מתכון לבצק לעוגיות מזל?

קארין29

New member
מתכון לבצק לעוגיות מזל?

אולי מישהו יודע כיצד מכינים את הבצק הזה לעוגיות מזל - זה שהוא דק מספיק ואפשר להכניס פתקת נייר?
 
צריך המוןןןןן סבלנות - בבקשה...

עוגיות מזל 1 ~~~~~~~~~~~~ רכיבים: ראשית, מכינים "מזלות". כותבים על רצועות נייר באורך 7-8 סנטימטר וברוחב סנטימטר בערך. מקפידים להשתמש בדיו לא רעילה, כמו למשל בטושים של ילדים 2 חלבונים 1/4 כוס קמח לעוגה 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס שקדים קצוצים דק 1/8 כפית מלח אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל – 200 מעלות צלזיוס. 2. משמנים דף של נייר אפייה בחמאה. 3. טורפים את החלבונים במטרף יד, בקערה קטה, עד שהם מתחילים להעלות קצף. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והשקדים וטורפים לעיסה אחידה בלי גושים. מניחים שתי כפיות מן העיסה במרכז נייר האפייה ובעזרת מרית משטחים את העיסה לעיגול בקוטר 8 ס"מ בערך. 4. מכניסים את נייר האפיה לתבנית באמצע התנור. אופים 5 דקות, או עד ששולי העוגיה מזהיבים אבל באמצע היא עדיין חיוורת. 5. מוציאים את העוגיה מן התנור בעזרת מרית. עכשיו צריך לעבוד במהירות: מניחים "מזל" במרכז העוגיה. אפשר לקפל את ה"מזל". מקפלים את העוגיה לשניים. מקבלים חצי ירח, ואת הקצוות המחודדים שלו מכופפים פנימה, שיגעו זה בזה. מניחים את העוגיה על רשת מתכת קרה שאותה מעמידים על ארבע כוסות, כדי שהעוגייה תתקרר במהירות ותהייה מוקפת באוויר צח, כדי שהאדים יתנדפו ממנה והיא תתקשה לגמרי. גמרתם? עכשיו עושים עוד עוגיה. מקור המתכון: משי פורוםYNET עוגיות מזל 2 ~~~~~~~~~~~~~~ רכיבים: 4 כפות שטוחות של קמח 1 כפית קורנפלור 3 כפות סוכר 2 ביצים 50 גרם מרגרינה מומסת חבילת כוסיות נייר (מנז´טים) גדולים מספיק כדי להכיל עוגיה אופן הכנה: חשוב מאד להכין מראש את פתקי המזלות ולהניחם בהישג יד!!! שמים בקערה את הקמח, הקורנפלור והסוכר. מוסיפים את הביצים והמרגרינה המומסת ובוחשים היטב עד לקבלת עיסה דלילה במרקם דומה לזה של חלב ממותק משומר. משמנים תבנית אפייה במרגרינה ומרפדים בנייר אפיה אשר משמנים גם כן. יוצקים כמחצית מכמות הבלילה על נייר האפייה ומורחים בעדינות עד ליצירת שכבה אחידה ודקה של התערובת. או]ים את התערובת בחום בינוני נמוך (150 מעלות צלזיוס) במשך 4-6 דקות, עד שצבע הבצק הוא בז´ בהיר והשוליים מתחילים להשחים מעט. מוציאים את התבנית וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 סנטימטר בעזרת כוס מזכוכית דקה או חותכן עגול גדול. מתקבלים 7-8 עיגולים מכל תבנית. בשלב זה העבודה צריכה להיות מהירה מאד. מהרגע שחותכים את העיגולים צריך להזדרז כי יהיה ניתן לעצב את צורת העוגיות רק כל עוד הבצק חם וגמיש שמים במרכז כל עיגול פתק מזלות ומקפלים את העיגול לשניים מבלי להדק את הקצוות. (יתקבל חצי עיגול). מחזיקים בחלק העגול של העוגיה ומשעינים את מרכז הבסיס הישר על הדופן של הכוס עמה קרצנו עיגולים. (אם משתמשים בחותכן לוקחים כוס זכוכית רק בשביל שלב העיצוב) לוחצים את קצוות העוגיה כלפי הדופן, והעוגיה מתקפלת לשניים. מקרבים את שני קצוות הבסיס זה לזה וכך נוצרת צורת הקונכייה של העוגיות. מניחים כל עוגיה בכוסית נייר כדי לשמור על צורתן של העוגיות וכדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. מחזירים את העוגיות שבתוך המנז´טים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות-משחימות. מצננים את העוגיות ומגישים. מקור המתכון: מגזין עיניים - גליון אהבה
 
אכן מקסים ולא ביצוע שלי "חלילה"../images/Emo6.gif

זה מסוג הדברים שעדיף לקנות כי ההכנה דורשת טיפול בכל עוגיה בנפרד והכנסה לתנור של פריטים בודדים.
 
למעלה