מתכון קדירה מהיר ובריא

בציר63

New member
מתכון קדירה מהיר ובריא

אני עושה הרבה ניסויים לאחרונה עם סיר לחץ ומצאתי שהוא לא רק חוסך בגז (הזמן שבלון גז מחזיק לי התארך פי 2 או יותר) וכמובן בזמן אלא מוציא תוצאות טעימות יותר עם פחות מים והרבה בריאות. המתכון הבא הוא מתכון בסיסי שאפשר לגוון באין סוף דרכים אבל עדיין תוך פחות מחצי שעה הקדירה מוכנה: הכלי היחיד הנדרש - סיר לחץ, רצוי 6 ליטר נפח, רצוי ניירוסטה (הניירוסטה ובעיקר תחתית עבה מונעים אפשרות של הידבקות אוכל ושריפתו) מצרכים: 1 בצל גדול 1 גמבה 4 כרעי עוף 1 ספל אורז מלא (אני נוהג לשטוף במסננת תחת ברז מים) 1 שקית תרד קפוא (זה מגיע בכדורים/גושים, אין צורך להפשיר לפני שימוש) פפריקה כורכום כ-4 פלפלים יבשים חריפים (זה רק יתן פחות מעקצוץ קל בתבשיל) מלח הכנה: לחתוך את הבצל והגמבה לחתיכות קטנות. לטגן במעט שמן בסיר על אש בינונית-גבוהה. כשהבצל הופך שקוף, להוסיף את הפלפלים החריפים. להמשיך לטגן כ-2 דקות ולערבב ואז להוסיף את כל המצרכים למעט התרד. להוסיף 2 ספלי מים, לסגור את המכסה, ולכוון לאטימה מירבית (במידה ויש אפשרות כזאת). מרגע שיוצאים אדים מהשסתום, להנמיך אש לנמוכה ולהמתין 20 דקות. לכבות את האש, לפרוק לחץ, להסיר את המכסה ולהוסיף את תכולת שקית התרד (אפשר להוסיף רבע ספל מיץ לימון לריענון והדגשת טעמים). לסגור מכסה ולכוון לאטימה מלאה, להדליק אש בינונית-גבוהה ולהמתין כמה דקות בודדות עד שיצאו אדים מהשסתום ואז לכבות (הפעם סופי), לפרוק לחץ והאוכל מוכן. סך הכל, פחות מחצי שעה לקדירה מאוד בריאה ומשביעה מאוד בגלל הסיבים התזונתיים באורז. היתרון בקדירה כזאת פרט לחיסכון בכלים הוא שהאורז סופג טעמים למרות שהוא מלא, הרוטב עשיר בטעם וטעם התרד ברקע למי שלא אוהב אותו. את המתכון הבסיסי אפשר לכוון לכל מטבח לאומי מהאיטלקי (עגבניות ובזיליקום מהתחלה או רוזמרין וחצי ספל יין לבן ולהוריד חצי ספל מים משני הספלים), הונגרי (עגבניות והרבה פפריקה וקצת קימל מהתחלת הבישול), תאילאנדי (קארי וחלב קוקוס) מזרח תיכוני (להוסיף כמון , עגבניות, כוזברה) וכו' וכו'. יש לציין שהמתכון שורד חימום לאחר שמירה בקירור ושומר על טעמו בצורה ממש טובה. האורז המלא חיוני למתכון כדי שיגרום לשובע מהר יותר ולכן דיאטטי יותר. במקום עוף אפשר להשתמש בבשר שוקי הודו חתוך לחתיכות (שווארמה).
 

shushmak

New member
נקרא מתכון מעניין וטעים

חבל שאין לי סיר לחץ
אפשר להמיר לסיר רגיל ולהאריך את זמן הבישול?
 

בציר63

New member
לא ניסיתי

אבל נראה לי ש-45 דקות זמן בישול תהיה הערכה סבירה.
 

נורי7

New member
עוד מתכונים

אתם יכולים לקבל עוד מתכוני קדירה בריאים משושי שטיינוביץ.
 
למעלה