מתכונים צמחיים לטוסטר אובן.

my sunshine

New member
טוסטר אובן,

בעצם, כל מתכון שאת יכולה לעשות בתנור. רק שהכמויות משתנות עפ"י התבנית [אם אינני טועה היא קטנה יותר]
 
3 המלצות ל-מתכונים צמחיים,,,,

1) פרחי כרובית אפויים בטוסטר אובן, טבולים בטחינה מתובלת: מתכון קל הכנה ומאוד טעים: מבשלים את פרחי הכרובית בסיר מים עם רותחים וכף מלח, מרגע הרתיחה למדוד 8 דקות בלבד, מעבירים למסננת ,שוטפים רגע בזרם מי--ברז ומשאירים במסננת לסינון וצינון . בינתיים : להניח בתבנית הטוסטר-אובן ,נייר אפייה ולשמן אותו . לחמם את הטוסטר- אובן 180 מעלות חום. לערבב בקערה: 8 כפות טחינה גולמית עם 8 כפות מים , להוסיף 3 שיני שום כתוש 2 כפות שמן-זית , 6 כפות מיץ- לימון, כפית מלח, 1/2 כפית כמון טחון, 2 כפות סילאן (דבש תמרים ), לערבב היטב,(לטעום אם חסר מעט מלח, להוסיף). לטבול בתערובת הטחינה המתובלת את פרחי הכרובית , להניח בתבנית עם נייר -אפיה משומן, לאפות בטוסטר- אובן בחום של 180מעלות ,במשך 15 -20 דקות ,מכל צד, עד שפרחי- הכרובית , מזהיבים יפה מ-2 הצדדים. ************************************************** מתכון 2) קציצות משובחות ירקות ושקדים (תבדקי שהקלדתי מתכון למעלה). מתכון 3) מאפה בטטות נפלא ובקלי קלות: מכינים בצק פריך בקלי קלות: במיקסר לערבל 80 גרם חמאה ,1 כוס קמח,1/2 כפית מלח, עד לקבלת תערובת פירורית, להוסיף 1 ביצה ולערבל עוד 5 שניות בלבד,ולאסוף את הבצק לכדור. (אם אין מיקסר, אפשר גם ללוש בידיים). לבסוף לעטוף את הבצק בניילון נצמד, ולשמור שעה אחת במקרר. כעבור שעה ,לרדד את כדור הבצק לקבלת עלה דק, (רידוד מהיר בין 2 דפי אפייה ,כי הבצק מאוד דביק), ולהניח את הבצק בתבנית, ושוב לשמור במקרר. בינתיים, מכינים מלית: החומרים למלית: 2 בצלים , 3 בטטות לבשל ולפרוס לפרוסות. מלח ,פלפל ,רוזמרין יבש טחון יוגורט 2 ביצים. ההכנה: במחבת- לחמם 4 כפות שמן, ולטגן 2 בצלים חתוכים לטבעות ,(או חתוכים לקוביות ), לטגן במשך 4 דקות עד ריכוך. 3 בטטות-בגודל בינוני, לקלוף,לשטוף, ולחתוך לפרוסות עבות (בעובי אצבע בערך), ולבשל עד ריכוך (אך לא רך מדי). מוציאים מהמקרר את תבנית הבצק, מניחים על הבצק מחצית מכמות הבצל, ומעל הבצל לסדר מחצית מפרוסות הבטטות, ולתבל במעט מלח, פלפל, ורוזמרין מיובש וטחון , ויוצקים שוב שכבת בצל לתבנית, מעל הבצל מניחים את שאר פרוסות הבטטות, ושוב לפזר מעל מעט מלח, פלפל, ורוזמרין טחון, ולבסוף לערבב בקערית: 1 יוגורט עם 2 ביצים , ולצקת לתבנית .(מעל כל שכבות הבצל והבטטות). אופים 180 מעלות חום כ-40 דקות, מכבים,את הטוסטר אובן , ומשאירים כך את המאפה ללא חימום-כשעה ,עד שהמאפה יצטנן. מתכון קל מאוד להכנה , מתקבל מאפה טעים מרשים, וריחני .
 
למעלה