מתכבדת לפתוח בשרשור גדול ראשון

michal_sil

New member
מתכבדת לפתוח בשרשור גדול ראשון

לבקשת הקהל, אני מנסה להעביר בתמונות כמה מרשמי מקורס החרוזים בתורכיה- כולל פעילות מאוד לא שיגרתית ליוצרי חרוזים- הכנת מוריני ב"גלורי הול".
 

michal_sil

New member
כל קבוצת ה"חרוזניקים" מתכוננת להכנת

המורינים. מוריני- הידוע יותר בכינויו "מיליפיורי" יוצר ע"י הקבוצה מזכוכית "ספקטרום" שטוחה (כמו של ויטראז').
 

zfard

New member
רמז-

מיכל נראית בדיוק כמו המורה שלי לתנ"ך מכיתה י' (אפילו אותו שם!) רק יותר יפה
 

michal_sil

New member
המורינים מחכים בתנור

מתחממים באיטיות לטמפ' של 520 מעלות.
 

michal_sil

New member
כשהקוביות התחממו, מוציאים מהכבשן

גוש זכוכית מבעבע שאליו "נדביק" את הקוביה לפני הכנסתה לגלורי- הול.(יש מילה בעברית ל"גלורי הול"?)
 

michal_sil

New member
אחרי החימום הראשוני- מוציאים החוצה

לשולחן הנירוסטה ומיישרים עם סכין מטבח וכפות עץ ענקיות ורטובות.
 

michal_sil

New member
תהליך החימום והיישור חוזר על עצמו

מספר פעמים. כדי שהמוריני לא יאבד את צורתו ויתעוות- לפני המשיכה טובלים אותו במיים (כן, כן) ומחממים אח"כ במבער ענק.
 

michal_sil

New member
את השלב הקריטי- חיבור המוריני הלוהט

למוט משיכה נוסף (פונטי)- השארנו לGLASS MASTER - מנהל המפעל. זו פעולה שדורשת מיומנות רבה.
 

michal_sil

New member
מושכים בקצב איטי ומחושב

ובאותו הזמן חלק הקבוצה מקרר את המוריני בנפנוף של קרטון (כמו מנגל) ושאר הקבוצה מסדרת מוטות עץ על הריצפה- עליהם יונח המוריני המוכן.
 

michal_sil

New member
מניחים על הריצפה

ושוברים למספר חלקים. את הפיסות אוספים בכלי מיוחד ומעבירים מייד לתנור לאנילינג.
 
למעלה