מתכון בריא?

חורזת באהבה

Active member
מנהל
ההורים יסכימו לתת לנכדים?
באדיבות ספיר דהן.

לעוגיות שוקולד צ’יפס

  • 65 גרם חמאה קרה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם סוכר חום כהה.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • ביצה M.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).

לעוגת הגבינה

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
  • 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.
 

GoldenEyes

Well-known member
ההורים יסכימו לתת לנכדים?
באדיבות ספיר דהן.

לעוגיות שוקולד צ’יפס

  • 65 גרם חמאה קרה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם סוכר חום כהה.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • ביצה M.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).

לעוגת הגבינה

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
  • 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.
זה נדמה לי , או שיש כאן בלבול
שני דברים שונים
ואופן ההכנה לא גמור
 

מקסים 45

Active member
ההורים יסכימו לתת לנכדים?
באדיבות ספיר דהן.

לעוגיות שוקולד צ’יפס

  • 65 גרם חמאה קרה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם סוכר חום כהה.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • ביצה M.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).

לעוגת הגבינה

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
  • 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.
עוגה יותר בריאה מעוגה מוכנה, אבל ממש לר עוגת בריאות.
 

חורזת באהבה

Active member
מנהל
ההורים יסכימו לתת לנכדים?
באדיבות ספיר דהן.

לעוגיות שוקולד צ’יפס

  • 65 גרם חמאה קרה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 40 גרם סוכר חום כהה.
  • 170 גרם קמח.
  • 2\1 כפית אבקת אפייה.
  • 4\1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • ביצה M.
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס (אפשר חצי מריר חצי חלב).

לעוגת הגבינה

  • 225 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 25% (אני השתמשתי בנפוליאון)
  • 100 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • 2 ביצים L.
  • 10 גרם קורנפלור (כף).
  • כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. מתחילים בהכנת עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת קרמית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להטמעה.
  4. מוסיפים את תערובת היבשים שערבבנו בשלב הראשון, ומעבדים היטב עד לקבלת פירורי בצק.
המשך אופן ההכנה
  1. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים שוב לפיזור אחיד בבלילה.
  2. מוציאים 4\1 מכמות הבלילה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להרכבה.
  3. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקרר עד להכנת עוגת הגבינה.
  4. הכנת העוגה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות יחד עם הסוכר ותמצית הוניל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  5. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.
  6. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה.
  7. מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים את תערובת הגבינה מעל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  8. מוציאים מהמקפיא את בצק העוגיות, חותכים בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל תערובת הגבינה.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’.
  10. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד כ-רבע שעה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים ועוטפים את העוגה בניילון נצמד.
  12. מעבירים למקרר ללילה שלם.
  13. לאחר לילה במקרר, חותכים לריבועים ונהנים. Screenshot_20201022-140323_Chrome.jpg
 

GoldenEyes

Well-known member
המשך אופן ההכנה
  1. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומעבדים שוב לפיזור אחיד בבלילה.
  2. מוציאים 4\1 מכמות הבלילה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להרכבה.
  3. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, ומשטחים את התערובת בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקרר עד להכנת עוגת הגבינה.
  4. הכנת העוגה: בקערה גדולה טורפים את הגבינות יחד עם הסוכר ותמצית הוניל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  5. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וטורפים היטב.
  6. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עד להטמעה.
  7. מוציאים את התבנית מהמקרר, ושופכים את תערובת הגבינה מעל.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  8. מוציאים מהמקפיא את בצק העוגיות, חותכים בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל תערובת הגבינה.


    קוביות עוגת גבינה ושוקולד צ׳יפס | צילום: ספיר דהן


  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30-35 דק’.
  10. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לעוד כ-רבע שעה.
  11. מוציאים מהתנור, מצננים ועוטפים את העוגה בניילון נצמד.
  12. מעבירים למקרר ללילה שלם.
  13. לאחר לילה במקרר, חותכים לריבועים ונהנים. צפה בקובץ המצורף 5650
הו
עכשיו זה מושלם :)
הולך לחשב קלוריות :)
 

משתפרת1

Well-known member
אמי ז"ל לא היתה אומרת לאדם "השמנת", היא היתה אומרת "הבראת". ככה זה היה בדור ההוא.
כמה בריאות יש במתכון הזה!
 
למעלה