מתכונים

עוקץ/עקיצת הדבורה



200 גרם קמח 15 גרם שמרים טריים 50 גרם אבקת סוכר 100 גרם חמאה , רכה 50 גרם סוכר 3 כוסות חלב פושר 100 גרם שקדים, טחונים גס 2 כפות דבש 45 גרם קמח תירס עמילני 1 ביצה , טרופה 1 כפית תמצית שקדים , שטוחה 250 מיל` קצפת 1 כף קרם טרטר (לא חובה) חצי כפית מלח אופן ההכנה: .1 מערבבים את הקמח עם השמרים, 2 כפיות סוכר, מלח, שלושת רבעי כוס חלב פושר, ושלוש כפיות של חמאה. לשים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת מרקם חלק ואלסטי. מניחים בקערה שדפנותיה משומנות, במקום חמים למשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. .2 משמנים את תבנית האפייה המרובעת במרגרינה, משטחים את הבצק על התבנית, מכסים ומניחים לתפוח עוד כחצי שעה. .3 מחממים מחבת קטנה לחום בינוני, ממיסים בעדינות לתוך המחבת 3 כפיות חמאה, מוסיפים את אבקת הסוכר, השקדים וכף אחת של חלב. מערבבים ומסירים במהירות מהאש. שופכים מעל את הדבש ומערבבים היטב. מפזרים בצורה אחידה את התערובת על הבצק בתבנית, ומשאירים לבצק לנוח עם התערובת עוד כחצי שעה. .4 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים את הבצק במשך 20 עד 25 דקות, או עד שהקרום נעשה חום זהוב. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר למשך כחצי שעה לפחות (עדיף במרפסת או בחלון). .5 מערבבים בסיר בינוני את קמח התירס בכוס וחצי חלב פושר, ובכפית סוכר. מחממים בזהירות ובעדינות כשתים שלוש דקות עד שהנוזל מתקשה לדייסה חצי נוזלית. מוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את הביצה הטרופה, וממשיכים לערבב לשתי דקות נוספות, או עד שהעיסה הופכת לדייסתית. מסירים מהאש, ומוסיפים את תמצית השקדים, ממשיכים לערבב עוד כדקה. מצננים את העיסה כרבע שעה, ומעבירים למקרר לשעה לפחות. .6 מקציפים את השמנת עם קרם הטרטר עד לקבלת מרקם אחיד. מקפלים את הקצפת לתוך העיסה שקוררה במקרר. .7 חותכים את הבצק למלבנים בגודל של חמש על שנים וחצי סנטימטר. חותכים כל מלבן לחצי באמצעו, מורחים כף גדושה של תערובת הפודינג המקוררת על כל חצי, וסוגרים עם המלבן העליון לקבלת צורה של סנדוויץ. מגישים קר. * קצת מורכב, אבל שווה את ההשקעה
 
למעלה