מתכון למרק בטטה מעולה מאת השף יהודה מימוני

מתכון למרק בטטה מעולה מאת השף יהודה מימוני

שלום לכולם ,
לאור הערבים הקרירים שהתחילו להציף אותנו, לי יש כבר ממש חשק לאיזה מרק חמים וטעים
משתפת אותכם במתכון מעולה של השף יהודה מימוני

מצרכים:
חצי קילו בטטות חתוכות לקוביות
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
2 כפות שמן זית
חצי כף מלח
כמה עלי טימין טריים או כפית טימין טחון
רבע כפית כמון
3 כוסות מרק עוף רותח (אפשר גם מאבקה)
מעט פלפל שחור
2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט יווני.
הוראות הכנה:
לחמם את התנור לחום 200 מעלות.
לקחת קערה גדולה, להכניס לתוכה את הבטטות והבצלים החתוכים.
להוסיף לקערה את השמן זית, מלח, טימין, וכמון ולערבב עם הידים עד שכל הבטטות והבצלים ספוגים בשמן ותבלינים.
על תבנית עם נייר אפייה, לפזר את הבטטות והבצלים ולהכניס לתנור החם ל 25 דקות.
בנתיים לחמם בסיר את מרק העוף ולהביא לרתיחה.
כאשר הבטטות והבצל צלויים ורכים, להעביר הכל לבלנדר ולטחון את הירקות הצלויים יחד עם המרק עוף.
*** כאשר טוחנים נוזל רותח, לא למלא את הבלנדר יותר משליש, ועדיף לטחון בפולסים קצרים, במידה ולא הכל נכנס בפעם אחת, אפשר לחלק לכמה מנות ***
כאשר הכל טחון וסמיך, לבדוק שהתיבלון טעים להוסיף מלח פלפל לפי הצורך, לצקת לקערה עם כף שמנת או יוגורט באמצע ולאכול!
בתאבון!!

 
למעלה