערה עמוקה לערבל את כל מרכיבי הפיצה, במשך חצי דקה - רצוי בבלנדר קטן לקבלת מרקם חלק.
מורחים מעט שמן זית על נייר האפייה שבתבנית ומפזרים מעליו 2 כפות שומשום .

יוצקים את הבלילה לתבנית עם השומשום ומיישרים בכף לצורת עיגול גדול
ומכניסים לתנור האפייה המחומם.
אופים 5 -6 דקות עד שתערובת הפיצה הופכת למרקם יבש ויציב, ואז זה מוכן.
לבסוף מכינים רוטב- עגבניות , מוציאים את הפיצה מהתנור אחרי שהתייצבה,
ומורחים מעליה את רוטב העגבניות מפזרים מעליו גבינה -צהובה מגורדת,
מסדרים מעל את חצאי -הזיתים,
מכניסים שוב לתנור לעוד -5 דקות עד להמסת הגבינה -הצהובה,ומוציאים מהתנור ,
לאחר כמה דקות פורסים למשולשים ונהנים.
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
הפיצה ללא הקמח:
למרות שעדיין לא ידועה לי כמות הפחמימות שיש במתכון -הפיצה ללא הקמח,,החלטתי הבוקר להכין את הפיצה ללא הקמח:
אני לא הוספתי את כפית -הדבש שמופיעה במתכון ,פשוט ויתרתי עליה,
ולמרות זאת ,הפיצה יצאה טעימה מאוד ואוורירית .
מתברר שלאחר אכילת 2 משולשי -פיצה טעימים ומדידת רמת -הסוכר לאחר שעתיים, להפתעתי לא היה שינוי גדול ברמת-הסוכר.
בכל מקרה, נראה לי שאמשיך ואכין את הפיצה הנ"ל בכול סופ"ש.

והכי חשוב להקפיד לאכול 2 פרוסות במתינות, בכדי שרמת -הסוכרת תשאר מאוזנת.
לתשומת לבכם: למי שיש סוכרת מסוג 2 אשר איננה- במצב מאוזן, כדאי כמובן לגשת להתייעץ עם הדייאטנית לבדוק חישוב הפחמימות שבמתכון ,והמינון שמתאים למצבכם.
 

ויוי 25

Well-known member
איחסון פיצה בהקפאה:
לאחר שאוכלים 2 משולשי-פיצה (לא ממולץ מעבר לזה,)
אפשר לשמור את שאר משולשי הפיצה בקופסת איחסון סגורה עם מכסה בסגירה הרמטית.
ולהפשיר 2 פרוסות בכול סופ"ש:
להפשרה :לחמם תנור- אפיה 60 מעלות חום, ולהכניס את 2 משולשי -הפיצה למשך - 10 דקות ,ויש לכם פיצה מופשרת חמימה וטעימה.
 
למעלה