מתכון לדג פורל ?

טילי

New member
מתכון לדג פורל ?

אשמח אם מישהו מכם יתן לי מתכון נחמד וטעים כמובן איך לעשות דג פורל שלם (כמובן חתוך בבטן ונקי)
 

elvic3

New member
פורל

במיקרו או בתנור. ממיסים חמאה, מוסיפים שן שום כתושה ומורחים את הדג גם בתוך הבטן. אפשר להוסיף עשבי תיבול. בישול קצר ביותר במיקרו או בתנור חם
 

sisitu

New member
מתכון לפורל

פשוט מאוד, על נייר כסף בתבנית אפייה להניח הדג כשהפנים פתוח כלפי מעלה. למרוח מעל בשמן זית לפזר פרוסות שום וכ- 5-7 דקות בגריל.טעים מאוד בתוספת רוטב לימון. לרוטב לימון: להמיס על אש קטנה מעט חמאה, להוסיף מיץ מלימון סחוט שן שום כתושה ומעט פטרוזיליה קצוצה. על הרוטב להיות סמיך.
 

smadaref

New member
מתכון לדגים

ישנו מתכון לעשיית דגים שלמים שטוב כמעט לכל דג שלם. בורי, מושט, דניס, וגם פורל ועוד אחרים אפילו כפילה. הכל בהתאם לכמות הדגים שמכינים אבל הבסיס לפנייך. 1 גמבה אדומה 1 גמבה ירוקה 1 גמבה צהובה (אפשר להוסיף את צבעי הפלפלים זה רק יותר ססגוני) 1 פלפל חריף (אם רוצים) צרור כוסברה טריה 7-10 שיני שום יפות את הכל לקצוץ דק דק, להוסיף שמן זית בכמות נדיבה מלח, פלפל כוסברה יבשה וטחונה ומעט פפריקה. לחרוץ את הדגים בשני צידיו ולמרוח את הדגים היטב גם בחריצים וגם בתוך בטנו אפשר למלא במעט ``רוטב``. את התבנית כדאי לשמן מעט או לפזר מעט ``רוטב`` מתחת לדגים כדי שלא ידבקו לתבנית. לאפות אותם בחום גבוה בערך 20 דקות. אפשר גם לכסות את התבנית כולה בנייר כסף ורק בסוף להסיר אותו וכך הדג ישאר עסיסי ולא יבש. רק המעטה החיצוני מתייבש מעט לקראת הסוף. לכל אורח בביתנו יש דרישות לארוחות אך בעיקר הבקשה היא לדגים כמו אלו. מקווה שגם לך ולאורחייך יערבו הדגים לחיך.
 

smadaref

New member
שכחתי להוסיף לדגים

שכחתי קודם להוסיף ולומר שגם עגבניות הולכות מצויין עם המתכון אפשר לקצוץ אותן להוסיף ל``רוטב`` או שאפשר פשוט לפרוס ולהניח בתבנית לאפיה, או לחילופין לחצות את עגבניות השרי להוסיף אותן בסוף אפשר לגרר מעט שום מלמעלה ולאפות עוד דקה (בשביל הריח)
 

טילי

New member
אני מודה לך רק למה כונתך רוטב?

האם המתכון עצמו הוא הרוטב ? או שיש עוד רוטב ? אבל בכל אופן תודה רבה לך
 

smadaref

New member
ה``רוטב לדגים``

כשכתבתי ``רוטב`` התכוונתי בעצם לכל הירקות הקצוצים עם התבלינים ושמן הזית. זה אומנם לא ממש רוטב אבל זו מן תוספת לדגים.
 

betty48

New member
מתכון לדג פורל

4 פורלים נקיים. בזיליקום 4-6 גרגירי פלפל אנגלי החומרים להכנת רוטב: 1/2 חבילת חמאה גמבה אדומה חתוכה לרצועות סלסלת פטריות שמפיניון כף אבקת מרק פטריות חצי כוס חלב חצי כפית קורנפלור מיכל שמנת מתוקה עוטפים את הדגים בבזיליקום ופלפל אנגלי ברדיד אלומיניום. אופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה. הכנת הרוטב : ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הירקות. ממיסים את אבקת המרק בחלב ויוצקים לתוך הסיר. בוחשים ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה. יוצקים על הדגים ובתיאבון!!!
 

betty48

New member
מתכון לדג פורל

4 פורלים נקיים. בזיליקום 4-6 גרגירי פלפל אנגלי החומרים להכנת רוטב: 1/2 חבילת חמאה גמבה אדומה חתוכה לרצועות סלסלת פטריות שמפיניון כף אבקת מרק פטריות חצי כוס חלב חצי כפית קורנפלור מיכל שמנת מתוקה עוטפים את הדגים בבזיליקום ופלפל אנגלי ברדיד אלומיניום. אופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה. הכנת הרוטב : ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הירקות. ממיסים את אבקת המרק בחלב ויוצקים לתוך הסיר. בוחשים ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה. יוצקים על הדגים ובתיאבון!!!
 
למעלה